Her får du de bredeste pister på skiferien

Her får du de bredeste pister på skiferien

Der findes ikke noget meget bedre end masser plads på pisten. Derfor har vi har lavet en liste over, hvor du skal tage hen, hvis du vil have brede boulevarder at boltre dig på.

Der er intet som at suse ned ad pisten i store sving uden at skulle bekymre sig om at køre slalom omkring de andre skiløbere på bjerget. Det kan virke lidt umuligt til tider, men mange skiområder sætter en dyd i at skabe brede boulevarder, så der er masser af plads på pisterne. I den forbindelse ser vi nærmere på, hvor skiferien skal gå hen, hvis det særligt er følelsen af at have det hele for sig selv som trækker, når skiene findes frem.

Man er dog nødt til at anerkende, at det kan være svært at finde ekstraordinært god plads på selv de bredeste pister i højsæsonen, hvis man drager mod de mest populære områder. Så hvis du ønsker mest plads muligt, så er ugerne før og efter højsæsonen særligt anbefalelsesværdige, ligesom lørdage typisk byder på masser af plads, da det er her de fleste skiturister rejse til og fra destinationerne. 

En motorvej/bred boulevard at køre på ski på 

Ligegyldigt om du foretrækker de brede boulevarder, fordi dine ski helst skal køre hurtigst muligt, eller fordi du bare godt at lide at slå store sving ubekymret for andre skiløbere, så findes der i Europa en helt række gode skisportssteder med pister så brede som motorvejen i Tyskland. Vi ser her nærmere på et udpluk af områder i både Østrig, Frankrig og Italien. Der findes mange flere skiområder, her er dog nogle af dem. 

Flachau, Østrig

Flachau er altid en vinder, og området favner bredt. Det ligger ikke bare lettilgængeligt tæt på motorvejen, skiområdet byder også på motorvejsbrede pister. Her er det muligt på lange nedfarter at føle, at man har det hele for sig selv, mens skiene slår store sving på de velpræparerede pister. Som nabo til Wagrain er Flachau et populært område, hvorfor man ikke kan regne med at være alene på pisten i højsæsonen – men langt de fleste dage er der stadig masser plads.

Flachau er fladt på den fede måde, et familievenligt skiområde med masser af plads på pisterne

- Læs om vores sidste besøg i Flachau her

Lech, Østrig

I forlængelse af Østrigs muligvis mest populære skiområde, St. Anton, findes Lech. Byen er omgivet af muligheder for motorvejsskiløb på brede, lange blå og røde pister. Her kan man både slå store sving og sin fartrekord, mens man har en utrolig udsigt over dalen. Siden vinteren 2016/17 har Lech været forbundet til St. Anton, derfor er der også rig mulighed for at udforske byerne omkring.

I Lech får du udover brede pister også masser af plads. De er sjældent fyldt med mange mennesker. 

Schladming, Østrig

Fyldt med østrigsk idyl danner Schladming rammerne for et skiområde, som favner bredt. Der findes ikke udelukkende brede boulevarder i området, men der findes mange både røde og blå pister med masser af plads. Schladming giver desuden muligheden for at have det hele for sig selv, da området af uransagelige årsager ikke er lige så besøgt som mange andre populære østrigske skidestinationer. 

Schladming er hyggeligt område med godt skiløb

Tignes, Frankrig

Tignes byder på verdensklasse skiløb. Det er næsten svært at undgå de brede pister uanset, hvor man begiver sig hen i det 300 kilometer store skiområde, som hænger sammen med Val d’Isère. Området har desuden mange lange nedfarter, og det betyder masser plads til både at slå store sving og høj fart. Bemærk dog, at området er meget populært, hvorfor man aldrig kan forvente at have en pist helt for sig selv, det er dog sjældent at det føles overbefolket – selv i højsæsonen. 

I Tignes er der næsten altid høj sol, og et hav af store åbne og brede pister

Les Deux Alpes, Frankrig

I Les Deux Alpes er der stor mulighed for at finde pister, som du har helt for dig selv. Skiområdet er stort og godt tilrettelagt med mange brede pister. Tag eksempelvis en tur på Mont de Lans gletsjeren, som er bred som en motorvej og altid byder på god sne og rig mulighed for at teste de helt store carvingsving på det velpræparerede underlag.  

Foto: Les Deux Alpes

Les Deux Alpes er populært område i Frankrig, som tilbyder skiløb over 3.000 meters højde

La Plagne, Frankrig

Er man stor tilhænger af velpræparerede brede boulevarder, så er La Plagne et besøg værd. La Plagne er en samling af 10 forskellige skiområder samlet til ét stort. Området har mange lange blå pister, som er særligt velegnet til nybegynderen eller skiløberen, som bare sætter pris på store sving og afslappende ture i flotte omgivelser.

Hvem elsker ikke en helt ny præpareret piste som det her? 

Courchevel Moriond, Frankrig

Tidligere kendt som Courchevel 1650 ligger Courchevel Moriond som en del af skiområdet De Tre Dale. Netop Courchevel Moriond adskiller sig fra Val Thorens og de andre områder, da pisterne her generelt er bredere og med masser af plads. Her kan man derfor i højere grad have pisterne for sig selv, mens man stadig har adgang til resten af det 600 kilometer store område.  

Foto: Courchevel

Der er noget magisk ved at køre direkte ned til lufthavnen midt på bjerget

Valmorel, Frankrig

Her findes et område, som sætter fokus på nybegyndere og lettere øvede skiløbere. Det betyder også, at pisterne i Valmorel i højere grad er tilrettelagt som brede boulevarder med masser af plads. Muligheden for dagsture til St. Francois og Longchamp giver mange lange og brede nedfarter, hvor man blot kan nyde afslappet skiløb helt for sig selv – hvis man er heldig. 

Valmorel tilbyder hyggelige pister 

- Læs om vores sidste besøg til Valmorel her

Cervinia, Italien

Cervinia er kendt for at være et paradis for den øvede skiløber, og det er ikke uden grund. Skiområdet byder på mange lange og brede boulevarder som hverken bliver puklede eller snævrer ind. Området er derfor oplagt, hvis man holder af at have masser af plads og køre stærkt. 

Cervinia byder på enormt mange pister i topklasse

Livigno, Italien

I Valtellina dalen i Italien ligger Livigno. I Livigno findes særligt gode forhold, hvis du elsker de lange blå pister uden uventede pukler og smalle indsnævringer. Hele vejen ned til byen findes en lang række blå boulevarder, hvor du får masser af plads og følelsen af, at have det hele for dig selv. 

Hvor end du kigger er der skønne pister i Livigno

- Læs om vores sidste besøg til Livigno her

Canazei, Italien

I den nordlige del af Italien findes Canazei, som giver adgang til hele 1.220 pistekilometer. Her findes mange kilometer motorvejsbrede pister, som byder op til fart og store sving. Området byder generelt på masser af plads, da det er så stort, at det langt fra er umuligt at føle, at man har det hele for sig selv. 

Canazei er hjemsted for skønne pister. Blandt andet kan du opleve flere af dem på Sella Rondaen, hvor du køre på store brede boulevarder rundt om Sella-massivet

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Fakta om Flachau
Skiområdet: 650-2188 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

350 pister i alt
119 km blå
189 km rød
42 km sort

Lifter: 100 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 52
Stolelifter: 35
Kabinelifter: 13

Mere om skiferie i Flachau

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen