Så åbner Hemsedal, Trysil, Vemdalen og Sälen

Så åbner Hemsedal, Trysil, Vemdalen og Sälen

I weekenden starter det alpine skiløb flere steder i Norge og Sverige.

Fredag den 27. november åbner dele af skianlæggene i norske Hemsedal og Trysil samt i svenske Vemdalen og Sälen. Andre skiområder står på spring.

God sneproduktion

I Hemsedal er der faldet 20 centimeter sne, og Trysil har fået 15 centimeter. Begge steder er man i fuld gang med at lægge kunstig sne ud. Heldigvis ser vejrprognosen for ugen lovende ud, hvilket betyder god produktion og god kvalitet af kunstsne. 

I både Hemsedal og Trysil vil restauranter, skiskole, skiudleje og butikker være åbne fra og med åbningsweekenden.

Trysil lover 20 km pister

I Trysil garanterer man, at minimum 20 kilometer præparerede pister vil være åbne fredag. I åbningsweekenden holdes også Trysil Skitefestival, hvor man kan møde ledende ski- og snowboardleverandører, og hvor man kan gå amok i at teste sæsonens nyheder .

 Foto: Ola Matsson

Beitostølen har åbent i weekender

I Beitostølen er der allerede 1 lift åben og lørdag den 28. nov. åbner endnu en lift, der har åbent i weekenden 28-29 nov. Elers skydes sæsonen i gang i Beitostølen den 5. december..

Geilo åbnede allerede i slut-september

Geilo åbnede – takket være lagret sne og en ny type snemaskine - en bakke så tidligt som i slutningen af september. I den kommende weekend åbner byen 5-6 andre nedfarter. Det var for øvrigt den samme type snemaskine der gjorde, at også Sjusjøen kunne åbne en fem kilometers langrendsløjpe sidst i september. Det kan du læse mere om her.

Også Sverige åbner pister

I Sverige åbner Vemdalsskalet mindst fem nedfarter på fredag. I Sälen åbner områderne Lindvallen og Tandådalen ligeledes på fredag. Også Högfjället åbner fredag, men lukker igen efter weekenden for så at åbne endeligt den 11. december. Her åbner også Hundfjället.

Foto: Ola Matsson

I Worldcup-byen Åre er sæsonåbningen ligeledes på trapperne, som Kvitfjell også er det.

Læs mere om skifere i Norge og skiferie i Sverige her.

Udgivet af: Jesper Svennum

Fakta om Trysil
Skiområdet: 350-1100 m.o.h.
Byen: 360 m.o.h.

65 pister i alt
20 stk.
17 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 32 stk. / 35.200 pers/time

Slæbelifter: 17
Stolelifter: 6

Mere om skiferie i Trysil

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen