Park City

Skisportsstedet Park City ligger i den amerikanske stat, Utah, i Rocky Mountains. Det er forbundet med nabo-skiområdet Canyons via gondolliften Quicksilver Gondola og er dermed det største skiområde i USA. Park City ligger tæt på skisportsstedet Deer Valley, som i fire år i træk er blevet udnævnt af Ski Magazine til det bedste skiområde i USA.

Selv om et navn som Park City ikke klinger voldsomt meget af skiløb, taler vi altså om meget kendte skisportssteder efter amerikansk målestok. Hvert år falder her mellem 4 og 9 meter sneen. Og sneen i Utah er forrygende tør og pulveragtig – ligesom i Canada.

Skiområdet i Park City ligger mellem 2.100 og 3.050 meter over havet. Det er inddelt i fire kategorier: Blue, double blue, black og double black. Blue og double-blue er brede og præparerede pister, lette at køre på, men de kan sagtens være stejle. Black og double-black er uden undtagelse u-præparerede (not groomed), hvilket betyder pukkelpister i store mængder.

Området er rigtigt godt til familier. Men her findes sorte pukkelpister af en kaliber, så der er udfordringer for alle. Liftsystemet er under stadig forbedring, men byder dog stadig på langsomme stolelifte.

Park City er en historisk mineby fra 1884. Byen var centrum for en uhyre indbringende sølvminedrift i Rocky Mountains. I dag er Park City et miks af gammelt og nyt. Hele 64 bygninger er fredede, historiske huse. Samtidig byder den gamle mineby på en masse moderne faciliteter samt et hav af restauranter og overnatningsmuligheder.

Park City ligger cirka 35 minutters kørsel fra Sal Lake City International Airport.

Fotos og video

Brugerne om Park City

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar