Skiferie i Park City (USA)


Skisportsstedet Park City ligger i den amerikanske stat, Utah, i Rocky Mountains. Det er forbundet med nabo-skiområdet Canyons via gondolliften Quicksilver Gondola og er dermed det største skiområde i USA. Park City ligger tæt på skisportsstedet Deer Valley, som i fire år i træk er blevet udnævnt af Ski Magazine til det bedste skiområde i USA. Selv om et navn som Park City ikke klinger voldsomt meget af skiløb, taler vi altså om meget kendte skisportssteder efter amerikansk målestok. Hvert år falder her mellem 4 og 9 meter sneen. Og sneen i Utah er forrygende tør og pulveragtig – ligesom i Canada. Skiområdet i Park City ligger mellem 2.100... Læs mere.

Pistekort
Snemeldinger og vejr

Fakta om Park City
Skiområdet: 2072-3048 m.o.h.
Byen: 2105 m.o.h.

250 pister i alt
84 stk.
107 stk.
59 stk.

Lifter: 41 stk.

Slæbelifter: 5
Stolelifter: 32
Kabinelifter: 4
Skisportsstedet Park City ligger i den amerikanske stat, Utah, i Rocky Mountains. Det er forbundet med nabo-skiområdet Canyons via gondolliften Quicksilver Gondola og er dermed det største skiområde i USA. Park City ligger tæt på skisportsstedet Deer Valley, som i fire år i træk er blevet udnævnt af Ski Magazine til det bedste skiområde i USA.

Selv om et navn som Park City ikke klinger voldsomt meget af skiløb, taler vi altså om meget kendte skisportssteder efter amerikansk målestok. Hvert år falder her mellem 4 og 9 meter sneen. Og sneen i Utah er forrygende tør og pulveragtig – ligesom i Canada.

Skiområdet i Park City ligger mellem 2.100 og 3.050 meter over havet. Det er inddelt i fire kategorier: Blue, double blue, black og double black. Blue og double-blue er brede og præparerede pister, lette at køre på, men de kan sagtens være stejle. Black og double-black er uden undtagelse u-præparerede (not groomed), hvilket betyder pukkelpister i store mængder.

Området er rigtigt godt til familier. Men her findes sorte pukkelpister af en kaliber, så der er udfordringer for alle. Liftsystemet er under stadig forbedring, men byder dog stadig på langsomme stolelifte.

Park City er en historisk mineby fra 1884. Byen var centrum for en uhyre indbringende sølvminedrift i Rocky Mountains. I dag er Park City et miks af gammelt og nyt. Hele 64 bygninger er fredede, historiske huse. Samtidig byder den gamle mineby på en masse moderne faciliteter samt et hav af restauranter og overnatningsmuligheder.

Park City ligger cirka 35 minutters kørsel fra Sal Lake City International Airport.

Billeder og video fra Park City


Brugernes anmeldelser af Park City

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
13ºC
13ºC
1,3 mm
3,0 m/s
vest-sydvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
10ºC
23ºC
0,0 mm
1,9 m/s
nordvest
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11ºC
22ºC
0,3 mm
1,7 m/s
vest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
4ºC
14ºC
0,1 mm
1,2 m/s
nordvest

Artikler om skiferie til Park City

Utah - The Greatest Snow on Earth


Kort over Park City

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Park City. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen