Nyheder i Norden: Endnu mere sne og endnu mere børnevenligt

Nyheder i Norden: Endnu mere sne og endnu mere børnevenligt

Flere skiområder i Norden har brugt sommerhalvåret på at udvide og gøre klar til en sæson, som byder på endnu større snesikkerhed og endnu mere børnevenlighed.

Sneen er begyndt at falde på toppen af mange skandinaviske skiområder, og flere steder er snekanonerne sågar begyndt at køre. Men det betyder ikke, at vores nordlige naboer har ligget på den lade side hele sommeren indtil nu.

Tværtimod har mange af de mest populære skiområder i Norden brugt sommerens lange dage på at opgradere skiområderne, så de er endnu mere toptunede, når skituristerne atter ruller ind sydfra, end de plejer at være.

Flere skiområder har optimeret deres produktion af kunstsne, og mange områder har udbygget de faciliteter til børnefamilier, som mange danskere kender og elsker de svenske og norske skiområder for.


Børneområderne er altid i top i de nordiske skiområder

Mere børnevenlighed i Vemdalen

I svenske Vemdalen har de brugt sommeren på at gøre området endnu mere familievenligt, end det var i forvejen. Der er kommet en ny tallerkenlift i Björnrike, som gør transporten fra Björnrike Torg og op til børneområdet nemmere for de mindste.

Desuden er miniliften i selve børneskiområdet i Vemdalsskalet blevet endnu længere – det giver mere kapacitet og mere skiløb til de små. Børneområdet i Vemdalsskalet har også fået et nyt rullebånd, som de yngste skiløbere kommer til at nyde særligt godt af.

På den populære bakke Turisten i Vemdalsskalet har skiområdet udvidet bunden af pisten, hvilket skaber bedre svingplads. Det gør den nemmere at køre på for de mindre øvede skiløbere.


- Læs alt om skiferie i Vemdalen


Der findes ikke meget, som er bedre end at se de yngste more sig i sneen


Mere natskiløb i Hemsedal

Hemsedal i Norge stepper både op for de små, for de voksne og for natteravnene. Til førstnævnte gruppe har man udvidet SkiStar Fun Ride, som er et eventyrskiområde til børnefamilier. Der er nu endnu flere elementer og belysning i vidt forskellige farver – det gør kun oplevelsen større for de små.

Apropos belysning, så har Hemsedal også forbedret mulighederne for aftenskiløb. Fra nu af bliver pisterne nogle dage præpareret om eftermiddagen, så du kan stå på helt friske og naturligvis oplyste fløjlspister fra kl. 18 til 20.30.

Sidst skal det nævnes, at Hemsedal har strømlinet deres sneproduktion, så de kan producere mere sne på kortere tid og på en mere klimavenlig måde.


- Derfor skal du tage på skiferie til Hemsedal

- Hemsedal: Det bedste sted for børnefamilien at lære at stå på ski

- Læs alt om skiferie i Hemsedal


Hemsedal er et område som alle med børn burde besøge mindst en gang
Mere action i Åre

Langt oppe i Sverige finder du et af de skandinaviske skiområder, som med sine 890 højdemeter kan konkurrere med nogle af alpernes skiområder på den front. Sammen med den forholdsvis nordlige beliggenhed betyder det, at snesikkerheden er ret høj.

Alligevel opruster Åre på sneproduktionen med tre nye snekanoner og to nye pistemaskiner, så du er garanteret god og velpræpareret sne lige fra morgenstunden.

Desuden kan Åre fra kommende sæson åbne den nye JumpYard. Det bliver en stor idrætshal fyldt med aktiviteter for hele familien. Der kommer både til at være trampoliner, klatrevægge, ninjapark og alt muligt andet, som nok skal tage pusten fra de fleste.


- Sverige 5 største sammenhængende skiområder

- Åre: Et væld af aktiviteter for alle

- Læs alt om skiferie i Åre


Åre byder på rigtig godt skiløb og mange pistekilometer


Tag på en virtuel skiferie

Hvis du også bare glæder dig til at komme afsted mod nord på skiferie, så kan du eventuelt sidde og savle lidt over den her 360-graders video fra nogle af de mest populære skandinaviske skiområder.

- Læs også om Lofsdalen som får et nyt skiområde med 10 nye pister

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Hemsedal
Skiområdet: 640-1530 m.o.h.
Byen: 625 m.o.h.

46 pister i alt
17 km grøn
12 km blå
9 km rød
8 km sort

Lifter: 28 stk. / 28.500 pers/time

Slæbelifter: 15
Stolelifter: 6

Mere om skiferie i Hemsedal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen