Lofsdalen får nyt område med 10 nye pister

Lofsdalen får nyt område med 10 nye pister

Over de næste par år vil Lofsdalen i Sverige ekspandere med både flere pister og lifter. Der kommer et helt nyt område med 10 pister og 4 lifte.

Lofsdalen i midt Sverige er allerede i dag et område som byder på brede pister i alle sværhedsgrader og moderne lifter, som binder området sammen og gør det ideelt for alle niveauer og særligt børnefamilier. Der er dog store forandringer på vej til Lofsdalen, som skal gøre området endnu større og mere attraktivt.

I januar 2020 fik Lofsdalen bevilliget 10,7 millioner svenske kroner til at udvikle området. Midlerne skal imødekomme både vinter- og sommerturismen til dalen.

Skituristerne kan se frem til, at der i de kommende år vil blive anlagt et helt nyt skiområde på østsiden af Hovärken fjeldet, hvor 430 hektar mark er inddraget i projektet. Området kommer til at byde på ti nye pister, fire nye lifter, endnu flere langrendsspor og plads til intet mindre end 3.000 flere sovepladser med ski-in/ski-out mulighed. 


Foto: Martin Olson

Her ses Hovärken i baggrunden, hvor det nye skiområde skal anlægges på østsiden

Spændende og stort projekt for Lofsdalen

Direktør for Lofsdalen Ola Andersson udtrykker ligeledes sin begejstring for at have fået helt nye muligheder for at udvide Lofsdalen.


”For Lofsdalen indebærer dette et utroligt fremtidspotentiale. At kunne planlægge en fremtid i alle retninger omkring vores fantastiske Hovärken er en kæmpe mulighed. Samtidig er det vigtigt for os at bevare den charme og ægthed, som Lofsdalen står for”, siger han. 


Han påpeger, at det dog er et stort projekt, som vil tage tid at gennemføre. Hvorfor der ligeledes heller ikke er sat en slutdato for projektet. ”Det er en stor infrastruktur, der skal tilvejebringes, før vi kan begynde. Alt fra detaljerede planer og veje til snesystemer, skråninger og elevatorer.”

Ola Andersson er dog optimistisk og påpeger, at selvom det vil kræve både tid og kræfter at gennemføre udvidelsen, så ser han det som en unik mulighed for at fortsætte udviklingen af Lofsdalen og han tilføjer: ”Det sjove er, at Lofsdalen fortsat har en ekspansiv udvikling foran sig”. 


Her ses tegning over det nye område

Lofsdalen vil også være attraktiv om sommeren

Det er ikke kun skituristerne, som får gavn af den nye store investering i området. Der skal nemlig ligeledes anlægges nye spor til vandring og ikke mindst Lofsdalens nye aktivitetsområde Fjällpark MTB, som skal supplere den allerede eksisterende Lofsdalen Bike Park. Fjällpark MTB kommer til at ligge mellem Digervålen og Hovärken. Området bliver multifunktionelt til brug til både cykling, vandreture, ski-touring og sneskovandring. 

Området skal indledes med en bred enkelt sti centralt i området, som kan benyttes af alle og med både kørestol, klapvogne og små børn.  

Sommerdelen af projektet forventes færdig og klar til brug i september 2022.  


Området bliver større og større år efter år, når det kommer til MTB


Se video fra vores sidste besøg i Lofsdalen her:




Læs mere om skiferie i Lofsdalen her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Rejsebureauer til Lofsdalen
Fakta om Lofsdalen
Skiområdet: 633-1125 m.o.h.
25 pister i alt
3 stk.
8 stk.
8 stk.
6 stk.

Lifter: 9 stk.

Slæbelifter: 5
Stolelifter: 2

Mere om skiferie i Lofsdalen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen