Skiferie i uge 3: Inspirationsguide til din skirejse

Skiferie i uge 3: Inspirationsguide til din skirejse

Julen og nytåret er veloverstået, og du har lige haft et par uger, hvor hverdagen er vendt tilbage med fuld kraft. Og nu har du brug for en skiferie - her er vores guide til en skiferie i uge 3.

Januar i Danmark kan godt være lidt trist, grå og sjappet - men der er altid høj sol og ny sne et eller andet sted i verden. En skiferie i uge 3 er oplagt for dig, der ikke er bundet af skolernes vinterferie. Her er der god plads på pisterne og lavere priser på de populære destinationer. Her i guiden kan du læse om 5 oplagte destinationer til en skiferie i uge 3: 

Find skiferie i uge 3

Rejsebureauer, der tilbyder skiferier i uge 3

Norden i uge 3:
Alltime-Travel Fjällferie Thinggaard | Ruby Rejser SnowTrex | Skiferie.dk 

Syden i uge 3: 
SlopestarFjällferie Nortlander Skitour.dkDanski | SkiLink | Thinggaard | Sunweb Østergaard rejser | De Brede Planker | Sne & Snö | Fokus Rejser Snowtrex Skiferie.dk | Skitour.dk | Jeresskirejse.dk | Alltime-Travel 

Hold skiferie i uge 3 på danskernes favoritdestinationer i Norden

Hvis du vil på en hyggelige skiferie i uge 3 uden at komme alt for langt væk hjemmefra, kan du vælge at tage til Sverige eller Norge. Her er der sne på alle danskernes favoritdestinationer i uge 3, og du kan let få en god aftale i stand, så årets skiferie er til at betale. 

Du kan vælge at tage færgen til Sverige eller færgen til Norge, du kan flyve, du kan tage tog, eller du kan hoppe i bilen og køre selv. Én af de bedste ting ved de svenske og norske destinationer er, at du har masser af overskuelige transportmuligheder - og ikke mindst fremragende skiløb. 

De nordiske destinationer er ekstremt børnevenlige, men det er også muligt at blive udfordret, hvis blot man ved, hvor man skal tage hen. Herunder kigger vi på Trysil i Norge og Åre i Sverige, som er to af de mest populære destinationer til en skiferie i uge 3. 

Trysil (Norge)

På grænsen mellem Norge og Sverige finder du Trysilfjellet, som udgøres af fire forskellige skiområder. Det betyder, at pisterne varierer meget i sværhedsgrad, og at der derfor er en udfordring for enhver. I kan bo på The Lodge, hvorfra I kun har 150 meter til den nærmeste skilift, der kan tage jer ud på nettet af i alt 65 pistekilometer. 

Piste: 150 m

Lift: 150 m

Indkøb: 2 km

Balkon

Moderne

God pris


Læs mere hos Fjällferie
Se alle skiferier til Norge

Åre (Sverige)

Vi plejer at sige, at Åre er det tætteste, vi kommer på Alperne uden at tage sydpå. Her kan du opleve 89 kilometer pister, der indbyder til fremragende skiløb. Her kommer der mange danskere hvert år, men i uge 3 plejer der at være god plads på pisterne. Når benene skal hviles kan I eksempelvis trække jer tilbage til Tegenova Smultronet, som er et børnevenligt lejlighedskompleks med en smuk udsigt over dalen fra balkonerne. 

Piste: 50 m

Lift: 50 m

By: 1,4 km

Smuk udsigt

Sauna

Børnevenlig

Læs mere hos Skiferie.dk
Se alle skiferier til Sverige

Tag til Alperne på jeres skiferie i uge 3

Vil du gerne lidt længere væk end bare Sverige og Norge? Så kan du vælge, at din skirejse i uge 3 skal gå til en af de sydlige destinationer. Vi har udvalgt en destination i henholdsvis Frankrig, Østrig og Italien, så vi forhåbentligt kan gøre dit valg lidt lettere.

Livigno (Italien)

Livigno er blandt de tre mest populære ski-destinationer i Italien. Byen ligger i mere end 1.800 meters højde, hvor fra du kan begive dig ud på de i alt 74 pistekilometer. Én ting, der adskiller Livigno fra andre områder i Alperne, er det topmoderne liftsystem, der sikrer, at du bruger mere tid på ski og mindre tid i kø. 
Når du ikke står på ski, kan du indlogere dig på Hotel Lac Salin, hvorfra der kun er et (optimistisk) stenkast til den nærmeste pist. På hotellet er der et stort wellnessområde med yoga, behandlinger, massage, pool og meget andet.

Piste: 50 m

Lift: 50 m

By: 800 m

Luksushotel

Wellness

Skøn udsigtObertauern (Østrig)

I uge 3 kan det være en god ide at tage til Østrig - men hvis du spørger mig, er det en god ide at tage til Østrig hver uge. På din skiferie i uge 3 kan du eksempelvis tage til Obertauern, som har i alt 100 kilometer pister, hvoraf 60 er blå, 36 er røde og 4 er sorte. 
Når du ikke fyrer den af på pisten, kan du slå benene op og slappe af på det charmerende Hotel Marietta, hvor du endda får liftkort og halvpension med i prisen.

Piste: 100 m

Lift: 400 m

By: 250 m

Liftkort

Charmerende

Halvpension


Læs mere hos Nortlander
Se alle skiferier til Østrig

Les Sybelles (Frankrig)

Er du ikke helt overbevist endnu? Her kommer sidste chance - du kan tage Til Les Sybelles i Frankrig på din skirejse i uge 3. Det er ikke det mest kendte skiområde i Frankrig, men det er dog et af de største. Her kan du prøve kræfter med over 100 pistekilometer og bo på fantastiske Chalets Les Choseaux. Her bor du i et roligt område, hvorfra du kan nyde en skøn udsigt og moderne indretning.

Piste: 50 m

Lift: 250 m

By: 250 m

Idyllisk

Moderne

Skøn udsigt


Læs mere hos Sunweb
Se alle skiferier til Frankrig

Her er de fire største fordele ved at tage på ski i uge 3

Det er ikke for sjov, at vi anbefaler dig, at tage på skiferie i nogle af de første uger på året. Der er nemlig flere fordele ved at tage afsted i de skæve uger. Her er fire af dem:
  • I uge 3 er der høj snesikkerhed på alle de største ski-destinationer (historisk set)
  • Priserne er generelt lavere i uge 3 i forhold til andre uger
  • Selv på de mest populære ski-områder er der relativ god plads på pisterne
  • Du kan vælge mellem tusindvis af destinationer og indkvarteringer

Alternativer til en skiferie i uge 3

Hvis du gerne vil udforske muligheden for andre uger, kan du tage et kig på disse:
Hvis du har børn kan det give mening, at du tager afsted, når børnene alligevel har fri for skole. Læs vores guide til at holde skiferie i uge 8 og uge 7. Leder du stadig? Find alle skirejser i uge 3.

Ofte stillede spørgsmål(FAQ)

Hvor bør jeg rejse hen på skiferie i uge 3?

En af de helt store fordele ved at rejse i uge 3 er, at der er god plads på pisterne - selv på de mest populære destinationer. Herudover er der snegaranti på langt de fleste skiområder. Det betyder, at der er frit valg på alle hylder.

Er det billigt at rejse i uge 3?

Sammenlignet med de helt store uger er uge 3 forholdsvis billig.

Hvilke andre uger kan jeg vælge?

Hvis du ikke er bundet af skolernes vinterferie, anbefaler vi, at du kigger på skiferier mellem uge 2 og 6 og igen mellem uge 9 og 10. 

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen