Julen 2021: De ultimative julegaveideer til skiløberen

Julen 2021: De ultimative julegaveideer til skiløberen

Det er juletid, julegaveræset er skudt i gang, og du står med en far, mor, mand, kone, etc. Som har absolut alt. Men i år har du lovet dig selv, at du skal finde på den ultimative gave.

Fat mod – vi er her for at sørge for, at der juleaften 2021 ligger fantastiske julegaver under alle juletræer. Her får du vores bedste bud på julegaver, der kan ramme plet i enhver skiløbers hjerte og gøre jer klar til året skiferie – selv skiløberen, der allerede har det hele.

Mangler du idéer til adventsgaver eller pakkespil, så finder du også masser af dem længere nede i artiklen!

Skirygsæk og rygskjold i én

Det har i mange år været populært at køre med rygskjold, og i de seneste år er det igen blevet populært at have en rygsæk med også. De to ting er som udgangspunkt en træls affære at kombinere, men flere mærker har allerede luret den. Særligt Dakine og Ortovox tilbyder i dag praktiske rygsække med fleksible rygskjolde, som først bliver hårde ved slag. Der findes forskellige versioner, men én ting er sikker – det gør det langt mere behageligt, når man gerne både vil have sikkerheden i top med et rygskjold, men også gerne ville kunne have rygsæk med til ekstra oppakning.


 

Se flere rygsække med rygskjold her


Cairn Proride D30 rygskjold

Foretrækker du et rygskjold uden rygsæk, så findes der også et godt bud på det. Helt specifikt vil vi fremhæve rygskjoldet Proside D30 fra Cairn, som D30 materialet giver et rygskjold, som er blødt, bevægeligt og tilpasser sig kroppens former. Først når materialet får et slag eller stød bliver det stenhårdt og beskytter ryggen. Rygskjoldet er desuden fremstillet til at være åndbart og svedtransporterende, så det ikke bliver varmt og ubehageligt at have på hele dagen. Rygskjoldet er både anvendeligt på ski og snowboard, men er også godkendt til mountainbike - og så fås det til både børn og voksne.  Se rygskjoldet til voksne her 

Se rygskjoldet til børn her


Kilpi skiundertøj i 100% merinould

Lækkert sæt skiundertøj fra Kilpi til den kvindelige skiløber, der har alt. Sættet er fremstillet i 100% merinould i høj kvalitet. Merinould er genialt til skiundertøj, da det både er varmeregulerende og åndbart. Det holder derfor en god temperatur både på de koldere og varmere dage, mens det sørger for, at man ikke bliver våd af sved i løbet af dagen. Merinould tørre desuden hurtigt og lugter ikke efter brug. Sættet er lavet i et feminint design, som tilpasser sig kroppens naturlige bevægelser under aktivitet. 

Læs mere om Kilpi-sættet her


Oakley solbriller med PRIZM-teknologi

Oakley er en af de helt store spillere på markedet, når det kommer til skibriller og solbriller. Nu har de lavet Oakley Clifden solbrillen, som måske kan tage dig tilbage til 80’erne. Retro-looket er tilsat en sollinse udviklet med den populære PRIZM-teknologi, hvor øjnene får den bedste beskyttelse, og sikrer dig det bedste udsyn. Denne model er særligt god på skiferien, da den afskærmer helt for solen i siderne og ved næsen. Fordi den lukker så godt af vil det faktisk også være muligt at bruge den i snevejr, hvis man synes det bliver for varmt med en skibrille.


Find årets retro-solbrille fra Oakley her

Oakley skibriller? Dem kan du finde masser af her


Hestra skihandsker

Hestra behøver ikke den store introduktion. De har i årevis leveret de absolut bedste skihandsker på markedet både til mænd, kvinder og børn. Der er tale om god kvalitet, som kan holde i mange, mange år. Hvis du, eller dem du har kær, ikke allerede har et par Hestra handsker eller to i skigarderoben, så har du her den perfekte julegave.


Se vores store udvalg af Hestra til hele familien


Head Supershape skiserie

Der findes mange skiproducenter på markedet, men du finder ingen der er ligeså moderne i deres teknologi som HEAD er i deres Supershape serie. Skiene i serien er det første sportsudstyr overhovedet, der er lavet ved brug af grafén. Det er et materiale, der er 300 gange stærkere end stål, mens det samtidig er utrolig tyndt og meget let. I kombination med grafén har skiene fået den nye EMC (Energy Management Circuit), som kort fortalt giver dig en ski, der føles mere ”smooth”. Teknologien er med til at absorbere de slag, som en ski i høj fart får, som så omdannes til en energi, der giver et mere flydende og sjovt skiløb.

”Head is proud to introduce GRAPHENE, a Nobel Prize winning material. It’s the strongest, lightest and thinnest super material known to mankind. Lighter than wood and metal, yet harder than diamond and 300 times stronger than steel”.
- HEAD

Hvis det ikke er den ultimative julegave for én der mangler et par ski (og hvem gør ikke det…), så ved vi ikke hvad, der er. Supershape-serien indeholder ski i forskellige bredder og niveauer, så der er her noget for enhver smag.  


Se alle HEAD Supershape skiene her


Kama striktrøjer

I enhver garderobe bør der være en god allround striktrøje, som kan holde kulden for døren både som mellemlag på en kold dag på ski men også til hverdagsbrug. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ønsker en kvalitetsstrik i gode materialer og i et klassisk nordisk design. Tjekkiske Kama har sørget for, at man ikke behøver kigge meget længere. De producerer deres tøj i de bedste materialer med både Gore-Tex® og Gore Windstopper® og har fokus på bæredygtig produktion både i forhold til natur og mennesker. Når man køber fra Kama kan man altså være sikker på, at alle forhold er i orden.


Se vores store udvalg af Kama her


Mons Royale – Merino uld af højeste kvalitet

Siden 2009 har det New zealandske mærke Mons Royale taget skiverdenen med storm med deres populære skiundertøj af højeste kvalitet. De producerer funktionelt og stilet skiundertøj i 100% merinould. Merinould er både behageligt, åndbart, temperaturregulerende, hurtigttørrende og så lugter det ikke. Mons Royale ligger ikke i den billige ende, men er derimod en investering i noget skiundertøj, hvor kvaliteten er til at du kan have det i mange, mange år. Det er produceret udelukkende i topmaterialer med fokus på miljø og deres omgivelser.


Se alt vores skiundertøj her


Helly Hansen skijakker

Helly Hansen er et velkendt mærke for de fleste og populært for både deres regntøj og sejlertøj, men også blandt skiløbere er Helly Hansen en evig favorit. Det er ikke uden grund, for år efter år leverer de skitøj i absolut topkvalitet udviklet til de varierende vejrforhold på bjerget. Uanset om du foretrækker en skijakke der udelukkende er skal, om den skal være lidt isoleret eller om der skal være fuldisoleret, så findes den i hos Helly Hansen.


Find alle Helly Hansen skijakkerne til herre her

Find alle Helly Hansen skijakker til damer her


ABS Vario Base lavinerygsæk

Den ultimative gave til skiløberen, der elsker at køre offpiste er en lavinerygsæk. ABS har siden 1980 været frontløber på udvikling af lavineudstyr, og deres ABS Vario Base er en af de absolut mest solgte airbagsystemer nogensinde. Det er med god grund. ABS Vario Base er den mest alsidige ABS-rygsæk på markedet, da man med deres zip-on-system kan skifte taskens størrelse afhængig af behov. Man lyner blot selve tasken af rundt i kanten, hvorefter man lyner den ønskede størrelse på. Som udgangspunkt kommer basen med en zip-on på 8 liter, hvor der lige akkurat er plads til lavineudstyr, solbriller og et ekstra lag. Denne størrelse er god til langt de flestes behov. Har man brug for mere plads, kan man tilkøbe zip-ons på op til 45 liter til de ture, hvor man skal langt ud i offpisten. ABS tilbyder deres ABS Vario Base til en meget fordelagtig pris i forhold til mange konkurrenter, hvorfor det også er et godt sted at starte, hvis man skal ud og investere i lavineudstyr for første gang.


Find ABS Vario Base lavinerygsækken her


Ortovox Rescue Set

Igen et solidt bud på en gave til skiløbere, der helst vil køre i offpisten. Det er et absolut must at medbringe lavinebipper, skovl og sonde som et minimum, når man vælger at stå på ski udenfor pisterne. Ortovox er en af de førende producenter af udstyr indenfor lavinesikkerhed, og deres sikkerhedsudstyr er foretrukket blandt mange skilærer og bjergguider. Ortovox tilbyder sæt, hvor man får alle tre dele samlet lige til at putte i rygsækken. Lavinebipperen er til at lokalisere eventuelt begravede personer i en lavine, sonden til nærmere at finde deres præcise position og skovlen til at grave dem fri. Det kan altså være livreddende at have med i tasken. Husk altid at øve dig i at bruge udstyret, inden du begiver dig ud i offpisten.

Se vores udvalg af Ortovox lavineudstyr her


I tvivl om, hvad du skal have med i offpisten, og hvorfor det er vigtigt? Se med herunder!


Skihjelm – måske også hvis du allerede har en

Vidste du, at de fleste skiproducenter anbefaler, at du udskifter din skihjem efter 2-5 år? Det gælder også, selvom den måske ikke er hverken bulet eller på anden vis ødelagt. Materialet i hjelmen bliver slidt med tiden, og selvom du måske ikke synes, at du har taget nogen store styr med hjelmen, så er alle de små stød den får undervejs med til at gøre den svagere. Det gælder også stød den måtte få under transport. Derfor er hovedreglen at jo ældre hjelmen er, jo mindre beskytter den rent faktisk. Du kan derfor godt være mere udsat, end du tror, hvis du kører på ski med en gammel skihjelm. Alle de hjelme vi forhandler er naturligvis godkendt til skisport efter alle kunstens regler. Prøv eksempel denne Smith Vantage MIPS skihjelm, der kommer i mange flotte farver.

Find resten af det store udvalg af hjelme her


Der findes et utal af forskellige hjelme, og det kan være svært at vælge. Du kan herunder se vores guide til valg af skihjelm:


S/PRO skistøvler fra Salomon

Salomon har lavet en lillesøster og lillebror til deres X Pro skistøvleserie, som er målrettet ambitiøse og professionelle skiløbere. Serien hedder S/Pro og tager ydeevnet fra X Pro og puttet den ind i en mere komfortabel skistøvle, som vi almindelige skiløbere kan holde ud at have på. Faktisk er S/Pro serien af Salomon selv beskrevet som de mest komfortable skistøvler, der nogensinde er lavet. Og hvem ønsker sig ikke et par behagelige skistøvler? Støvlerne er lavet med forskellige flex både til mænd og kvinder efter niveau, så der findes her en støvle, der passer til alle.


Find alle S/Pro modellerne til mænd her

Find alle S/Pro modellerne til kvinder her


Ekstra varme til hænder og fødder

Hører du eller en du har kær til alle os, der nemt kan komme til at fryse på fødderne? Så har vi her et bud på årets julegave – skisokker med indbygget varmesystem. Vælger man eksempelvis BootDoc HeatSocks XLP ONE + PFI 50, så får man et varmesystem med 4 forskellige niveauer samt et powerboost niveau. Man kan ligeledes prøve Lenz Heat Gloves, hvis man tit fryser fingrene. Her får man indbyggede batteridrevne varmeelementer med 3 varmeniveauer. Handskerne kan på én opladning holde hænderne varme i op til 10 timer.
Både sokker og handsker findes naturligvis både til mænd og kvinder.


Hvis du også vil holde varmen, så se meget mere her


Det ultimative voks- og slibesæt

Dette er om noget en gave til skiløberen, der har alt. Det ultimative sæt til at passe og pleje skiene både før og efter skiferien. Her får du et sæt med alt, hvad du for brug for at voks, voksjern, børste, kantfil og meget mere. Med sådan et sæt er det slut med at betale i dyre domme på skisportssteder for at få vokset og slebet skiene. Sættes findes både i en sølv og guld version afhængig af, om du allerede har mulighed for at spænde skiene fast under arbejdet.Du kan finde sølvpakken her

Du kan finde guldpakken her


Idéer til adventsgaver til skiløberen

Giver I hinanden adventsgaver, så kan det også være svært at komme på en ny god idé fire søndage i streg. Men bare rolig, vi har lavet en hel liste af gode idéer, som vil skabe glæde hos enhver skiløber – og forhåbentlig få dem til at glæde sig endnu mere til næste skiferie.
Pssst… Der er flere af disse bud, som også kunne skabe glæde som en mandelgave!

Støvlevarmere – aldrig mere kolde skistøvler

Langt de fleste skiløbere har prøvet at stikke foden i en iskold skistøvle om morgenen, fordi den har været fugtig fra dagen før. Det kan betyde flere timer, hvis ikke hele dagen, med kolde fødder på bjerget. Men det kan nemt undgås med et sæt støvlevarmere, som faktisk fås til helt overkommelige priser.


Se vores udvalg af støvlevarmere her


Skisokker

Noget der kan gøre en kæmpe forskel for oplevelsen på ski er skisokkerne. Det par gode skisokker skal både kunne holde på varmen og sørge for at fødderne ikke bliver drivvåde i løbet af dagen. Derfor må man ikke underkende glæden ved et par gode skisokker. De fås i mange farver og kvaliteter, så uanset hvad man er til, så findes der nogle skisokker som kan skabe adventsglæde hos dem, du har kær.


Find det store udvalg af skisokker her


Halsedisse og balaclava

Uanset, hvad man vil kalde det, så er det helt essentielt at have en god beskyttelse omkring hals og hoved, når de kolde dage på skiferien rammer. Det amerikanske mærke Airhole er stiftet af to professionelle snowboardere, som tilbyder produkter med kvalitet, anvendelighed og design i fokus. De laver både halsedisser, balaclavaer (elefanthuer) og ansigtsmasker til alle behov. De har produkter til alt slags vejr, i alle tænkelige farver og designs, så du altid kan holde dig tør, varm og velkendt på pisten.


Se alle produkter fra Airhole her


Praktiske inderhandsker fra Hestra

Bløde og tynde handsker i merinould giver et ekstra lag i koldere vejr. Handskerne er produceret i en blanding af merinould, som sikrer varmen, og nylon, som gør handsken mere holdbar end hvis den havde været 100% merinould. De er kompatible med langt de fleste handsker, og er også meget anvendelig alene på en gåtur i byen eller som løbehandske. Handskerne har også den fordel, at spidsen af pegefingeren er belagt med et materiale, så den kan bruges på touch screens, og du altså ikke behøver at smide handskerne, når du skal have fat i telefonen.


Find Hestras inderhandsker her


Forkælelse til skitøjet

Det er måske ikke den mest sexede adventsgave, men det er en sand gave til modtagerens skitøj. Man kan ofte komme til at glemme, at selve skitøjet også skal holdes ved lige. Det kan være tøjet har fået et par pletter og trænger til en vask, men det er vigtigt at du ikke vasker det med almindeligt vaskemiddel, da det er hårdt ved imprægneringen. Derfor er det en god idé altid at have specialvask til outdoortøj ved hånden. Selv hvis det ikke er beskidt, så kan skitøj med et par sæsoner bag sig godt træne til at få genopfrisket imprægneringen inden det igen skal på pisten. Det kan desuden også bruges til eksempelvis regntøj og andre stoffer med membran.

Find vores udvalg af vask og pleje til skitøj her


Pakkespil med skiløbere

Julen har mange glæder og en af dem er traditionen om at rafle terninger om små gaver. Vi har et par bud på, hvad du kan tage med til pakkespillet i år, som vil glæde alle skiløbere. Det kan eksempelvis være en uundværlig isskraber til at have liggende i bilen eller varmere til både hænder og fødder på de helt kolde dage.

Find inspiration til praktiske pakkelegsgaver herGod jul og god jagt!
Skulle du få brug for hjælp undervejs, så hold dig endelig ikke tilbage. Du kan kontakte os hos Skisport.dk på mail: shop@skisport.dk eller telefon 87 300 634. Vi sidder klar til at svare på ALLE spørgsmål, der måtte dukke op!

Vil du have endnu mere inspiration? Så kan du finde det her!
Se flere julegaver til hende
Se flere julegaver til ham
Se flere julegaver til børn

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen