« Til oversigten

Flere store nyheder fra Sverige

De svenske skiområder opruster til denne vinter, og de der drager mod nord til den kommende vinter, kan godt begynde at glæde sig. Læs her hvorfor.

Der er til denne vinter blevet investeret omfattende i de svenske skidestinationer. Både de største og det mest populære byder på spændende nyt til de mange danske skigæster, der i løbet af vinteren besøger de svenske fjelde.

Foto: Isaberg – ©Isaberg

Selvom Isaberg ikke byder på mange højdemeter, kan du stadig få fart på.

Mere sne i Isaberg

Sne er en nødvendighed, når man skal stå på ski. Det siger sig selv. Og helst masser af det først på vinteren, så sæsonen bliver så lang som muligt. Men nogle vintre lader sneen vente på sig og så er det godt, at man kan hjælpe lidt på vej med kunstsne. For at være sikre på at kunne tilbyde gæsterne gode forhold, selv først på vinteren, har de i Isaberg investeret i 50 ekstra snekanoner, etableret nye vandbrønde til at fodre snekanonerne og trukket nye vandledninger. Med de ekstra snekanoner kan de i Isaberg nu dække en betydelig større del af pisterne med kunstsne, hvis de fra oven skulle udeblive. Det kræver bare frostvejr, hvilket de ofte har!

Der er i øvrigt også godt nyt til nybegynderne, der tager turen til Isaberg: Børnebakken er blevet gjort længere, lige som flere af pisterne er blevet gjort bredere.

Læs mere om skiferie i Isaberg her.

Læs 10 skiområder tæt på København


Med 50 nye snekanoner er der endnu bedre odds for masser af sne

Nyt til store og små i Kläppen

I Kläppen ved Sälen er der til denne vinter blevet investeret 17 millioner svensker kroner i forbedringer. Tophytten er blandt andet blevet udvidet med 100 siddepladser, lige som der er blevet lavet en overdækket gang fra gondolliften til hytten.

Vidste du, at gondolen i Kläppen var Sveriges 3. gondol?

Til de der ikke kan få skiløb nok er der også godt nyt. Belysningen på pisterne er forud for denne vinter blevet skiftet ud med moderne LED-belysning, der giver et langt bedre lys og desuden bruger langt mindre energi end den tidligere. LED-belysning er i det hele taget et vigtigt element i områdets miljøsatsning. 

Læs mere om den nye gondol i Kläppen her.


Den nye lift får 47 gondoler og kan flytte 2.400 mennesker i timen

Skandinaviens mest moderne lift i Hundfjället

I Hundfjället i Sälen investeres der kraftigt i disse år, hvor hele området bliver moderniseret. Til denne vinter har de en ny ekspreslift – West Express – klar, der bliver den mest moderne i Skandinavien! Og inden for et par år forventer de at lukke dørene op til SkiStar Lodge Hundfjället med 800 sengepladser, restaurant og loungebar, lige som etableringen af en helt nyt international lufthavn i baghaven er godt undervejs. Med de massive investeringer og en ny lufthavn kun 10 minutters kørsel derfra bliver det spændende at følge udviklingen i Hundfjället.

Læs mere om den nye lufthavn her

Læs mere om skiferie i Hundfjället her.

Foto: Hundfjället – ©Skistar

Ny lift, nye pister og nye boliger – Hundfjället går en spændende fremtid i møde.

Hvem er hurtigst i Falköping?

I Falköping Alpin, der ligger kun 4,5 timers kørsel fra København er der også nyt på programmet i år. Det mindre skiområde hører til blandt de mest snesikre i Sydsverige og i de seneste år har området været de første til at sætte lifterne i gang. Til i år har de sat et nyt stort display op med tidstagning på slalombanen, som viser både din og din makkers tid. Derudover er der blevet bygget en ny snowpark med både hop og rails. Anlægget er åbent alle weekender samt nogle hverdagsaftener – og er gratis. 

Foto: Falköping Alpin – ©Falköping Alpin

Med kun 4,5 time fra København er området oplagt til en weekendtur.

Interesseret i Falköping? Så læs mere om skiferie i Falköping her.

Nye pister i Stöten

I Stöten finder man Sälens største faldhøjde med 370 højdemeter. Der er skiløb i alle sværhedsgrader og masser af udfordringer til alle. Frem mod denne vinter har man udvidet anlægget med hele 4 nye nedfarter, hvoraf den ene er mere end 3 kilometer lang. 

Se Stöten fra luften her.


Læs mere om skiferie i Stöten her. 

Foto: Ralf Späth

Stöten byder også på noget fantastisk aftenskiløb

Kom til VM i Åre

Farten er i fokus i Åre mellem den 5. og den 17. februar, hvor man er vært for verdensmesterskaberne i alpint skiløb. Det er i øvrigt 3. gang at verdensmesterskaberne afholdes i Åre, hvilket blot understreger områdets kvalitet. Skistar er officiel titelsponsor og de har sørget for, at alle med et gyldigt liftkort får gratis adgang til konkurrencerne!

Foto: Åre – ©Ola Matsson

For 3. gang skal Åre være værter for verdensmesterskaberne i alpint skiløb denne vinter.

Læs mere om skiferie i Åre her.

Skiferie forslag i Kläppen

Gusjöbyns tomtområde... Gusjöbyns tomtområde... Bil fra 473,-/pers.
Horrmundberget 412, F... Horrmundberget 412, F... Bil fra 816,-/pers.
Sjungarbacken 1132, F... Sjungarbacken 1132, F... Bil fra 1.226,-/pers.
Sjungarbacken 1080, F... Sjungarbacken 1080, F... Bil fra 570,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder