« Til oversigten

Kläppen bygger Sveriges 3. gondol

Dette bliver også Kläppen Ski Resorts største investering i områdets historie. En satsning som er historisk på mange måder.

Ikke nok med at det er Kläppens første gondol, så er det også den første i Sälen, (Omkring Sälen finder du: Hundjället, Högfjället, Kläppen, Lindvallen, Stöten og Tandådalen) og gondolen bliver den 3. gondol i hele Sverige. De to svenske skiområder der allerede har en gondol er Åre og Branäs.

90 millioner kroner bliver der investeret i den nye gondol i Kläppen, gondolen kommer til at have en kapacitet på 2.400 personer i timen, og der kommer i alt til at være 47 gondoler med plads til 10 skiløbere per styk.

"Detta är en dröm vi skissat på under flera år. Vi för in lite av alpernas bekvämlighet och upplevelse i Sälenfjällen och tror att gondolen kommer att öka attraktionskraften för hela regionen. Gondolen blir ett landmärke" udtaler Gustav Eriksson, CEO for Kläppen.


Byggeriet vil blive påbegyndt i foråret 2016, og gondolen kommer til at starte ved velkomstcentret, ”bredvid riksväg 66”. Fra velkomstcentret går turen op til mellemstationen på Tranantorget, hvor det selvfølgelig også bliver muligt at stige på, og den kører derfra videre mod toppen.


Gondolen bliver selvfølgelig en væsentlig opgradering af Kläppen, og ikke mindst på dage med dårligt vejr bliver den ekstra behagelig, så man kan sidde i læ af vinden og med varme i sædet, og dermed være helt klar til at køre mod dalen når man rammer toppen.

Gondolen kommer til at stå klar til sæsonpremieren midt december 2016.

Gondol byggeriet er godt i gang, her en sommervideo fra området:

Læs mere om skiferie Kläppen her.

Skiferie forslag i Kläppen

Gusjöbyns tomtområde... Gusjöbyns tomtområde... Bil fra 573,-/pers.
Horrmundberget 412, F... Horrmundberget 412, F... Bil fra 828,-/pers.
Sjungarbacken 1132, F... Sjungarbacken 1132, F... Bil fra 1.250,-/pers.
Sjungarbacken 1080, F... Sjungarbacken 1080, F... Bil fra 578,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder