« Til oversigten

Skiferie 2019 - Gode tips til valg af ferieuge

Det er ikke de samme uger, som er lige gode hvert år. I år er der eksempelvis en medarbejder-jul, som gør julen helt optimal for skiferie, hvor det andre år kan koste endnu flere fridage.

Snemæssigt var skisæsonen 2018 ufattelig lang. Der blev slået rekord efter rekord, da de fleste skiområder oplevede en bedre snestatistik end nogensinde før. Det betød også, at man sagtens kunne stå på ski til langt ud på sæsonen, så selvom at påsken lå i uge 13, så var der masser af godt skiløb at finde til langt ud i april. Flere skiområder valgte at forlænge deres skisæson, hvilket gav nogle fantastiske forårs skidage. 

Mellemsæsonen bliver lang i 2019

I skisæsonen 2019 falder påsken først i uge 16, hvilket giver en meget lang "mellemsæson" (uger mellem uge 7 og påske). Mentalt så følger de fleste af os, at vinteren er slut når påsken er ovre, men da den falder sent i år, vil skisæsonen føles lang, derfor er det bare med at udnytte alle de dejlige skidage. Man skal heller ikke være nervøs for snesikkerheden, da de fleste skiområder i dag er rigtig dygtige til at "gemme"/opbevare sne samt producere kunstigt sne. Er man nervøs for sneen, så kan man altid søge mod de mest snesikre skiområder.

En rigtig medarbejder-jul

De fleste skientusiaster kigger altid på to ting, når der skal planlægges skiferier. 1 er hvornår påsken ligger og 2 er, hvor mange dage man skal tage fri i julen, hvis man ønsker at komme på ski over jul eller nytår. Heldigvis så bliver julen 2018 en medarbejder-jul, da juleaften ligger på en mandag. Det betyder, at du kun skal tage 2 fridage (d. 27. og 28. december, hvis du ønsker at komme på ski over julen

Skiferie i påsken 2019

Skærtorsdag og langfredag falder i uge 16, så du kan nøjes med 3 fridage, hvis du ønsker at få lidt sne under plankerne i påsken. Som tidligere nævnt så ligger påsken sent på sæsonen, dog er skiområderne blevet bedre til at holde på sneen, det kan dog være en god ide, at se mod de højestliggende skiområder eller se på tidligere års snestatistik. Vil man være 100 % sikker på at sneen er god, så anbefales det at tage hen mod områder, der har adgang til gletsjerskiløb (find de skiområder i vores sommerski artikel her).


 Kør-selv skiferier i påsken 2019

Skiferie med bus i påsken 2019 (afgang fredag)

Skiferie med bus i påsken 2019 (afgang lørdag)

Skiferie med fly fra Billund i påsken 2019
Skiferie med fly fra Kaastrup/København i påsken 2019
 Skiferie med fly fra Aalborg i påsken 2019
Skiferie med færge i påsken 2019
Alle ledige hoteller i påsken 2019
 Alle ledige lejligheder i påsken 2019
 Alle ledige hytter i påsken 2019


Julen 2018 - Derfor skal du tage afsted i år

Julen ligger helt fantastisk i år. Du skal nemlig kun tage 2 fridage, hvis du ønsker at danse om juletræet i et andet land. På grund af, at juleaften ligger på en mandag, skal du bare tage fri d. 27. og 28. december. De fleste rejser vil være med afgang d. 22 december, du skal dog være opmærksom på, at visse busture eller skirejser med færge er med afgang om fredagen d. 21 december.

Det er skønt at holde jul i et skiområde, da de fleste destinationer gør rigtig meget ud af det, så du skal ikke blive overrasket, hvis pisten er fyldt med udklædte julemænd d. 24 december. 

Læs mere om hvorfor og hvor du skal på skiferie i julen


 Kør-selv skiferier i julen
Skiferie med bus i julen
Skiferie med fly fra Billund i julen
Skiferie med fly fra Kaastrup/København i julen
 Skiferie med fly fra Aalborg i julen
Skiferie med færge i julen
Alle ledige hoteller i julen
 Alle ledige lejligheder i julen
 Alle ledige hytter i julen


Nytår på ski

Ønsker du at tage på ski henover nytår, så koster det dig 3 fridage, hvis du rejser d. 29. december. Du kan dog også tage vælge en kortskiferie og rejse fra d. 29. december til d. 1. januar. 

Fordelen ved at tage på ski henover nytår er, at der ikke er nogle mennesker på pisterne d. 1 januar. Du får derfor rig mulighed for at få masser af meter i benene. De fleste skiområder leverer normalt også et yderst flot fyrværkerishow kl. 24.00. 

Læs mere om nytår med ski på her


 Kør-selv skiferier til nytår
Skiferie med bus til nytår
Skiferie med fly fra Billund til nytår
Skiferie med fly fra Kaastrup/København til nytår
 Skiferie med fly fra Aalborg til nytår
Skiferie med færge til nytår
Alle ledige hoteller til nytår
 Alle ledige lejligheder til nytår
 Alle ledige hytter til nytår


Sådan får du mere plads på pisterne

Det er egentlig meget simpelt. Vil du slippe for at stå i kø på skiferien, så kan det være en god ide at kigge efter hvornår andre lande holder fri. Er du/I så heldige at i kan rejse udenfor skolernes ferie, så kan det klart anbefales, da man vil opleve at der ingen mennesker er.

Rejser man i ugerne 2-5 oplever man at skirejserne oftest er billigere, at du kan bo tættere på liften, at du ikke skal stå i kø, samt at du kan lave nogle enorme carvingsving på pisten :).

Undgå de andres "ferieuger"

Norge: Vinterferien i Norge ligger forskelligt år efter år afhængigt af "fylke", men oftest er det i ugerne 7-9. Størstedelen har dog vinterferie i uge 8.

Sverige: I Sverige kaldes vinterferie "Sportlov", hvilket er placeret i ugerne 7-10, alt efter hvor i landet man bor.

Østrig: Bliver afholdt mellem uge 6-8, alt efter hvor i landet man bor. 

Frankrig: I Frankrig afholdes vinterferien fra uge 7 til 10 afhængigt af hvilken region man bor i.

Holland: Hollændernes "Krokus-uger" ligger i ugerne 8 og 9. Samtidigt så har de 2 ugers ferie omkring uge 17-19, som kaldes "Tulipanferie". Vi anbefaler kraftigt at du holder dig væk fra Val Thorens i de uger :).  

Tyskland: Vores naboer holder ferie alt efter hvilken delstat man kommer fra. De fleste har dog ferie i ugerne 6 og 7. Hamborg området holder dog oftest deres vinterferie i uge 10 og 11, man kan derfor godt regne med ekstra trafik sydpå i de uger.

Gode tips til uger
Hvis du/I kan rejse præcis når i ønsker, så vil det være en stor fordel at rejse i ugerne 2, 3, 4 og 5. Hvis du er vant til at tage på skiferie mellem uge 7-10, så vil du mærke en kæmpe forskel, ved at rejse mellem 2-5.


Book tidligt

Ved du/I allerede hvor skiferien skal gå hen, så kan det godt svare sig at booke skituren tidligt. Der er et hav af fordele ved, at være tidligt ude, den største er dog prisen, hvor man kan spare op til 800 kr. pr. person ved at booke tidligt.

Læs flere fordele og se de bedste "Book tidligt"-rabatter her

Skiferie med gratis afbestilling

Man behøver ikke være nervøs for at booke skiferien tidligt, de fleste bureauer har nemlig gratis afbestilling. Så hvis chefen ikke pt. kan svare på om du kan få fri, så bare book alligevel. Du kan nemlig altid afbestille.

Se her hvor du får gratis afbestilling


Special skiture

Kunne du godt tænke dig, at opleve en lidt anderledes skitur i år, så er du ikke den eneste. Vi har de sidste sæsonen oplevet at special-skiture er blevet mere populært. Nicherejserne med fokus på eksempelvis yoga, offpiste, gourmet, luksus, etc. er i høj kurs. Det er kun fantasien som sætter grænser.  

Se alle special skiture her


Rejsesøgemaskinen har aldrig været bedre

Aldrig har vi haft så mange hoteller, lejligheder og hytter i rejsesøgemaskine som vi har i år, det er samtidig blevet lettere at tilpasse efter budget, boligtype, antal personer, etc. så du/I kan finde lige præcis den rejse der passer til jeres behov.

Se den simple rejsesøgemaskine her


Læs også:

Skiferie i julen

Nytår med ski på

Her skal du stå på ski om sommeren

Højtliggende skiområder

Skiferie med bus

Skiferie med fly