« Til oversigten

Dolomiti Superski - italiensk skiparadis udvider

Italienske Dolomiti Superski er et af verdens største skiområder med ikke færre end 1.200 piste-kilometer. Til denne vinter udvider området med en imponerende investering på mere end 80 millioner euro

Den 26. november sættes lifterne i Dolomiti Superski i gang til områdets 42. vintersæson. De 12 områder, som hører under Dolomiti Superski, er tilsammen et af verdens største skiområder med adgang til imponerende 1.200 kilometer piste og 450 lifte.

De 12 skiområder hørende under Dolomiti Superski er:

Nye lifter og kunstsne-anlæg

Til denne vinter er der et væld af nyheder i de 12 områder. Men fælles for alle områderne er, at de har fokuseret på at forbedre liftsystemerne, så de til vinter forøger kapaciteten yderligere, samtidigt med at de også forbedrer sikkerheden og komforten for de skiglade besøgende. Blandt de nye lifter skal nævnes opdateringen af stoleliften ”Plateau” i Kronplatz, som udover nye ergonomiske sæder også får et nyt sikkerhedssystem, som scanner højden af de, der skal med liften. Systemet sætter automatisk farten ned, når det registrerer skiløbere under en vis højde. Samlet får liftsystemerne i Dolomiti Superski en kapacitet på svimlende 630.000 skiløbere i timen!

Men det er ikke kun skilifterne, der får et løft. Flere af områderne udvider også deres kunstsne-anlæg, så de til den kommende vinter kan dække imponerende 97 % af samtlige pistekilometer, 1.160 ud af de 1.200 kilometer pister, med kunstsne!

Foto: Dolomiti Supeski/H. Wishaler


Dolomiti Superski endnu mere attraktivt – blandt andet dækker deres snekanoner nu ikke mindre end 97 % af de 1.200 kilometer pister!

Også bedre pister

I flere af de 12 områder sker der også spændende ting omkring pisterne, hvilket ellers efterhånden er sjældent, da mange skisportsområder ligger i områder med status af nationalpark, eller hvor der er forbud mod fældning af træer. I Kronplatz får de fx en helt ny 2.9 kilometer lang piste med et fald på 700 højdemeter, mens de i Val di Fassa, Arabba og Tre Cime Dolomites udvider flere af de eksisterende pister – i både bredden men også flere steder i længden.

Sidste vinter solgte de mere end 9 millioner liftkort og over 147 millioner ”bip” ved lifterne. Med investeringerne til den kommende vinter vil det ikke overraske os, hvis de vanvittige tal stiger – for Dolomiti Superski er bestemt et besøg værd!


Skiferie forslag i Val Gardena

Sportshotel Platz Sportshotel Platz Bil fra 3.404,-/pers.
Hotel Scherlin Hotel Scherlin Bil fra 2.915,-/pers.
Residence Antares Residence Antares Bil fra 4.529,-/pers.
Hotel Alpino Plan Hotel Alpino Plan Bil fra 6.495,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder