Skiferie i Thüringen / Thüringer Wald (Tyskland)


Oplev rigtig vinter i Thüringen. Kunne du godt tænke dig at udforske skiløb, kælketure, langrend, vinter vandreture, hos vores sydlige naboer? Tyskland byder på en række oplagte destinationer for danske skiløbere og vinter-entusiaster. Skiterrænet og den korte afstand fra Danmark gør de tyske skiområder oplagte til begyndere, børnefamilier og til kortere ophold i vinteren.Lyder det som noget for dig? Så kan du overveje at tage til Thüringen næste gang, du vil opleve et rigtigt “winter wonderland”, hvor mulighederne for sjov i sneen er mange. Kør-selv vinterferie til ThüringenNår du passerer den dansk/tyske-grænse, er du kun 500 kilometer fra Thüringen. Du kører simpelthen bare direkte sydpå af A7-motorvejen - og... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Thüringen / Thüringer Wald
Skiområdet: 560-920 m.o.h.
Byen: 560 m.o.h.

10 pister i alt
4 stk.
2 stk.
4 stk.

Lifter: 21 stk.

Slæbelifter: 19
Stolelifter: 2

Oplev rigtig vinter i Thüringen.

Kunne du godt tænke dig at udforske skiløb, kælketure, langrend, vinter vandreture, hos vores sydlige naboer? Tyskland byder på en række oplagte destinationer for danske skiløbere og vinter-entusiaster. Skiterrænet og den korte afstand fra Danmark gør de tyske skiområder oplagte til begyndere, børnefamilier og til kortere ophold i vinteren.

Lyder det som noget for dig? Så kan du overveje at tage til Thüringen næste gang, du vil opleve et rigtigt “winter wonderland”, hvor mulighederne for sjov i sneen er mange.

Kør-selv vinterferie til Thüringen

Når du passerer den dansk/tyske-grænse, er du kun 500 kilometer fra Thüringen. Du kører simpelthen bare direkte sydpå af A7-motorvejen - og efter små syv timer er du fremme ved destinationen.

Thüringen ligger lige en smule sydligere end populære skiområder som Winterberg og Willingen - dog cirka 250 kilometer længere østpå. Afstanden fra Danmark er cirka den samme, så der er ingen grund til ikke at prøve noget nyt, henvis du har været i Tyskland på skiferie før.

Vinteraktiviteter i Thüringen

Thüringen er langt mere end “bare” alpint skiløb. Her kan du opleve en masse andre vinteraktiviteter, der kan gøre skiferien i Thüringen til noget helt specielt.

Vintervandring

Thüringen har mere end 500 km stier, der er klargjort til vandreture i sneen. Her kan du opleve den tyske natur i et roligere tempo.

Alle ruter er markeret med skilte, og de korteste er cirka 1 kilometer lange, mens de længste tager flere timer at gennemføre og kræver en vis erfaring og kondition.

Vintersports-oplevelser

Thüringen har en mere end 100 år gammel tradition for vintersport - og det er hjemsted for en masse spændende sportsbegivenheder.

I området kan du opleve alt fra skiskydning, bobslæde, slædehundsvæddeløb og skihop.

Kælketure

I området finder du flere kælkeruter, der byder på sjov og spænding for både store og små. Oberhofbanen er med sine to kilometer den længste i Thüringer Wald. Den har endda sin helt egen shuttle service.

Startpunktet er Rondell Oberhof, som også er populært for langrend og vintervandringer. Herfra kan du leje en slæde. Turen har to skarpe kurver og en hældning på 12%. Efter turen kan du tage en shuttle bus dig tilbage til start, hvor du kan nyde lidt godt til ganen.

Langrend i massevis

Thüringen er en oplagt destination for dig, der elsker langrend i smuk natur. Langs Rennsteig-ruten finder du et langrendsstinet på over 1.400 km.

Når du først er afsted, kan du opleve den betagende natur ved Rennsteig på ruter med varierende sværhedsgrader eller på flerdagsture på ski tværs gennem Thüringer Wald. Dette er kun muligt på grund af den 142 km lange sti (Rennsteig Skiwanderweg).

Stien forbinder alle DSV-centre (DSV = det tyske skiforbund) og giver utallige rutemuligheder. Med en længde på 142 km er det den længste certificerede langrendsrute i Centraleuropa med kontinuerlig skiltning.

Ruten kan gennemføres over to til seks etaper, og der er endda mulighed for transport af bagage, hvis det ønskes. Undervejs kan man tage en pause og nyde en hyggelig stund i skihytter langs turen.

Alpint skiløb i Thüringer Wald

I Thüringer Wald kan du opleve en masse ting - men du kan naturligvis også bare give den gas på pisterne.

Når du er på skiferie i Thüringen, kan du udfordre dig selv i 14 forskellige mindre områder, der tilsammen tilbyder 23,5 pistekilometer og blive transporteret rundt i området af 22 lifte.

Skiløbet i området foregår mellem 560 og 920 m.o.h. De to mest populære områder til Alpint skiløb er Skiarena Silbersattel Steinach og Lotto Thüringen Fallbachlift Oberhof.

Læs mere om Thüringen / Thüringer Wald her.

Billeder og video fra Thüringen / Thüringer Wald


Brugernes anmeldelser af Thüringen / Thüringer Wald

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Søndag
Snebyger
Snebyger
0ºC
15ºC
0,4 mm
6,8 m/s
nordøst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
0ºC
-6ºC
0,0 mm
2,9 m/s
nordøst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
2ºC
-6ºC
0,0 mm
2,7 m/s
nordøst
Onsdag
Lette sludbyger
Lette sludbyger
3ºC
-4ºC
1,6 mm
3,2 m/s
vest

Artikler om skiferie til Thüringen / Thüringer Wald

Langrend i Tyskland: Her er 11 af de bedste områder


Kort over Thüringen / Thüringer Wald

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Thüringen / Thüringer Wald. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen