Kom billigt på ski i Sverige

Kom billigt på ski i Sverige

Transporttiden er mere end overskuelig. Piste og liftsystemer passer til både øvede og nybegyndere. Og naturen er enestående rå og smuk.

Vi taler om Sverige som skiferieland, hvor en helt bestemt faktor alligevel er den, allerflest fremhæver i sammenligningen med andre skisportssteder: prisen.

Ikke nok med at den svenske kronekurs er lav og dermed fordelagtig for danskere, så er selve skiferien i Sverige prismæssigt også til at have med at gøre. Det siger danskerne i en netop gennemført YouGov-undersøgelse, hvor 31 % svarer, at de forbinder Sverige med det prisvenlige skiferiealternativ.


”Prisniveauet afspejler ikke kvaliteten, for man får rigtig god skiferiekvalitet til lav pris, og desuden er der en valutaforskel, som betyder, at prisen i danske kroner bliver endnu lavere. Man får ekstremt meget skiløb for pengene, og herudover er serviceniveauet højt på svenske skisportssteder”, påpeger Kenneth Bøggild fra Dansk Skiforbund, som har besøgt skisportssteder over hele verden.


”Tager man en kort uge, enten søndag til torsdag - eller torsdag til søndag - udenfor den absolutte højsæson i f.eks. uge 7 eller 8, er der ikke så mange mennesker på destinationerne, hvilket betyder, at ens skiløb effektiveres, og at man når at løbe enormt meget på ski på meget kort tid” tilføjer han.

De skisportssteder, som ligger tæt på Danmark, giver kort køretid samt billig transport, og på den måde får man også meget for pengene. Vallåsen, Isaberg, Branäs, Sunne, Hovfjället og Ulricehamn er nogle af de skisportssteder, der typisk anbefales, hvis man skeler til både skiløb og prisniveau.


”Branäs er f.eks. en ægte perle i Sverige, som egner sig perfekt til fire dages effektivt skiløb. Der er kort transport fra Danmark til Branäs, kun 6-7 timers kørsel og et effektivt liftanlæg. I Branäs er der fokus på den gode oplevelse for børn og børnefamilier, og som en lille fin detalje, nu vi taler økonomi, er der gratis vand og mælk til alle børn på caféer og restauranter. Og der er frokost, aftensmad og kakao og vafler til yderst rimelige priser”, siger Kenneth Bøggild.

Der kan også være fordele at hente, hvis man booker sin skiferie tidligt eller finder andre tilbud som f.eks. junior weeks, hvor børnene får særlige fordele som gratis skiskole eller spiser gratis sammen med en betalende voksen.


”Kør-selv er et prisvenligt alternativ til transporten, og man får set lidt af den svenske natur samtidig. Og så kan man tænke i, hvor man finder den mest prisvenlige indkvartering. Der er mange alternativer, hvor man kan sikre sig en god lejlighed til rimelige penge, særligt hvis man går uden om de populæreste uger. Frem på sæsonen i marts tager solen også til i styrke, og dagene bliver længere, hvorved man får lidt flere timer på pisten”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i Visit Sweden.

Mere end 100.000 danskere står hvert år på ski i Sverige, hvor skisæsonen typisk strækker sig fra december og helt frem til begyndelsen af maj måned.

Læs mere om skiferie i Sverige her.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 514 CAWI-interview med danskere i alderen 20-70 år, som har været på skiferie inden for de seneste 3 år og/eller forventer at tage på skiferie i den kommende skisæson. Undersøgelsen blev gennemført i perioden 13. - 24. oktober 2016.

Udgivet af: André Moth Andersen

Rejsebureauer til Branäs
Fakta om Branäs
Skiområdet: 152-567 m.o.h.
33 pister i alt
13 stk.
14 stk.
5 stk.
1 stk.

Lifter: 15 stk. / 6.000 pers/time

Slæbelifter: 13
Stolelifter: 1
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Branäs

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen