Transport på skiferie. Bil, bus, tog og fly

Transport på skiferie. Bil, bus, tog og fly

Bus, bil, fly eller tog, alle ting har sine fordele og ulemper.

Bus

Sovebusserne blev forbudt i starten af 0´erne. Det var ellers den transportform udover bil som mange brugte. I dag benyttes moderne hvilebusser af høj standard. Med fartgrænser på 100 km/t for disse betyder det en transporttid af de længere, men kan man sove i bussen er det en glimrende og billig transportform.

De moderne busser har alt tænkeligt udstyr såsom video, toilet, borde, bar og betjening om bord. Busserne er oftest fremme på rejsemålet om morgenen og de friske kan komme på ski med det samme. Det giver ofte en ekstra skidag at man udnytter nætterne til transport. Der findes også enkelte hotelbusser hvor man får rigtige dyner og super betjening/mad undervejs. Det er busser med plads til omkring 20 personer, hvor der normalt kan være op til 70 personer i de store dobbeltdækkere.

Se de bedste tilbud og lær mere om skiferie med bus >

Fly

De seneste år er det blevet væsentligt billigere at benytte flyveren når man skal på skiferie, og flere og flere rejsearrangører tilbyder flytransport. Fly giver den kortest mulige transporttid til destinationen. Flyrejsen er en børnevenlig transportform da det først og fremmest er hurtigere, men ikke mindst også fordi det består af mindre etaper hvilket får turen til at virke kortere. Man undgår for det meste den såkaldte dobbeltbelægning hvor der er to hold gæster på destinationen samtidigt. Med fly ankommer man typisk til destinationen om aftenen, det betyder at man kan gå direkte i seng, og være 100% udhvilet til første dag på ski.

Se mere info om skiferie og skirejser med fly >

Bil
Kør selv ferien giver den største frihed, man bestemmer selv tempo. Man har bilen til rådighed under opholdet hvilket i mange tilfælde kan være særdeles rart. Man kan eventuelt tage en overnatning undervejs.

Tog

Der findes i dag ikke nogle deciderede "specialtog" der kører danske skiturister på ferie. Tidligere fandtes "Skiløberen" der kørte til Østrig med afrejse fra Århus samt København over Odense og Fredericia direkte til alperne. Ligeledes har der i en årrække kørt et tog til Frankrig. I dag er eneste mulighed for at planlægge en skiferie med tog at gøre det ved selv at bestille togbilletter. Nogle af de destinationer der er nemme at komme til med tog er eksempelvis Bad Gastein i Østrig hvor toget holder på banegården lige i centrum.

Søg skirejser med bus, fly, bil eller tog - klik her

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen