Sälen har vokseværk

Sälen har vokseværk

Et af Sveriges mest elskede skisportssteder. I højsæsonen svarer besøgstallet til antallet af indbyggere i en mellemstor svensk by og omsætningen er på flere milliarder.

Svenske Sälen er en af Skandinaviens største vinterdestinationer med en omsætning på cirka 2,5 milliarder svensker kroner årligt og et besøgstal, der stiger sæson for sæson. Med 50.000 sengepladser er der i højsæsonen lige så mange turister i Sälen, som der er indbyggere i en mellemstor svensk by!

Du kan enten bo i lejlighed, på hotel eller i hytter i varierende størrelse. Til de der skal mange af sted og gerne vil bo samlet, har vi lavet en oversigt over store hytter i Sälen her.

Hvis I ikke kan vente til ungernes vinterferie i februar, hvorfor så ikke holde julen i det svenske?

Foto: Axel Adolfsson


Sälen er fantastisk for både begyndere og øvede

Langsigtet og bære dygtigt

I Sälen er de bevidste om, at de lever af og med naturen. Det betyder, at de ønsker en bæredygtig vækst, hvor fjeldet beskyttes mest muligt, fortæller Anders Bjernulf, administrerende direktør for Sälen: ”Vi tænker langsigtet og bæredygtigt, for fjeldet er vores fremtid, så vi ønsker at fortsætte med at udvikle vores grundlæggende industri i harmoni med fremtiden, så det skaber beskæftigelse og en betydelig vækst i området.

I de seneste år har de i Sälen blandt andet udbygget området med ny lift og snekanoner i Tandådalen, en ny 10-personers gondol i Kläppen og en af Sveriges hurtigste stolelifte i Stöten.

Ny international lufthavn

Gode adgangsforhold til skisportsområderne kan være afgørende for, hvor den næste skiferie skal gå hen. Der er gode forbindelser med bus, tog og bil til Sälen, hvilket især gør det til et populært område for de svenske skiturister. Fra København er der cirka 800 kilometer til Sälen og dermed konkurrerer området med flere af de Sydtyske og Østrigske destinationer. Men fra vintersæsonen 2019/2020 forventer Sälen at øge antallet af internationale turister betydeligt, for her ibrugtages en ny lufthavn, Scandinavian Mountains Airport, hvorfra der fx kun er 9 kilometers kørsel til Hundfjället "Den internationale lufthavn vil gavne hele Sälen, ikke kun os, men også hele regionen og de mange virksomheder i området. I år havde vi den bedste vinter i mange år, og vi glæder os til at byde vores gæster velkommen i løbet af den kommende vinter”, afslutter Anders Bjernulf fra Sälen.

Læs om Scandinavian Mountains Airport her.

Om Sälen

Sälen er Nordeuropas største alpine skiområde med cirka 4,8 millioner overnatninger og en omsætning på 2,5 milliarder kroner årligt. I højsæsonen er der op mod 100.000 besøgende i Sälen, der omfatter områderne Lindvallen, Högfjällets, Tandådalen, Hundfjället og Stöten.

Læs mere om skiferie i Lindvallen her

Læs mere om skiferie i Högfjällets her

Læs mere om skiferie i Tandådalen her

Læs mere om skiferie i Hundfjället her

Læs mere om skiferie i Stöten her

Lige syd for Sälen ligger desuden området Kläppen, der bestemt også er et besøg værd. Læs mere om skiferie i Kläppen her.

Udgivet af: Jesper Varming

Rejsebureauer til Lindvallen
Fakta om Lindvallen
Skiområdet: 557-860 m.o.h.
Byen: 550 m.o.h.

56 pister i alt
29 stk.
9 stk.
15 stk.
3 stk.

Lifter: 54 stk. / 42.500 pers/time

Slæbelifter: 44
Tog/baner: 6
Stolelifter: 4

Mere om skiferie i Lindvallen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen