« Til oversigten

Val Thorens - De Tre Dale

Val Thorens - De Tre Dale i Frankrig - Kåret til Verdens Bedste Ski område i 2014.

Skisport.dk besøgte området i De Tre Dale i uge 10, 2006.

Val Thorens ligger i området De Tre Dale, et område der bl.a. hænger sammen med byerne: Brides les Bains, Courchevel, La Tania, Les Menuires, Meribel og St. Martin de Belleville og byder på mere end 600 km pister.

Val Thorens by opstod i sin tid udelukkende med det formål at være indkvarteringssted for skigæster. Beliggenheden i 2300 meters højde gør byen til Europas høst beliggende skisportsby. Selve byen har de seneste år udviklet sig til det kønnere, går man 10 år tilbage lignede byen et betonkompleks. Det er det som sådan også, gennem de senere år har man dog fået beklædt bygningerne med træ så byen nogle steder kunne ligne en ældre by med træhuse.

Hvordan får man de stædige franskmænd til sådan en manøvre? En strafskat til ejerne af de huse der ikke er pæne og beklædt med træ... Søger du en traditionel Fransk bjergby, er et alternativ St. Martin de Belleville beliggende lidt længere nede i dalen, men med lift direkte op i området.

Skiløbet i De Tre Dale

De Tre Dale byder på skiløb i verdensklasse. 600 km pister i alle retninger og sværhedsgrader. Kombinationen af mange rigtigt høje bjerge tilsat mere end 1.725 snekanoner vidner om en snesikkerhed som er svær at finde andre steder. Liftkapaciteten er 260.000 personer i timen.
Val Thorens er med undtagelse af den nyeste udbygning af området med byen Orelle, beliggende i den højeste del af området. Det betyder til tider ekstreme vejrforhold, vi brugte eksempelvis 5 timer på at nå fra lufthavnen til området, en tur der burde tage to timer. Men efter et par timers søvn var det tid til at indtage området. Første udfordring var grundet store snefald at komme nedad i området. Flere lifter i Val Thorens var lukkede og åbnede først ved 10-11 tiden når pister var sikrede for laviner. Bl.a. liften Bouquetin der via Mont de Peclet-toppen giver adgang til Meribel og Courchevel områderne.

Skiløbet skal opleves, der er 250 km røde pister og for den fulde udnyttelse af området skal du ikke være bange for lidt udfordringer i ny og næ. Du kan sagtens komme rundt, men nogle passager mellem områderne er ikke begyndervenlige.

Med så mange kilometer piste og flotte udsigtspunkter er det svært at fremhæve nogle punkter frem for andre, men skulle man pege et enkelt spot ud man bør opleve, er det Mont de Vallon. Snyd dig ikke for udsigten og nedfarten fra denne bjergtop.

Men ellers topkarakterer til skiløbet, grundet det utroligt store område, men god sammenhæng uden mange transportløjper med svag hældning.

Når du ikke står på ski i Val Thorens

Byen Val Thorens byder på flere aktiviteter efter dagens skiløb. Afterskiing og natteliv er og har stedet været særlig kendt for, endda i så stor en grad at man gerne vil have droslet det store fokus der tidligere har været på festbyen ned. Et ry der er kommet gennem de store mængder af gymnasieelever der hvert år invaderer byen på årets skirejser. Men nævnes skal danske barer og restauranter som SneSko og Restaurant Johns.
Mens vi er i gang med spisestederne er det måske også værd at nævne Oxalys restaurant som har fået karakterer af den berømte Michelin Guide. Ellers den prismæssigt mere overkommelige Restaurant La Cabane som bl.a. byder på traditionelle Savoie-retter som Fondue til rimelige penge.

Val Thorens byder også på den længste kælkebane i Frankrig. En tur på minimum 45 minutter der strækker sig over 6 kilometer og har et fald på 700 meter. Banen er belyst og åben to aftener ugentligt. For drengerøvene findes en is-racerbane hvor man under instruktion fra erfarne kørere kan prøve at køre på is i forskellige biler afhængigt af pengepung.

Opsummering på dagene i De Tre Dale

Val Thorens og skiområdet i De Tre Dale byder på rigtig godt skiløb. Det er højt beliggende og dermed også et oplagt rejsemål meget sent på sæsonen. Val Thorens ligger i "enden" af området, overvej ev.t en af de mere centrale byer, specielt hvis du har børn med som måske ikke har så mange kræfter og vil have svært ved at holde til dagsture til Courchevel.

Nyttige links:
Se områdets placering på kort - klik her
Læs mere om skiferie i Val thorens


Skiferie forslag i Val Thorens

Résidence Le Valset Résidence Le Valset Bil fra 2.746,-/pers.
Hotel Club MMV Les Aro... Hotel Club MMV Les Aro... Fly fra 8.791,-/pers.
Résidence L'Altineige Résidence L'Altineige Bil fra 2.746,-/pers.
Hotel Le Val Thorens Hotel Le Val Thorens Fly fra 14.424,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning