Single mødre drøner afsted

Single mødre drøner afsted

Flere kvinder vælger at tage alene på ski med deres børn. Det er både nemt, trygt og til at betale. Selskab med andre børn og voksne er en bonus oveni.

"Jeg gør det, fordi jeg kan!" - Tina Schwartz Dahl, 47, er mor til to drenge og bor alene sammen med dem i Odder efter en skilsmisse for fem år siden. 

"Jeg tager mig råd, og vi prioriterer at stå på ski", siger hun. I år tog hun og hendes 13-årige søn Axel afsted til St Johann im Pongau i Østrig. Den store på 18 skal alene afsted med andre unge senere på sæsonen. 

Se her hvor og hvornår du kan komme på Single ski med børn.

Tina og Axel nyder deres skiferie i St. Anton sammen

Ski er det bedste

Axel vil ligesom sin mor meget hellere på ski end sommerferie. De år, hvor der kun er råd til en tur, vælger de ski. "Der sker meget mere på ski end fx en charterferie ved poolen", mener Axel.

Axel vil gerne have en ferie, hvor der sker lidt...

Årets tur foregår i bus med Team Benns Ski med halvpension og liftkort og koster 9000 kroner for de to inklusiv skileje til Axel. De har som sidste år, hvor de fløj med Højmark Rejser til St. Johann im pongau Østrig, valgt en almindelig skiferie og ikke en singleferie med børn.

"Prisen er afgørende, jeg fandt et godt tilbud og vil helst bare være sammen med min søn. Men sidste år fandt vi en mand og hans to døtre på 11 og 17, som vi kørte rigtig meget sammen med. Det var en stor bonus", fortæller Tina. 

Mor er for meget

De lærte hinanden at kende på hotellet, hvor faderen til pigerne tilbød sig som ‘guide’ i terrænet, som han kendte godt. De splejsede til en taxa for at være de første på pisterne, spiste frokost og stod på ski sammen.

Det gav fordele for alle parter. Sommetider tog den ene voksne alle børnene, så den anden kunne få luft under vingerne - og omvendt. Og det mandlige selskab var godt for Axel.

Axel nød godt af mandligt selskab, som gav plads til lidt ræs

"Mor kan godt være lidt træls sommetider", smiler Axel og skæver til Tina, "og være lidt for meget med, at jeg skal passe på eller, at jeg skal give den mere gas. Det gør mig lidt forvirret, fordi jeg gerne vil tilfredsstille hende og kan have svært ved at finde ud af, hvad jeg skal. Sammen med den anden mand kunne jeg nok snakke og slappe af på en anden måde", mener Axel.

Tina kigger nysgerrigt på sin søn og supplerer: "Alle mødre er nok for meget en gang imellem", griner hun - "men jeg kunne sagtens have brugt en hel uge sammen med Axel. Til daglig ser vi ikke hinanden så meget, når skole, job og fritidsinteresser skal passes."

Kæreste potentiale

Axel havde også meget sjov med de to piger, hvor de kunne fjolle og grine sammen. Og han kunne ikke lade være med at forestille sig, hvordan det ville være, hvis hans mor og og den anden mand blev kærester.

Det var godt for alle parter, at køre sammen som gruppe

"Jeg håbede på, at det ikke ville ske, fordi jeg ikke syntes, de passede sammen på den måde. Han er mere alvorlig end mor", mener Axel, der nok synes hans mor er lidt mere livlig og hurtig.

Tina lytter rigtig godt efter og slutter eftertænksomt: "Selv om vi havde virkelig god kemi allesammen, grinede meget og havde det hyggeligt, tænkte jeg slet ikke over det på den måde. Jeg var jo ikke på ski for at møde en. Men for at være sammen med Axel og køre en masse på ski."


Læs også:

Udgivet af: Susanne Diekema

Rejsebureauer til St. Johann in Pongau
Fakta om St. Johann in Pongau
Skiområdet: 650-2188 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

350 pister i alt
109 km blå
199 km rød
42 km sort

Lifter: 100 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 69
Stolelifter: 25
Kabinelifter: 6

Mere om skiferie i St. Johann in Pongau

Find tilbud på skirejser