« Til oversigten

Danskernes favorit får ny lift i 2017

Hvert år valfarter tusindvis af danskere til østrigske Wagrain – hvilket gør skisportsområdet til et af danskernes mest foretrukne. Fra sæsonen 2017/2018 bliver området endnu mere attraktivt.

I mange år har østrigske Wagrain været et af danskernes mest foretrukne områder, og det forstår vi godt. Godt 1.200 kilometer fra Kolding og frem for alt kun 15 minutters kørsel fra motorvejen byder Wagrain på masser af blå og røde pister. Skiområdet byder på lettilgængeligt skiløb i St. Johann, Alpendorf og Flachau – i alt 350 kilometer pister og 130 lifter. Men fra 2017 er der i hvert fald med én lift mere!

Ny lift binder områderne sammen

Til vinteren 2017/2018 bliver Wagrain endnu mere attraktivt som feriemål, for når danskerne vender tilbage bliver det til en nyhed af de større. En investering på 12 millioner euro skal fra december 2017 nemlig forbinde Wagrain med naboområdet Kleinarl, der som en del af Salzburger Sportwelt, byder på mere end 140 pister. Hidtil har forbindelsen mellem Wagrain og Kleinarl kun været mulig i bil eller bus.

Den nye lift bliver efter planen en 10 personers gondollift, der med en planlagt længde på 3,5 kilometer bliver en af områdets længste. Og med en kapacitet på 2.000 passagerer i timen vil den – forhåbentligt uden for megen kø – bringe masser af skihungrende danskere ud i terrænet hver morgen.

Større variation i skiløbet

Den nye gondollift mellem de to skiområder skal nok blive en succes, for i de store uger, hvor Wagrain kan virke overbefolket, vil liften tage noget af presset fra nogle af områdets øvrige lifter. Derudover så ligger Kleinarl godt 200 højdemeter højere end Wagrain og området har en lidt større snesikkerhed, delvist på grund af den lidt højere beliggenhed, men også på grund af pisternes hovedsageligt nordvestlige retning. Kleinarl hænger bl.a. sammen med Flachauwinkl, som byder på en af Østrigs bedste fun-parker, Absolute Park, der eks. Har en Superpipe, der hører til blandt Europas bedste. Se mere om parken her.

Til den tid kan du (næsten) tage turen helt fra Alpendorf og til Zauchensee på ski, næsten! Man skal dog lige med en bus, der tager 2 minutter i bunden af Flachauwinkl, for at komme under motorvejen.

Vi er ikke i tvivl – med den nye lift bliver skiområdet i Wagrain endnu bedre. Det eneste minus er, at vi skal vente helt til december 2017, før vi kan byde den nye lift velkommen.

Kredit Foto: © Bergbahnen AG Wagrain


Skiferie forslag i Wagrain

Sporthotel Wagrain Sporthotel Wagrain Bil fra 8.407,-/pers.
Hotel Tatzlwurm Hotel Tatzlwurm Bus fra 4.869,-/pers.
Haus Hege lejligheder Haus Hege lejligheder Fly fra 6.123,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder