Svensk danskerfavorit investerer millioner i ny lift – og et vaffelhus

Svensk danskerfavorit investerer millioner i ny lift – og et vaffelhus

De seneste år har svenske Stöten investeret op mod 300 millioner kroner i en ny lift, hundredvis af sengepladser og bedre muligheder for at få en friskbagt vaffel

Hvis alt går den rigtige vej, varer det ikke forfærdeligt længe, inden mange danskere endnu engang kan sætte kurs mod Stöten i Sälen i Sverige, for at hygge sig med familie og venner i smukke omgivelser – og naturligvis for at stå på ski.

Stöten har nemlig etableret sig som et elsket område til særligt familier med yngre børn, der vil slå nogle sving på ski i trygge rammer. Og nu er de rammer netop blevet endnu bedre og mere afslappende at færdes i.

I løbet af sommeren har Stöten, som blot ligger et par kilometer fra grænsen mellem Sverige og Norge, nemlig bygget en helt ny lift.

Den nye lift hedder Ravinenliften, og den skal gøre skiområdet, som allerede kan bryste sig af 19 lifter og 49 pister, mere sammenhængende og mere alsidigt.


Her ses den nye Ravinen-lift

Naturlig halfpipe

Der er tale om en 1.170 meter lang lift, der kan fragte 750 personer op ad bjerget i timen. Når man kommer til tops, står man overfor tre lette nedfarter, som man frit kan vælge imellem - Granskottet, Mullvaden og Ravinen.

Særligt på sidstnævnte mulighed er der lagt op til lidt af en oplevelse. Pisten er nemlig grundet terrænet udformet som en slags naturlig halfpipe, som giver en helt ny og sjov slags skiløb, hvor man kan kører op og ned ad siderne på pisten. Der er dog ikke tale om, at man skal være en slags halvprofessionel vovehals – det hele er ganske familievenligt.

Vil man i stedet have prøvet sine evner og sit mod lidt mere af, kan man med fordel bruge den nye lift til at sætte kurs over mod den del af Stöten, som hedder Stötentorget, hvor områdets mere udfordrende pister er at finde.

Ravinenliften åbner altså ikke for noget helt nyt terræn, men liften giver en bedre sammenhæng i området og forebygger desuden kødannelser.


Stöten blev i 2019 kåret til Sveriges bedste skiområde og er især perfekt for børnefamilier

Endnu flere vafler

Liften er dog blot en del af en stor investering på op mod 300 millioner svenske kroner, som udover den nye lift også har kastet omtrent 800 flere sengepladser i byen af sig. Det kommer oveni de 7.500 sengepladser, som Stöten allerede har.

Dernæst bliver Stötens populære Våffelstuga (vaffelhytte) også udvidet. Nordpå kan der blive koldt, og nu kan skiområdet nærmest garantere, at der er plads, når familien har brug for at sunde sig på en kop kaffe og en vaffel. Det nye vaffelhus ligge på Soltorget, lige nedenfor den nye Ravinenliften.

Stöten skriver på deres hjemmeside, at de har tilpasset mulighederne for både at bestille bord og bestille mad til den nuværende coronasituation, således at familie trygt og godt kan begive sig ind på områdets restauranter uden at frygte at skulle sidde skulder mod skulder med andre skiløbere.


Her ses den nye og endnu bedre "Våffelstuga"

Læs også om vores sidste besøg: Sveriges bedste skiområde

Læs mere om skiferie i Stöten her


Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Stöten
Skiområdet: 483-848 m.o.h.
Byen: 483 m.o.h.

40 pister i alt
18 stk.
12 stk.
5 stk.
5 stk.

Lifter: 21 stk. / 18.000 pers/time

Slæbelifter: 18
Stolelifter: 2

Mere om skiferie i Stöten

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen