« Til oversigten

Svenske skiområder tæt på Danmark åbner med forbedringer for millioner

Svenskerne har bestemt ikke ligget på den lade side under coronanedlukningen. Både Branäs og Ski Sunne slår nu dørene op med adskillige forbedringer.

Vinteren i år bliver nok ikke helt, som den plejer, og for mange af de skiturister, som på trods af pandemien kommer afsted med planker på fødderne, vil tryghed være et centralt fokuspunkt.

Det tror de på i flere skiområder i Värmland i Sverige, hvor flere populære skiområder allerede er åbnet eller gør klar til at åbne, siger Mia Landin, som er administrerende direktør for turistorganisationen Visit Värmland, i en pressemeddelelse.

"Selvom intet i år er, som det plejer, arbejder vores skidestinationer selvfølgelig stadig på at skabe nye oplevelser og forbedringer for fremtidens gæster. I år handler det dog særligt om at sikre en tryg skioplevelse for alle gæster i Värmland. Vores skisportssteder forbereder sig omhyggeligt på at kunne leve op til alle regler, og vi følger udviklingen af coronasituationen nøje, både inden sæsonen åbner og under sæsonen,” siger Mia Landin.

Dette gælder både for skiområdet Branäs og skiområdet Ski Sunne, hvoraf der er åbnet for pisterne.

De to skiområder hører til blandt dem, der ligger forholdsvist tæt på Danmark, og man får tilmed rigtig meget for pengene begge steder. Læs mere om billig skiferie i Sverige her.


Her får du overblikket over de nye lifte i Branäs

 

Nye lifter og pister i Branäs

Udover at coronasikre skiområdet og strømline alt lige fra liftkøer til madbestillinger og køb af liftkort, så folk kan holde fornuftig afstand, byder denne sæson i Branäs også på hele fire nye lifter og flere nye pister til en værdi af i alt 15 millioner svenske kroner.

Adskillige af millionerne er landet i den del af Branäs, der hedder Mattesdalen. Her er blandt andet kommet en ny blå pist, en træklift og et rullebånd til de mindste, som alt sammen har til formål at udvide mulighederne i området for hele familien.

Vi ser et stort potentiale i Mattesdalen, og med denne nye investering kan vi fremover tilbyde vores gæster alt, hvad der skal til, for at både store og små kan tilbringe hele dagen i området. Der er aktiviteter og pister for hele familien," siger Anders Kjällström, administrerende direktør for Branäsgruppen.

Også den populære pist Långsvängen er blevet længere, således at den nu går helt fra fjeldets top og ned til byen. Desuden er hele skiområdet blevet bedre sammenhængende og mere strømlinet med de nye lifter Loliften 2, tallerkenliften Stora Knappen og transportliften Räven, som skal gøre det mere gnidningsfrit at komme rundt i skiområdet.

Med alle disse nye tilføjelser er det stensikkert, at skiløbet i Branäs fremover bliver præget af mindre tid i køer og lifter og mere tid på ski på pister. Der ligger i øjeblikket 80 cm sne på Branäs’ fjeldtop, så det er bare om at komme afsted, når regeringen atter åbner for muligheden.

Tip: Hvis du er til selvforkælelse, så er der gode muligheder for dette i Värmland. Læs om wellness i Sverige her.Branäs og Ski Sunne er i fuld gang med at forberedelserne, så alt står knivskarpt


Snegaranti i Ski Sunne


Godt 100 kilometer syd for Branäs ligger Ski Sunne, som efter en snigpremiere i weekenden den 9. og 10. januar gør klar til at åbne for fuld drøn den 16. januar. Her har forberedelserne ligeledes handlet om at coronasikre skiområdet, ligesom det har handlet om at snesikre området, siger Curt Rhudin, der er administrerende direktør for Ski Sunne, i en pressemeddelelse.

Vi har foretaget store investeringer i snekanoner for at snesikre området, for selvom der vil være både kolde og snerige vintre i fremtiden, kan de aldrig garanteres fuldt ud,” siger Curt Rhudin:”Derfor er omdannelsen til helårsanlæg et logisk skridt for vores forretning, og med vores lange erfaring med at drive skiområdet, synes vi, at vi er godt klædt på til at blive en ’året rundt’-destination.

Det er særligt mountainbiking, der skal få gæsterne til at komme til Ski Sunne året rundt. Fra Visit Värmland lyder det, at interessen for dette de seneste år er eksploderet, og derfor er målet, at Ski Sunne skal tilbyde ruter for både erfarne mountainbikere såvel som nybegyndere og børn.

I ægte svensk ånd kan hele familien således være med.


- Læs mere om skiferie i Branäs her

- Læs mere om skiferie i Ski Sunne her

Skiferie forslag i Branäs

Feriehus - Sysslebäck... Feriehus - Sysslebäck... Bil fra 769,-/pers.
Apartment 4, Færge + ... Apartment 4, Færge + ... Bil fra 450,-/pers.
Bävern 19 PLUS, Færg... Bävern 19 PLUS, Færg... Bil fra 459,-/pers.
Ski Lodge, 6 bäddar. ... Ski Lodge, 6 bäddar. ... Bil fra 649,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder