Her kan du stå på ski Danmark

Her kan du stå på ski Danmark

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at et massivt snevejr har ramt landet de seneste dage. Derfor er der nu fine forhold til at komme ud på ski igen i Danmark.

Danmarks Skiforbund har samlet et par links til, hvor du finder gode skimuligheder i Danmark.

Det er væltet ned med sne i store dele af landet, og det betyder, at det nu muligt at stå på ski i Danmark.

Vejrudsigten lover frost døgnet rundt de næste mange dage, så forholdene er optimale, og sneen bliver liggende.

Få fat i langrendsudstyr, inden sneen smelter

De fleste år byder Danmark på en lidt forkølet vinter, hvor det handler om at slå til, når sneen kommer - man ved aldrig, hvor længe den bliver liggende.

Hvis du vil være klar til, at du kan stå på langrend i Danmark, så kan du finde alt det bedste udstyr på SkiShoppen.

De frivillige knokler

Landet over, er alle de mange frivillige i de danske skiklubber derfor klar til at rykke ud for at trække langrendsspor med en ATV, snescooter eller manuelt, så alle skielskere kan få en tur i den smukke sneklædte natur.

- "Når sneen først rammer Danmark, bliver vi i løbet af ingen tid til en sand skisportsnation. Alt udstyr bliver gravet frem fra gemmerne og sportsforretningerne melder om udsolgt af langrendsudstyr i løbet af ingen tid. Folk kører i sporene dag og nat og skiklubberne knokler for at kunne følge med, siger administrationschef i Danmarks Skiforbund " Kenneth Bøggild.

Se alle danske skiklubber her.

Sidste gang der var sne i Danmark, der var disse områder åbne med langrendsspor.

- "Skiklubberne er fyldt med vidende og engagerede danskere, som kan hjælpe alle uanset niveau. Og selvom der ikke er sne hele vinteren, så er der masser af aktivitet i klubberne året rundt. De har både rulleskitræning og træning, som forbereder medlemmerne til de forskellige klubture på ski i udlandet eller når der er sne nok i Danmark. Derudover bruger de weekender og aftener på at holde sporende fri for grene og sten, så alt er klar til sneens komme." siger Kenneth Bøggild.

Naturstyrelsen har en sporguide med 10 forslag til områder, hvor man kan løbe på langrendsski, når vejret som nu er til det. Man kan også tjekke Facebook-gruppen Langrend i Danmark, hvor der bliver delt tips til gode steder at komme ud på ski.

På udinaturen.dk kan man se, hvor de øvrige langrendsløjper er placeret - søg efter løjperne her. 

10 forslag til områder fra Naturstyrelsen:

Tornby Klitplantage
Rold Skov
Gludsted Plantage
Frederikshåb Plantage
Stursbøl Plantage
Årtoft og Torp Plantager
Elmelund Skov
Bidstrupskovene
Hannenov Ovstrup Skov
Almindingen

Golfklubber - Undersøg inden

Derudover har mange skiklubber lavet samarbejder med en masse golfklubber, som tillader langrend på deres områder. Det er dog ikke alle golfklubber som tillader, at man står på ski på deres baner, så Danmarks Skiforbund opfordrer derfor til, at man kontakter golfklubben, inden man løber ind på deres område.


Udgivet af: André Moth Andersen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen