Se VM i Freeride på din skiferie, eller deltag selv?

Se VM i Freeride på din skiferie, eller deltag selv?

Vil du se freeride skiløb i verdensklasse, så planlæg skiferie til Fieberbrunn eller Chamonix og få en på opleveren - eller deltag selv.

Online: 06/08 2015

The Swatch Freeride World Tour har i dag annonceret hvornår verdens bedste freeriders, skal kæmpe om at vinde den prestigefyldte Freeride World Tour, der på dansk kan betegnes som VM i Freeride. Selve touren vil være at finde på 5 kendte skiområder i 5 forskellige lande, hvor den igen i år kommer 3 gange forbi Europa. Ønsker du at se den intense og spændende freeride konkurrence på tæt hold, hvor de dygtigste freeride skiløbere i verden kæmper mod hinanden, dem selv og bjerget, så er datoerne nedenfor måske værd at notere.

Den 6. februar kommer eventet nemlig til Chamonix i Frankrig, hvor der skal konkurreres på det højeste bjerg i Alperne – Mont Blanc. Er du så heldig, at det ramler sammen med din skiferie i Uge 6 i Chamonix, så kan det klart anbefales at overvære finaledagen, der ligger sidst på ugen, hvor du vil kunne opleve skiløb du ellers kun ser i diverse Red Bull reklamer.

Saalbach og Fieberbrunn

Den 6. marts er Fieberbrunn i Pillerseetal, som det eneste sted i Østrig, igen centrum for de største atleter på den internationale freeride scene. Fieberbrunn der ligger i hjertet af Kitzbühel, skal i uge 10 ligge den kendte bjergskråning Wildseeloder til rådighed, så de dygtige freeriders kan suse ned af den 620 meters stejle bjergside, hvor hældningen kan komme op på 70 grader. Fieberbrunn er et af de mindre kendte skisteder i Østrig, som ellers rummer alt hvad en børnefamilie kunne ønske sig. Destinationen tilbyder alt lige fra funparks til langrend, med lifter og pister i fineste kvalitet. Området har gode sneforhold, og en ny analyse viser at området hvor Fieberbrunn ligger, er det sted som får mest sne i Tirol, med et gennemsnit på 516 cm gennem de sidste 30 år.

Byen er ikke en af de største, men kommer du for skiløbets skyld og er træt af liftkø, så er stedet optimalt, da området tilbyder en liftkapacitet på 14.000 personer i timen, hvilket betyder du kan få en masse kilometer i benene på din skiferie. Den helt store nyhed er dog at området forbindes med Saalbach. For at skabe et større skiområde, med muligheder for alle slags skiløbere, forbindes Tirol og Salzburgerland med en 10 personers gondollift, der kan fragte 2600 personer i timen. En lift til 150 mio. danske kroner, bare er en lille del af de 2 mia. som er investeret i hele skiområdet siden 2000. De store udvidelser gør altså, at du sammenlagt kan bruge 67 forskellige lifter i Fieberbrunn, Saalbach og Leogang samt stå på ski, på de i alt 240 km pister. Hvis det ikke er nok til at presse dig, så kan du jo altid stille op i Freeride World Qualifier?

Skal du være den næste dansker til Freeride World Qualifier?

Har du talentet til at være med i VM i Freeride, så har du nu muligheden! Hvert eneste år åbner Freeride World Touren op for en masse FWQ events, som er kvalifikationer du kan deltage i. De forskellige events/konkurrencer foregår over hele verden, hvor du kan deltage i Region 1 (Europa, Asian og Oceanien) eller vest over Atlanten i Region 2 (USA, Canada, Sydamerika).

Har du længe haft drømmen om, at prøve kræfter med ski konkurrencer, så kan du deltage i en af de mange events og vinde point i grupperne 1* 2* 3* eller 4 stjerner. De anbefales dog at du starter med 1* konkurrencer, så du lige kan se hvordan niveauet er. Gennem hele vinteren kan du tilmelde dig de forskellige konkurrencer/qualifiers og tjene point op. Ved de forskellige events, er der ranket fra 1-4 stjerner, du opnår flere point jo flere stjerner, dog er det også sværere at komme højt op i tabellen jo flere stjerner du vælger, da modstanderne bliver bedre stjerne for stjerne.

Er du rigtig dygtig, kan du sågar tjene så mange point, at du kvalificerer dig til verdens turen Freeride World Tour 2017. Det koster kun 10 euro at købe licens til et helt år, så kan du deltage i alle løb, dog mod betaling af et mindre beløb til det event du ønsker at konkurrere i, men så har du altså også mulighed for at konkurrere mod Reine Berkered, Sam Smoothy, George Rodney – Hvis du bliver rigtig god!

Har du mod på det, så find et event tæt på Danmark, og tag afsted med venner du stoler på, som også kan presse dig på dagen. Du skal nok blive taget pænt imod til konkurrencen og blive mødt med smil fra de forskellige skiløbere, men lad nu være med at starte til en konkurrence med for mange stjerner.


Swatch Freeride World Tour 2016 - Dates Unveiling by FreerideWorldTourTV


Se VM i Freeride på din skiferie, eller deltag selv? - Billede 2182
Se VM i Freeride på din skiferie, eller deltag selv? - Billede 2183
Se VM i Freeride på din skiferie, eller deltag selv? - Billede 2184
Se VM i Freeride på din skiferie, eller deltag selv? - Billede 2185

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen