Nyheder i Tirol til vinteren 19/20

Nyheder i Tirol til vinteren 19/20

Vi har lavet en liste over de største investeringer i Tirol. Bl.a. kommer der nye lifte i St. Anton, Skiwelt, Zillertal og Sölden.

Skisportsstederne i Tirol investerer regelmæssigt i forbedringer og er nogle af de mest moderne områder i verden. Ikke desto mindre er den kommende sæson spækket med nye investeringer, som gør skisportsområderne endnu mere attraktive for de mange danske skiturister, som hvert vinter lægger vejen forbi. 

Kombinér storby med skiferie

Tag tidligt ud på ski og brug eftermiddagen på sightseeing i Innsbruck. Fra oktober 2019 til maj 2020 lancerer Tirol det nye Ski plus City Pass, og skiferie kan nu kombineres med storbysferie. Initiativet er det eneste af sin slags i verden og giver unikke muligheder for Tirols gæster. Det kombinerede ski og by kort giver adgang til 308 kilometer pister i Stubaital og omkring Innsbruck. Der er snegaranti på Stubai-gletsjeren og rig mulighed for at prøve nye områder af. Kortet giver også adgang til 22 seværdigheder og tre swimmingpools i og omkring Innsbruck. 
Kortet kan allerede nu bestilles og fås fra to til syv dage. 
Ny Schindlergratbahn til St. Anton am Arlberg

Efter 40 år blev den 3-stolede Schindlergratbahn i 2019 fjernet, og nu erstattes den af en moderne kabinelift med 68 kabiner med plads til 10 personer i hver. Den nye Schindlergratbahn kommer til at følge samme rute som den tidligere lift, men den tidligere bjergstation vil blive til mellemstation, hvorfra kabinerne vil fortsætte yderligere 420 meter. Den nye bjergstation vil komme til at ligge tæt på den allerede eksisterende Valluga-træklift. 

Derudover får St. Anton også nye vintervandrestier, så der fra 2019/20 sæsonen vil være hele 80 kilometer, som bl.a. dækker et rekreativt område i Verwall og en vintervandresti mellem de øverste stationer på lifterne Galzig og St. Christoph. 

Læs mere om den nye Schindlergratbahn her


Her kan man se hvor den nye Schindlergratbahn skal ligge (i toppen)


Kaunertal-gletsjeren får ny svævebane

Kaunertal-gletsjeren får en ny avanceret Funiforkabelbane, som er den eneste af sin art i Østrig. Den nye lift får navnet Falginjochbahn, kan rumme 100 personer pr. kabine og skal stå færdig til sæsonstart i november 2019. Falginjochbahn bliver en svævebane, som kun kræver en udgangs- og indgangsstøttepylon og ellers er frit svævende i 1.500 meter, som turen er op. Liften erstatter begge de nuværende Weißseeferner-lifte og reducerer transporttiden fra 12 minutter til kun tre minutter. Falginjochbahn er udstyret med store glaspartier, som giver en fantastisk panoramaudsigt, skiløberne kan nyde på vejen op.Læs mere om skiferie i Kaunertal her

Store forandringer på vej til Thaneller-skiområdet

I Tiroler Zugspitz Arena ligger skiområdet Thaneller i Bergwang, som efter mange års planlægning skal undergå et større renoveringsprojekt. Projektet består af flere faser, som løbende skal stå klar fra december 2019 til sæsonen 2021/22. Første projekt er den nye 10-personers gondol, Obere Karbahn I, som skal transportere 2.400 mennesker i timen til liftens mellemstation. Obere Karbahn I er første del og efterfølges i 2021/22 af Obere Karbahn II, som i forlængelse af første lift skal sørge for, at skiløbere kan komme endnu højere op end tidligere muligt i Thaneller. 

I forlængelse af Obere Karbahn kabinen laves der desuden to nye pister fra toppen. Tredje fase af projektet omfatter endnu en lift, som skal køre fra dalstationen på Thanellerkar-liften op til den nye mellemstation på Obere Karbahn, hvor der også vil blive bygget en ny bjergrestaurant. Thaneller gennemgår altså en omfattende renovering, hvor man kan tale om, at der bliver et helt nyt område tilgængeligt for skigæsterne. 
Den nye Berwang Bergbahnen til 10-personer


Frem til 2021 investeres 73 millioner euro i SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

En hel række investeringer er på vej til SkiWelt Wilder Kaiser Brixental, hvor liftsystemer i adskillige områder får den helt store tur. 

Fleidingbahn-liften i Westendorf går efter 12 millioner ture på pension. SkiWelt Westendorf investerer 15,5 millioner euro i en ny 8-personers stolelift, som skal erstatte den eksisterende Fleidingbahn. Der er lagt vægt på komfort med både opvarmede sæder og bobler til at beskytte skigæsterne mod vind og vejr på vej mod toppen. Den nye lift skal stå klar til sæsonstart 2019/20, og bjergstationen bliver udstyret med en panoramaterrasse med en fantastisk 360 graders udsigt. 

I Brixen im Thale investeres yderligere 15,5 millioner euro i en ny kombinationslift, som skal bestå af både 10-personers kabiner og 8-personers stole. Kabinerne kommer til at have panoramavinduer, mens stolene får varme i sæderne og beskyttende bobler. Den nye lift er den første af sin type i Kitzbühel Alperne og skal erstatte den gamle 4-personers Zinsbergbahn. Den forventes færdig og klar til sæsonstart. 

Bjergbanen Söll har besluttet, at turen i gondolen til Hexenwasser i Söll ikke bare skal være transport, men en oplevelse, som skal være specialdesignet til at få de besøgende i stemning til et bjergeventyr – både sommer og vinter! Den nuværende 30-årige gondol skal inden juli 2020 erstattes af en ny 10-personers kabine. 

I Itter får Salvistabahn-liften lov til at køre en sidste sæson, men så er det også slut for den godt 30-årige 4-personers gondol. Frem mod sæsonen 2020/21 har SkiWelt Hopfgarten-Itter investeret hele 24 millioner euro til en moderne 10-personers kabinelift. Liften skal dække sammen strækning, men gøre turen både hurtigere og mere behagelige for skituristerne. 
Udover den nye lift dækker investeringen også bl.a. et teknisk center for snefremstilling og nye pistemaskiner.  

Læs mere om investeringerne for 545 mio. kr til Skiwelt her


Dette er bare en af de investeringer de tilsammen skal koste 545 mio. kr

En hel række nyheder på vej til Zillertal Arena

Til vintersæsonen 2019/20 byder Arena-bjergbanen i Zillertal Arena på en række nye tiltag. Rosenalmbahn-liften i Zell am Ziller får en redesignet bjergstation, hvor gæster nu mere komfortabelt vil kunne benytte rulletrapper og elevator i stedet for de oprindelige almindelige trapper. I Gerlos åbner i december 2019 en ny Stuanmandl 10-personers kabinelift, som med sine 51 kabiner skal fragte 2.800 passagerer i timen til toppen. Liften bliver omkring 1 kilometer lang, og den nye bjergstation kommer til at rumme en ny udsigtsplatform, hvorfra besøgende får en af de bedste udsigter i hele skiområdet. 

Læs mere om Zillertal Arena her

Læs mere om den nye gondol i Zillertal Arena her

Det er bl.a. Rosenalmbahn-liften som ses her, der får en redesignet bjergstation


Endnu en ny gondol på vej i Sölden

Sölden er velkendt som et af Østrigs mest moderne områder. Det betyder dog ikke, at området lader stå til. Til den kommende sæson åbner en ny moderne 10-personers gondol, som skal erstatte Rotkoglbahn i Hochsölden. Den nye gondol skal dække samme rute, men turen tilpasses lidt af praktiske årsager, og den nye topstation vil ligge i samme højde som Giggijoch-restauranten. Det skyldes, at man ved denne tilpasning vil forbedre et flaskehalsområde og udvide pisten, som fører ned til dalløbet. En anden fordel ved den nye gondol er, at den fremadrettet vil tilbyde en langt sikre måde at komme til børnebakkerne på for alle børn og begyndere.

En anden nyhed i Sölden denne sæson er en imponerende kælkebane. Ikke mindre end 7,2 kilometer fra Gaislachkogels mellemstation ned til Sölden. Det er en tur fra 2.174 meters højde ned i 1.377 meter. Gæster kan en gang om ugen nyde den lange tur på kælk, når ruten oplyses under natski. 

Læs mere om den nye lift i Sölden herLæs mere om skiferie i Østrig her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Fakta om Sölden
Skiområdet: 1377-3250 m.o.h.
Byen: 1377 m.o.h.

141 pister i alt
45 km blå
73 km rød
23 km sort

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 3
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Sölden

Find tilbud på skirejser