Ny lift i Sölden til vinteren 19/20

Ny lift i Sölden til vinteren 19/20

Det står aldrig stille i Sölden. Man kan være sikker på, at de hvert eneste år kommer med noget nyt og spændende, og i år bliver vi heller ikke snydt. Der kommer nemlig en ny gondol.

I Sölden har man besluttet sig for at blive mere tidssvarende og droppe den lille to personers lift, som befinder sig ovre i Hochsölden. Frygt dog ej, da de i stedet for denne lift, indfører en helt ny gondol lift, som vil køre på samme strækning.

De bibeholder stadig dal- og mellemstationen, hvor der i skrivende stund på mellemstationen kun vil blive muligt at stige af og på, når gondolerne kører op ad grundet omkostningerne.

Topstationen flyttes over til Giggijoch restauranten, så den videre rejse op i bjerglandskabet bliver lettere. De forventer åbning til december. 

Det er denne type gondol lift, som vil blive indført på den ca. 1.2 km lange strækning med plads til 10 pers.

Optimering for øje

Grunden til den opgradering af Sölden er, at det seneste par år, er flere der har valgt at bo i Hochsölden når de er på ferie. Sidste år var der 69.000 overnatninger. Det har derfor været svært at fragte mange op på bjerget hurtigt nok og også med den komfort, som Østrig ellers er så kendt for.

 Det er især på grund af børn og begyndere denne lift er blevet indkøbt, da området kræver et vist niveau for at kunne befærde sig i.

Hør mere om den nye lift i videoen herunder:


Hvad kan den så?

Den har en masse hårde facts, som står nederst i artiklen. I dette afsnit tager vi fat i nogle af disse og får udpenslet, hvad de betyder. Bundstationen på liften ligger i 1987 m. og topstationen ligger i 2340 m.

Dvs. den har 353 højdemeter, som du vil bliver løftet op over en strækning på 1197 m. Denne distance bliver du flyttet på ca. 6 min. Det vil sige du skyder en fart på ca. 5,0 m/s. i gondolen.

Gondolen beskytter dig for vind og vejr, så mens du sidder og slapper af og nyder udsigten, kan det blæse og sne, mens du får en bid mad på vej op mod bjerget. De 23 gondolvogne har plads til 10 personer pr. vogn og kan fragte omtrent 1330 mennesker i timen, hvilket er en væsentlig opgradering fra 2 personers liften.

Det er desuden Doppelmayr, som leverer liften. De er verdens førende inden for skilifte og levere til hele verden, så både sikkerhed og kvalitet er i top. 

Her ses hvor den nye Rotkogl gondol ligger

De hårde facts

Dalstation1.987 m
Mellemstationen2.090 m
Topstation2.340 m
Længde1.197 m
Højdemeter353 m
Fart5,0 m / s
Kapacitet1.330 mennesker / h
Transporttid5 minutter og 40 sekunder
Antal gondoler23


Læs mere om skiferie i Sölden her

Udgivet af: Patrick Berndt Pedersen

Fakta om Sölden
Skiområdet: 1377-3250 m.o.h.
Byen: 1377 m.o.h.

141 pister i alt
45 km blå
73 km rød
23 km sort

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 3
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Sölden

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen