Nye lifter for 545 mio. kr. til SkiWelt

Nye lifter for 545 mio. kr. til SkiWelt

Der går ikke et år uden forbedringer! Til i år kommer de 2 ud af de 4 nye moderne og Hi-tech lifte til Skiwelt, som skal mindske liftkø, samt gøre området mere komfortabelt for de mange gæster.

Der bliver skubbet grænser i SkiWelt og nu skal der laves en innovativ infrastruktur med intet mindre end 4 nye lifte, hvor 2 af dem vil stå klar til vinteren 19/20. De nye lifte vil øge komfort, service og ventetid i Skiwelt (Wilder Kaiser - Brixental), som er et af de største og mest moderne skiområder i verden med skibyerne Söll, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Westendorf, Brixen, Scheffau, Ellmau og Going. 


Lift 1 - Fledingbahn

Fleidingbahn i SkiWelt - Westendorf har i et stykke tid trængt til en opdatering. Den bøn er endelig blevet hørt og til vinter åbner en helt ny og state og the art 8 personers lift. Den gamle lift nåede at køre i 36 år og vil gå fra de tidligere 3 pers. pr. lift til de 8 pers. Dette gør at kapaciteten stiger til hele 2730 personer i timen og ventetiden bliver forkortet en del. De regner nemlig med at kunne køre afsted på hele 6 m/s, som betyder den 1.5 km. lange strækning vil tilbagelægges på lige omtrent 5 min. 


Her kommer den nye lift (GUL) til at ligge og erstatte den gamle 3 personers lift, som nåede lidt over 12.000.000 ture.


8 personers luksus

Selve liften kommer som sagt til at har plads til 8 personer, hvilket er et kæmpe løft i kapaciteten pr. time, men derudover så byder liften også på en masse andet. Der vil være sædevarme i liften, der vil være påmonteret et vejrbeskyttelsesværn og selvfølgelig komfortophæng til skiene, så de ikke skal dingle. De har altså lige taget et nyk op af, ift. komforten, som vores østrigske venner er så kendte for. Det er ligeledes østrigske Doppelmayr, som står for udviklingen af denne lift, så kvaliteten er j orden.


Lignende denne model vil være at finde hængene på Fleidingbahn


Udsigt over verden

På toppen vil der derudover være at finde en fantastisk udsigt udover Wilder Kaiser området og man vil kunne se helt til Zillertal. De oprettet nemlig en indendørs 360° panorama udsigtspost, hvor man lige kan gå ind, efter turen op og nyde den helt fantastiske udsigt, som der skulle være. 


Foto: AB Seilbahnplanungsbüro

Her ses tegningen af, hvordan toppen skal se ud med panoramaudsigten.


Var det billigt?

Liften kommer til at koste i omegnen af 15.5 mio. € at købe og sætte op. Det svarer til ca. 115 mio. danske kr., hvilket er en kæmpe udgift. Vi håber at liften bliver brugt så megt og at hele området bliver livet helt op. SkiWelt har de sidste 41 år, smidt over 500 mio. € i deres område til forbedringer, hvilket har gjort at de for første gang er blevet klassificeret som et 5 stjernet skisportsted af det tyske medie Skiresort.de. Med deres nylige investering, må man sige at de bliver ved med at øge deres kvalitet og vil være med i kampen om verdens bedste. Hvis i vil læse mere om hele området, kan i læse det her: https://www.skisport.dk/oestrig/wilder-kaiser/


De hårde facts

Lifttype:8 sæders stolelift med vejrbeskyttelse og sædeopvarmning 
Længde:1.539 meter
Køretid:4. min og 50 sekunder.
Hastighed:6 m/s
Pers pr. time:2730 pers/timen
Pris: 115,750 mio. DKK
Producent:DoppelmayrDen nye Zinsbergbahn som bliver med en kombination af gondoler og stolelifte

Lift 2 - Zinsbergbahn

Til denne vinter vil du kunne opleve en kombinationslift, hvilket betyder at der både er stolelifte og gondoler! Den nye lift med hhv. plads til 8 og 10 personer, skal erstatte den gamle 4 personers stolelift. Gondolerne har plads til 10 personer, hvor der i stolene vil være plads til 8 personer, som vil være ekstra komfortable, have varme i sæderne samt en vindskærm.

Med den nye moderne lift, vil omliggende pist blive forlænger med 400 meter, da man gør den nye lift længere end den gamle. Samtidigt vil området bliver mere sammenhængende, da lifter bliver længere, hvorfra der nu kan nås flere pister.  

SkiWelt stiller enorme krav til sig selv, rent miljømæssigt, derfor vil der komme et enormt solcellesystem på topstationen. Liften vil samtidigt have separate indgange for skiskoler.

Zingsbergbahn vil køre med en fart på 6 meter i sekunder og have plads til 3.400 personer i timen. 


Placering af den nye kombi bane


Her ses det, at der både er stolelifte og gondoler. Om sommeren vil man kun benytte gondolerne.

Lift 3 - Hexenwasser Gondola (Kommer juli 2020)

Den nye Hexenwasser bliver en interessant 10-personers gondol som erstatter den tidligere 8-personers gondol i Söll. Liften vil køre fra juli 2020 og hver gondol vil byde på sjove oplevelser med informative historier (heksetema). Hver enkel af de 72 gondoler, vil derfor have sin egen historie, som skal introducere turister om både sommer og vinteren for interessante historier om bjerget. Om artiketkten har læst oplevelsesøkonomi eller om han har en passion for hekse er ikke til at sige, i hvert fald, ser vi frem imod de nye og anderledes interactive gondoler. Der kommer samtidigt en ny parkeringsplads i Söll.


Alle gondolerne bliver hver især udsmykket med sit eget særpræg 


Hastighed: 6 m/s
Kapacitet:3.200 personer i timen
Tid: 6 min og 45 sekunderDen nye Salvistabahn ved Hopfgarten-Itter

Lift 4 - Salvistabahn (Kommer til vinteren 20/21)

Ved Skiwelt Hopfgarten-Itter bliver den gamle 4-personers gondol erstattet af en ny højmoderne 10-personers gondol. Den nye gondol vil samtidigt være 650 meter længere, hvilke vil skabe nye åbninger på Kleine Salve. Turister kan stå af på midterstationen, hvorfra der vil komme nye pister. Gondolen vil stå klar til vinteren 2020/21.


Placeringen af den nye gondol


Hastighed:6 m/s
Kapacitet: 2.100 personer i timen
Tid:10 minutter


Som sagt, så er Skiwelt Wilder Kasiser - Brixental et skiområde med fokus på miljø, hvorfor at området gang på gang får ros for at være et af de mest bæredygtige og miljøvenlige skiområder. 

Læs mere om hvorfor du skal tage på skiferie i Skiwelt her

Udgivet af: Patrick Berndt Pedersen

Rejsebureauer til Westendorf
Fakta om Westendorf
Skiområdet: 621-1829 m.o.h.
Byen: 789 m.o.h.

250 pister i alt
108 km blå
120 km rød
22 km sort

Lifter: 92 stk. / 111.500 pers/time

Slæbelifter: 44
Tog/baner: 2
Stolelifter: 38
Kabinelifter: 9

Mere om skiferie i Westendorf

Find tilbud på skirejser