12.000 tager ikke fejl - Tour de Tirol dag 1

12.000 tager ikke fejl - Tour de Tirol dag 1

Skisport.dks medarbejder er taget i marken for at tage temperaturen på 3 østrigske gletschere. Efteråret har budt på store snefald tidligt og da lejligheden bød sig blev skitøjet pakket og Tour de

Dette er 1. dag på Tour de Tirol og dagen i dag har budt på skiløb i Stubaital området. Et område der når det er ”rigtig vinter”, byder på 110 km pister og masser af godt skiløb uanset om man er begynder eller øvet. Stubaital ligger 1.090 km. fra den Dansk-Tyske grænse, vælger man flyet er nærmeste lufthavn Innsbruck Lufthavn som ligger mindre end 50 km. fra gletscheren.


Torsdag morgen bød på høj sol og temperaturer i dalen lidt under frysepunktet og i terrænet lidt koldere. Skiområdet kunne aktuelt byde på 50 km åbne pister i virkelig god stand. Der var enkelte steder med is, men ellers sne, som var det skiferie i februar. Så efter de første par sving og tilvænning til skiene for første gang i denne sæson, var det som en hvilken som helst anden skiferie – bare lidt tidligere.I den forgangne weekend betød de forrygende gode sneforhold at mere end 12.000 besøgte skiområdet i Stubai, det hidtil største besøgstal i området – så vi lader tallene tale for sig selv – 12.000 tager ikke fejl forholdene er årstiden taget i betragtning suveræne.


Skiområdet går op i 3200 meters højde og på udsigtsplatformen top of Tirol er der en formiddabel udsigt over Alperne og områdets store snowpark som er særdeles veludbygget.

Vi lader dagens billeder tale for sig selv en flot dag på ”kontoret” for Skisport.dks udsendte.

Fakta Stubai-området:
Østrigs største gletscherområde
Snegaranti fra oktober til juni
Børn under 10 år kører gratis med lifterne
Har etableret særlige komfortpister forbeholdt børnefamilier og personer over 50 år.
Har Europas højest beliggende pastaproduktion, der laves dagligt mere end 50 kg. frisk pasta på Marktrestaurant Eisgrat i 2900 meters højde.
3 dages liftkort koster aktuelt 94,4 Euro.

Læs mere om skiferie på Stubai gletscheren her.

Læs om besøget på de andre gletschere i Sölden her og Pitztal her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Stubaital
Fakta om Stubaital
129 pister i alt
59 km blå
46 km rød
24 km sort

Lifter: 31 stk.

Slæbelifter: 15
Stolelifter: 8
Kabinelifter: 7

Mere om skiferie i Stubaital

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen