Det der ikke måtte ske - Tour de Tirol dag 3

Det der ikke måtte ske - Tour de Tirol dag 3

Vi er trillet videre til sidste etape af vores Tour de Tirol. Sidste dag skal bruges i nabodalen til Ötztal, Pitztal – et relativt ukendt område for danskere.

Sölden kunne prale af tre toppe over 3.000 meter, Pitztal derimod kan prale af at have Østrigs højeste gletscherskiløb som når op i 3.440 meters højde.

Lørdag morgen er vindhastighederne på toppen mellem 80 og 100 km i timen, og det betyder, at flere lifter er lukkede. Storm, det eneste der ikke måtte ske på en gletscherskitur. Det efterlader området med kun to åbne lifte, som skal deles mellem tusindvis af snehungrende gæster. Ventetiden ved liften kommer op i nærheden af 30 minutter, da der er mest trængsel om formiddagen.

Det dæmper skilysten en hel del, og der holdes en tidlig og lang frokostpause, hvor vi kan følge blæst og let snefald. Ellers må vi nøjes med udsigten til de standhaftige i køer og på pisterne, mens vi studerer størstedelen af området på pistekortet.


20 meter apfelstrudel og 65 liter vaniliesauce

Under frokosten kan vi konstatere, at der i 2.800 meters højde findes et konditori med kager i alle østrigske afskygninger.
Efter lidt eftermiddagsskiløb, hvor der til sidst ikke var kø ved lifterne, og vi fik brændt de sidste kræfter af i sneen, var det igen tid til pause. Og denne gang var det kagetid. Sachertorte, cremetærte, apfelstrudel og meget mere ventede på at blive spist – og der blev spist rigtig meget.

Norbert har siden 1983 bagt kager i 2.800 meters højde og serveret for sultne gæster i skiområdet – og når vejret er mere til kage end skiløb serveres der dagligt 800 stykker kage. Alene apfelstrudel går der ca. 20 meter af, mens salget af vaniliesauce kan ryge op på 65 liter(!).

Så selvom det ikke var kage, vi var taget til Østrig efter, kan vi trøstespise og glæde os over, at vi trods alt kunne komme på ski. Stubaital, som vi besøgte på første dag af vores rundtur, var til sammenligning helt lukket på grund af blæst. 

Masser af sne

Skiområdet i Pitztal åbnede i september, og der er på nuværende tidspunkt masser af sne overalt. En af årsagerne til dette er bland andet, at udover at området er højt beliggende, har man for et par år siden indviet sin egen snefabrik. Det lyder måske lidt underligt, men det er ganske rigtigt, man har et specielt system til produktion af sne, som laves i en stor fabrikshal og derefter skubbes ud på pisterne som en solid bund tidligt i vintersæsonen. Derefter produceres der ikke mere sne, og ovenpå den kunstige sne falder så naturligt sne, som giver rigtigt gode skiforhold.

Husk de alternative aktiviteter

Med en gang storm slutter vi Tour de Tirol af med et lille tip til dem, der overvejer at tage på gletscherskiløb nu eller næste efterår. Husk at kigge på de alternative aktiviteter i området og på indkvarteringsstederne, hvis du er uheldig at ramme lidt dårligt vejr. Om det så er spa- og wellness-aktiviteter på hotellet eller muligheden for at køre til en større by og gå på shopping, er det værd at overveje.

Fakta om Pitztal

Gletscherskiområdet har 7 lifte og 37 kilometer pister
Der findes en langrendsløjpe på gletscheren som er 7 kilometer lang
Tre dages liftkort koster 110€
Bygger pt. på ny lift og bjergrestaurant i 3.440 meters højde. De åbner til vinteren 2012/13

Læs mere om Tour de Tirol dag 1 i Stubai her og dag 2 i Sölden her

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Pitztal
Fakta om Pitztal
Skiområdet: 1000-3440 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

79 pister i alt
35 km blå
30 km rød
14 km sort

Lifter: 19 stk. / 15.700 pers/time

Slæbelifter: 11
Tog/baner: 1
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Pitztal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen