Gausta - Fantastisk til familien

Gausta - Fantastisk til familien

Vi elsker at tage de samme steder hen, hvor vi kender området og kender hver restaurant. Det betyder at mange områder bliver overset. Her har vi et forslag til et helt nyt vanedannende område.

Det er ofte de samme steder, som os danskere tager til når vi kigger nordpå. Geilo, Hemsedal og Hafjell er ofte destinationer, som bliver nævnt når man kigger nordpå. Vi vil lige give et skud for Gausta, som et alternativ, som ligger væsentligt tættere på end de andre områder.

Gausta ligger nemlig kun små 2.5 time fra Larvik og er relativt ligetil at komme hen til. Gausta har en masse ting, som familien kan nyde godt af. Både skiløb og hyggen er i højsædet og området ligger op til den gode gamle danske familie kan nyde en ferie sammen.

Hør Lars’ rejseberetning fra Gausta her:Pistekilometerne i Gausta

Pistekilometerne i Gausta er ikke vanvittigt, men de er alligevel relativt store i norske standarder. Gausta tilbyder 35 km. pister, fordelt på 35 pister. Den hurtige matematiker kan så regne ud, at hver pist er i gennemsnit 1 kilometer. Pisterne variere en del, men er ikke henvendt til ekspertskiløberen. Det er et primært familie område, som udbyder 17 grønne pister, så et rigtig godt område til begynderen og familien. Til at klare fragten tilbyder Gausta mest træklifte rundt i området. Der er dog 2 stolelifte, som hjælper til at fragte folk op, men man skal nok forberede sig på nogle ture med træklifte.

Der er sket en masse i Gausta til vinteren 19/20. Der er kommet blandt andet kommet bedre sneproduktion og bredere pister,


Pistekortet over Gausta


Langrend i Gausta fungerer!

Langrendsløbet i Gausta er helt fantastisk. Der er ialt 80 km præparerede langrendsløjper, hvor turlængderne varierer fra 2-23 km. Enkelte af løjperne har skøjtespor, men ellers er de ret fri. Udover dette tilbydes også lysløjpe, så man kan få lov til at få en fantastisk aften i den eventyrlige stemning, man finder om aftenen i Norge. Derudover kan man også stå på langrend et godt stykke nede i dalen, hvor vinden ikke er voldsom. Så selvom der er blæsende og træls, så kan man få nogle meget godt kilometer i benene uden at blive blæst helt til havs.


Langrendsløbet er skønt i Gausta og der er masser af muligheder i dalen og i terrænet


Kort transporttid til Gausta

Turen op til Gausta i Norge er ikke en af de lange. Gausta ligger kun 180 km. Oslo og ca. samme afstand fra Larvik. Så det ligger altså lidt i den sydlige del af Norge og er helt oplagt til en kør-selv-skiferie med familien. Desuden er trykket ikke så voldsomt som på de andre “kendte” områder i det mere nordlige Norge. Så en kort tur med færgen til Oslo eller Larvik og et par timer i bil, så kører man ind i Gausta. Det er rimelig rart hvis man har små børn med på tur. 


Gausta ligger ikke langt fra Larvik, hvis du tager færgen


Offpiste i Gausta

Gausta ligger op til meget offpiste kørsel. Der falder fint med sne og området åbner op til rigtig meget freeride og randonee. Området ligger også noget højere end de andre kendte områder og vil sørge for større snesikkerhed og pudder garanti. Så er Norges natur og udsigten til Gaustatoppen helt ude i naturen også bare en speciel oplevelse, som ikke skal fornægtes. Man kan både vælge at tage lifterne op og nyde småturene, eller man kan gå hele vejen og tage den gode randonee tur rundt omkring i området. 


Der er MASSER af fede offpiste steder i området


Nyt spændende område åbner sig

Gausta er ligeledes igang med den helt store udvidelse, som vil gøre området større og bedre. Det vil åbne op for meget mere freeride og meget mere mulighed for familiesamværet. Når udvidelsen er en realitet så vil området kommer op som Norges 5. største sammenhængende område. 

Læs alt om udvidelsen her


Der sker en masse i området omkring Gausta Skisenter


De har bygget og bygget for at skabe bredere pister og bedre sneproduktion


Alt i alt

Et fantastisk område til familien eller den let øvede skiløber. Derudover skal området også opleves hvis man kalder sig selv for freerider og når området er så tæt på Danmark, så er undskyldningerne få. Området kommer dog lidt for kort til pistekilometer og variation i sværhedsgrader til ekspertskiløberen. Efter udvidelsen vil området klart blive et top sted for mange af danskerne.

Læs mere om skiferie i Gausta her


De mangler ikke højdemeter i Gausta

Udgivet af: Patrick Berndt Pedersen

Rejsebureauer til Gaustablikk
Fakta om Gaustablikk
Skiområdet: 960-1310 m.o.h.
Byen: 960 m.o.h.

33 pister i alt
17 stk.
2 stk.
9 stk.
5 stk.

Lifter: 13 stk. / 7.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Stolelifter: 2

Mere om skiferie i Gaustablikk

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen