Skiferie i Pamporovo

Pamporovo (Bulgarien)

Rejsebureauer til Pamporovo: SnowTrex.dk

Familie- og begyndervenligt skiområde i flotte solrige naturomgivelser er de ord, som indrammer skiområdet Pamporovo bedst. Skiområdet ligger 246 kilometer fra Sofia og byder på 37 kilometer skiløb fordelt på 17 pister blandt store grantræer – og så har de omkring 120 dage med solskin i skisæsonen. Pamporovo ligger i Rodopabjergene i den sydlige del af Bulgarien, og det er med sin placering et af Europas sydligste skisportssteder. Og så er der en anden ting – alting er bare meget Læs mere

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Pamporovo
Skiområdet: 1400-1937 m.o.h.
Byen: 1600 m.o.h.

14 pister i alt
8 stk.
4 stk.
2 stk.

Lifter: 13 stk. / 7.000 pers/time

Slæbelifter: 8
Stolelifter: 5
Mere information om Pamporovo under banneret

Godt til begyndere

Pamporovo er særlig velegnet for begyndere med mange flade pister med mulighed for at øve sig. Mere øvede skiløbere har også fine forhold, da der både er røde og sorte pister at tage kampen op med. Og så har børn mellem fire og syv år deres helt egen område.

Der er mulighed for skiløb i op til 1926 meters højde i Pamporovo, men det er også muligt at blive længere nede på bjerget, hvor man på blæsende dage kan søge læ blandt grantræerne. Generelt har man forsøgt at bevare den særlige natur i Pamporovo.
Og i tilfælde af at den hvide nedbør svigter oppefra, har Pamporovo investeret i snekanoner.
På toppen af bjerget står der desuden et 100 meter karakteristisk TV-tårn, hvor man kan spise frokost i restauranten.

Investeringer i området

Generelt er der blevet investeret i Pamporovo de seneste år, men det er ikke på samme niveau som eksempelvis Bulgariens største destination Bansko Ski Resort.
Dog har de fået en næsten 3000 meter lang 6-personers stolelift med en liftkapacitet på 2400 personer i timen, ligesom de har fået chipkort. Derudover har de fem andre stolelifter og ni træklifter. Der er dog planer om yderligere investeringer i området. Der er planer om at udvide skiområdet, ligesom to golfbaner er på tegnebrættet.

Aftenskiløb, funpark og snesko

Skiløbet slutter ikke, når lifterne lukker om eftermiddagen. Områdets stejleste piste, kaldet Muren, er oplyst fra klokken 18 og helt frem til klokken 22. En anden fordel er, at der stort set ikke er nogen kø ved lifterne. Hvis pisterne bliver for trivielle har Pamporovo en funpark – blandt andet med en halfpipe.
Der tilbydes som på alle andre skidestinationer skiskole. I Pamporovo foregår undervisningen på tysk og engelsk.

Er du på udkig efter en anderledes oplevelse i sneen, kan du for eksempel komme på en seks dages gåtur med snesko i Rila- og Perin Nationalparker. Der er også mulighed for at komme ud at køre i hundeslæde.

Bulgarske madoplevelser

Selvom mange hoteller tilbyder halvpension sammen med opholdet, bør du ikke snyde dig selv for at opleve det bulgarske køkken i byen. Der er fint udvalg af restauranter, som serverer traditionel bulgarsk vin og mad.
Og når middagen er overstået, står barer og natklubber klar med åbne døre. Desuden er der bowlinghal og en svømmehal i byen.

Billeder og video fra Pamporovo


Brugernes anmeldelser af Pamporovo

Skiterræn
3,82
Liftsystem
3,47
Afterski
3,59
Byen
3,47
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Pamporovo har en samlet score på 3,59 stjerner ud af 5. Baseret på 17 anmeldelser.
Min tur til Pamporovo - Anmeldt d. 21/01 2008 17:41 - Oprettet af Chresten Frederiksen

Pamporovo i Bulgarien er et lille sted, men som nybegynder er det absolut en mulighed der.

Måske i aften måske senere.. - Anmeldt d. 28/02 2007 18:41 - Oprettet af Christian Køhlert Lorentzen

Pamporovo var en spøjs oplevelse for mig.Bjerget hedder Snesjanka - det er spøjst.Menneskene er venlige og smilende men taler dårligt nok begynder engelsk (i vores termonalogi). Vi boede på Hotel Perelik som er et 3 stjernet ret stort hotel. Det har 3 barer, et diskotek og 2 restauranter hvor den ene er m. halvpensionen.. Maden er kun lige Læs mere

Fascinerende og billigt! - Anmeldt d. 07/08 2002 21:28 - Oprettet af Lene Thybo

Kære Læsere. Vi kan varmt anbefale Pamporovo og nabobyen Chepelare, Bulgarien højest beliggende by. Specielt hvis du vil have nogle gode naturoplevelser med hjem. Løjperne ligger i læ af store nåletræer så der er dejligt varmt. Se mere her http://www.thybo.net/Bulgarien/ og http://www.chepelare.dk. Kontakt os hvis I vil have gode råd. Mange hilsner Ole og Lene

Indlæs flere anmeldelser

Mere information om Pamporovo under banneret

Snemeldinger og vejr

Søndag
Let regn
Let regn
13ºC
8ºC
0,2 mm
1,8 m/s
sydøst
Mandag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
16ºC
8ºC
0,1 mm
3,0 m/s
øst-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
17ºC
7ºC
0,0 mm
2,8 m/s
øst-sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
16ºC
7ºC
1,7 mm
2,1 m/s
øst-sydøst

Kort over Pamporovo

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Pamporovo. Klik på nålene for mere info. Der er 2507 km fra Kolding til Pamporovo.

Find tilbud på skirejser