Pamporovo

Find en skiferie til Pamporovo her: Penguin Travel | SnowTrex.dk

Familie- og begyndervenligt skiområde i flotte solrige naturomgivelser er de ord, som indrammer skiområdet Pamporovo bedst.
Skiområdet ligger 246 kilometer fra Sofia og byder på 37 kilometer skiløb fordelt på 17 pister blandt store grantræer – og så har de omkring 120 dage med solskin i skisæsonen. Pamporovo ligger i Rodopabjergene i den sydlige del af Bulgarien, og det er med sin placering et af Europas sydligste skisportssteder.
Og så er der en anden ting – alting er bare meget billigere end i resten af Europa.

Godt til begyndere

Pamporovo er særlig velegnet for begyndere med mange flade pister med mulighed for at øve sig. Mere øvede skiløbere har også fine forhold, da der både er røde og sorte pister at tage kampen op med. Og så har børn mellem fire og syv år deres helt egen område.

Der er mulighed for skiløb i op til 1926 meters højde i Pamporovo, men det er også muligt at blive længere nede på bjerget, hvor man på blæsende dage kan søge læ blandt grantræerne. Generelt har man forsøgt at bevare den særlige natur i Pamporovo.
Og i tilfælde af at den hvide nedbør svigter oppefra, har Pamporovo investeret i snekanoner.
På toppen af bjerget står der desuden et 100 meter karakteristisk TV-tårn, hvor man kan spise frokost i restauranten.

Investeringer i området

Generelt er der blevet investeret i Pamporovo de seneste år, men det er ikke på samme niveau som eksempelvis Bulgariens største destination Bansko Ski Resort.
Dog har de fået en næsten 3000 meter lang 6-personers stolelift med en liftkapacitet på 2400 personer i timen, ligesom de har fået chipkort. Derudover har de fem andre stolelifter og ni træklifter. Der er dog planer om yderligere investeringer i området. Der er planer om at udvide skiområdet, ligesom to golfbaner er på tegnebrættet.

Aftenskiløb, funpark og snesko

Skiløbet slutter ikke, når lifterne lukker om eftermiddagen. Områdets stejleste piste, kaldet Muren, er oplyst fra klokken 18 og helt frem til klokken 22. En anden fordel er, at der stort set ikke er nogen kø ved lifterne. Hvis pisterne bliver for trivielle har Pamporovo en funpark – blandt andet med en halfpipe.
Der tilbydes som på alle andre skidestinationer skiskole. I Pamporovo foregår undervisningen på tysk og engelsk.

Er du på udkig efter en anderledes oplevelse i sneen, kan du for eksempel komme på en seks dages gåtur med snesko i Rila- og Perin Nationalparker. Der er også mulighed for at komme ud at køre i hundeslæde.

Bulgarske madoplevelser

Selvom mange hoteller tilbyder halvpension sammen med opholdet, bør du ikke snyde dig selv for at opleve det bulgarske køkken i byen. Der er fint udvalg af restauranter, som serverer traditionel bulgarsk vin og mad.
Og når middagen er overstået, står barer og natklubber klar med åbne døre. Desuden er der bowlinghal og en svømmehal i byen.

Fotos og video

Brugerne om Pamporovo

Her kan du se brugernes karakterer for Pamporovo.

Skiterræn:
3,82
Liftsystem:
3,47
Afterski:
3,59
Byen:
3,47
Samlet score er 3,59 / 5 ud fra 17 anmeldelser.

Min tur til Pamporovo | Skrevet den 21/01 2008

Oprettet af Chresten-Frederiksen

Pamporovo i Bulgarien er et lille sted, men som nybegynder er det absolut en mulighed der.

Måske i aften måske senere.. | Skrevet den 28/02 2007

Oprettet af Christian Køhlert Lorentzen

Pamporovo var en spøjs oplevelse for mig.
Bjerget hedder Snesjanka - det er spøjst.
Menneskene er venlige og smilende men taler dårligt nok begynder engelsk (i vores termonalogi). Vi boede på Ho...
tel Perelik som er et 3 stjernet ret stort hotel. Det har 3 barer, et diskotek og 2 restauranter hvor den ene er m. halvpensionen.. Maden er kun lige akkurat acceptabel (fordi der var så mange lækre kager på desert ta selv bordet ;)
Hotellet er ellers i ok stand og sengen var go nok.
Vi stod i kø i over en halvtime den første morgen da vi sku ha vores "skipakke" folkene der var ikke særligt venlige men vi fik da nogle måske ok ski og stave. Men meget brugte og støvlerne var generelt under standard.
Liften op til midterstationen kører meget langsomt!
Ellers fine lifter. og ikke så lange køer. Fine pister . flest grønne og blå men også røde og sorte fra toppen af det 1929 m. høje bjerg. Næsten Ingen offpiste. . dårlige forhold for snowboarders

Billige restauranter på bjerget ( 28 kr. for alle pizze på et af stederne..)
en fadøl koster ca. 20 kr. - varm kakao ligeså..! men prøv evt. den m. rom

Desværre smeltede sneen ligeså stille på vej ned ad bjerget så på dagen sagde vi stop og tog på sigthseeing efter en del fald og blå mærker pg.a. is og bare pletter..

Men en episode skal nævnes her til sidst. På vej hjem sent på dagen fra Skicenter 1. kom en mand os i møde og spurgte hvor vi var fra. Da vi sagde Danmark begyndte han straks på næsten klingende dansk at reklamere for hans restaurant. Meget go, meget billig, måske i aften måske senere - Free transport from your HOTEL! Meget flink mand.

Jeg vil give stedet min rekommendation í fald Skivejrudsigten ser go ud. Men HOLD øje med udviklingen..
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Pamporovo?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Pamporovo hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Pamporovo?

Hvis du skal på skiferie til Pamporovo, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Pamporovo her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Pamporovo lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Pamporovo her ⇒

Er Pamporovo et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Pamporovo til 3,59 stjerner ud af 5 mulige. Pamporovo scorer højest på Skiterræn og Afterski, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 17 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Pamporovo?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Pamporovo. Du har også mulighed for at rejse med Penguin Travel og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒