Borovets

Find en skiferie til Borovets her: Penguin Travel

42 kilometer pister med udfordringer for såvel begyndere og øvede er, hvad Bulgariens næststørste skiområde Borovets byder på. Med en placering blot 75 kilometer fra Bulgaiens hovedstad Sofia ligger Borovets nemt tilgængeligt, hvis du kommer med fly.
Der er desuden to andre fordele ved at rejse til Borovets: Store investeringer i området har i den grad løftet kvaliteten og for det andet, så er det er billigt sammenlignet med Alperne.

Worldcup skiløb i de høje bjerge

Borovets ligger i Rilabjergene, og der er udsigt til Bulgaiens højeste tinder. Blandt andet kan man opleve det Bulgariens højeste punkt ”Moussala”, som skyder 2925 meter op over havet.
Og så er Borovets populært både blandt turister og professionelle. Så populær at den alpine World Cup har lagt vejen forbi to gange – senest i februar 2014. Der er for Bulgarien masser af højdemeter at boltre sig på. Det højeste punkt ligger i 2550 meters højde, mens man skal ned i 1323 meter, før man når bunden. Det betyder også, at området kan byde på en 4,7 kilometer lang piste.

Tre zoner med hver deres kvaliteter

Selve skiområdet, som i øvrigt er Bulgariens ældste, er inddelt i tre zoner. Der er sammenlagt 58 kilometer pister fordelt på 24 pister.
Den øverste del af bjerget, som også kaldes ”Markudjik”, er over trægrænsen. Her finder du en række træklifter og rødt og blåt skiløb. Der er også her, at områdets gondol kører op, og her fra toppen starter den lange nedfart ”Musala Pathway” også, som går fra 2369 til 1383 meters højde. På toppen er der også fine muligheder for offpiste.

Worldcup skiløb mellem træerne

Hvis du er en rutineret skiløber, bør du også besøge området ”Yastrebetz”, som ligger længere nede af bjerget mellem grantræerne. Her er der masser af rødt skiløb, ligesom områdets bedste snowpark også ligger her. Investeringerne i området har betydet, at snowparken er blevet udvidet, så den nu også er i tip top-stand. Her kan både eksperter og nybegyndere prøve kræfter med diverse hop og rails. Der er i alt to funparker i Borovets.
Worldcup pisten finder du i øvrigt også i ”Yastrebetz”.

Skiløb lige uden for døren

Endelig er der skiområdet ”Sitnyakovo”, som ligger lige oven for selve byen. Her bliver hele farvekortet foldet ud på pistekortet.
Der er både grønne, blå, røde og sorte pister. To fire personers stolelifter servicerer skigæsterne og bringer dem op til henholdsvis 1648 og 1780 meters højde.
Det er i øvrigt også her, at du finder skiskolernes egne områder ”Boro Kids” og ”Boro Sport.” Man skal blot være opmærksom på, at undervisningen i Borovets foregår på engelsk og tysk.
Både Yastrebetz og Sitnyakovo har desuden 160 snekanoner, som sikrer hvide pister, når moderjord svigter. Hver uge er der desuden mulighed for at udforske området om aftenen. Området har nemlig aftenskiløb på otte af de nederste piste ovenfor byen i området ”Sitnyakovo”. Sæsonen løber fra midt december til slut april.

Store investeringer i området

Tidligere har de østeuropæiske skidestinationer været berygtet for slidte lifter og hoteller, som et levn fra den sovjetiske tid. Men de senere år er blandt andet store dele af liftsystemet blevet opgraderet.
Nu er der både gondol og overdækkede stolelifter i Borovets.
Desuden kan du nu også nyde luksus på nogle af hotellerne med både swimmingpools og wellness. Hotelkapaciteten er blevet fordoblet siden 2007 med investeringerne.
I øvrigt blev Borovets sammen med det andet bulgarske område Bansko kåret som værende blandt én af Europas bedste skidestinationer af det tyske magasin ”Bild” på grund af det favorable priser.
Opgraderingen har dog også betydet, at der nu kommer betragtelig flere udenlandske turister til området.

Lokale vine og afterskiing

Der er flere muligheder for at dyrke afterskiing i Borovets. Byen er kendt for sit livlige natteliv. Er man derimod på udkig efter traditionel bulgarsk gastronomi, er der flere restauranter, som tilbyder bulgarsk mad og vine. Desuden er der skøjtebane, bowling, paraglidning, ridning og mulighed for en kælketur i byen. Er du på udkig efter mere kulturelle oplevelser, er der også vinsmagning og udflugter til blandt andet Sofia.
Generelt er Borovets kendt for bulgarsk gæstfrihed.

Fotos og video

Brugerne om Borovets

Her kan du se brugernes karakterer for Borovets.

Skiterræn:
3,33
Liftsystem:
2,81
Afterski:
3,43
Byen:
3,29
Samlet score er 3,21 / 5 ud fra 21 anmeldelser.

Borovets - dejligt skisportssted | Skrevet den 18/02 2012

Oprettet af Margit Neisig

Vi har forelsket os så meget i Borovets, at vi har købt en skihytte (velegnet for op til 8 personer). Hytten lejes også ud:
https://sites.google.com/site/hytteibulgarien/

Vi har netop...
selv haft en pragtfuld uge med rigtig god sne. Vi er en familie med både begyndere og øvede skiløbere - og der er noget for os alle. Borovets er også kendt for gode engelsk talende skilærere. Og så er det billigt at leje ski og købe liftkort. Køen ved lifterne er også overskuelig.

Hytten ligger i et veldrevet kompleks med en god lille restaurant, swimming pool, jacuzzi og minimarked.
Læs mere

borovets | Skrevet den 07/03 2009

Oprettet af Jesper Nielsen

var afsted i uge 9 i 2009.... dejligt område, stort set ingen kø problemmer ud over gondoren om morgen... desværre har området en stor manglen på længere begynder bakker og blå pister, så selv om skis...
kolerne er billige (50kr for eneundervisning og 30kr for hold) er det ikke et sted for begyndere...

lokale befolkningen er meget venlige, og kan stort set alle sammen forstå og tale engelsk... den helt store fordel ved bulgaruen er at alt er billigt, priserne er vil 30 til 50 % under de danske...

jeg vil klart anbefale borovets til den øvede skiløber, som ikke har råd til alperne... vi flyv der ned og boet på et flot 5 stjernet hotel, med halvpesion... desværre var maden som alt østeuroperisk mad, ikke altid lige god ;) men selve rejsen kostede os ca. 3500kr
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Borovets?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Borovets hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Borovets?

Hvis du skal på skiferie til Borovets, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Borovets her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Borovets lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Borovets her ⇒

Er Borovets et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Borovets til 3,21 stjerner ud af 5 mulige. Borovets scorer højest på Afterski og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 21 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒