Skiferie i Borovets (Bulgarien)


42 kilometer pister med udfordringer for såvel begyndere og øvede er, hvad Bulgariens næststørste skiområde Borovets byder på. Med en placering blot 75 kilometer fra Bulgaiens hovedstad Sofia ligger Borovets nemt tilgængeligt, hvis du kommer med fly. Der er desuden to andre fordele ved at rejse til Borovets: Store investeringer i området har i den grad løftet kvaliteten og for det andet, så er det er billigt sammenlignet med Alperne.

Pistekort
Snemeldinger og vejr

Fakta om Borovets
Skiområdet: 1350-2560 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

25 pister i alt
2 stk.
7 stk.
11 stk.
5 stk.

Lifter: 20 stk.

Slæbelifter: 10
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1
Mere information om Borovets under banneret

Worldcup skiløb i de høje bjerge

Borovets ligger i Rilabjergene, og der er udsigt til Bulgaiens højeste tinder. Blandt andet kan man opleve det Bulgariens højeste punkt ”Moussala”, som skyder 2925 meter op over havet.
Og så er Borovets populært både blandt turister og professionelle. Så populær at den alpine World Cup har lagt vejen forbi to gange – senest i februar 2014. Der er for Bulgarien masser af højdemeter at boltre sig på. Det højeste punkt ligger i 2550 meters højde, mens man skal ned i 1323 meter, før man når bunden. Det betyder også, at området kan byde på en 4,7 kilometer lang piste.

Tre zoner med hver deres kvaliteter

Selve skiområdet, som i øvrigt er Bulgariens ældste, er inddelt i tre zoner. Der er sammenlagt 58 kilometer pister fordelt på 24 pister.
Den øverste del af bjerget, som også kaldes ”Markudjik”, er over trægrænsen. Her finder du en række træklifter og rødt og blåt skiløb. Der er også her, at områdets gondol kører op, og her fra toppen starter den lange nedfart ”Musala Pathway” også, som går fra 2369 til 1383 meters højde. På toppen er der også fine muligheder for offpiste.

Worldcup skiløb mellem træerne

Hvis du er en rutineret skiløber, bør du også besøge området ”Yastrebetz”, som ligger længere nede af bjerget mellem grantræerne. Her er der masser af rødt skiløb, ligesom områdets bedste snowpark også ligger her. Investeringerne i området har betydet, at snowparken er blevet udvidet, så den nu også er i tip top-stand. Her kan både eksperter og nybegyndere prøve kræfter med diverse hop og rails. Der er i alt to funparker i Borovets.
Worldcup pisten finder du i øvrigt også i ”Yastrebetz”.

Skiløb lige uden for døren

Endelig er der skiområdet ”Sitnyakovo”, som ligger lige oven for selve byen. Her bliver hele farvekortet foldet ud på pistekortet.
Der er både grønne, blå, røde og sorte pister. To fire personers stolelifter servicerer skigæsterne og bringer dem op til henholdsvis 1648 og 1780 meters højde.
Det er i øvrigt også her, at du finder skiskolernes egne områder ”Boro Kids” og ”Boro Sport.” Man skal blot være opmærksom på, at undervisningen i Borovets foregår på engelsk og tysk.
Både Yastrebetz og Sitnyakovo har desuden 160 snekanoner, som sikrer hvide pister, når moderjord svigter. Hver uge er der desuden mulighed for at udforske området om aftenen. Området har nemlig aftenskiløb på otte af de nederste piste ovenfor byen i området ”Sitnyakovo”. Sæsonen løber fra midt december til slut april.

Store investeringer i området

Tidligere har de østeuropæiske skidestinationer været berygtet for slidte lifter og hoteller, som et levn fra den sovjetiske tid. Men de senere år er blandt andet store dele af liftsystemet blevet opgraderet.
Nu er der både gondol og overdækkede stolelifter i Borovets.
Desuden kan du nu også nyde luksus på nogle af hotellerne med både swimmingpools og wellness. Hotelkapaciteten er blevet fordoblet siden 2007 med investeringerne.
I øvrigt blev Borovets sammen med det andet bulgarske område Bansko kåret som værende blandt én af Europas bedste skidestinationer af det tyske magasin ”Bild” på grund af det favorable priser.
Opgraderingen har dog også betydet, at der nu kommer betragtelig flere udenlandske turister til området.

Lokale vine og afterskiing

Der er flere muligheder for at dyrke afterskiing i Borovets. Byen er kendt for sit livlige natteliv. Er man derimod på udkig efter traditionel bulgarsk gastronomi, er der flere restauranter, som tilbyder bulgarsk mad og vine. Desuden er der skøjtebane, bowling, paraglidning, ridning og mulighed for en kælketur i byen. Er du på udkig efter mere kulturelle oplevelser, er der også vinsmagning og udflugter til blandt andet Sofia.
Generelt er Borovets kendt for bulgarsk gæstfrihed.

Billeder og video fra Borovets


Brugernes anmeldelser af Borovets

Skiterræn
3,33
Liftsystem
2,81
Afterski
3,43
Byen
3,29
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Borovets har en samlet score på 3,21 stjerner ud af 5. Baseret på 21 anmeldelser.
Borovets - dejligt skisportssted - Anmeldt d. 18/02 2012 15:57 - Oprettet af Margit Neisig

Vi har forelsket os så meget i Borovets, at vi har købt en skihytte (velegnet for op til 8 personer). Hytten lejes også ud: https://sites.google.com/site/hytteibulgarien/Vi har netop selv haft en pragtfuld uge med rigtig god sne. Vi er en familie med både begyndere og øvede skiløbere - og der er noget for os alle. Borovets er også kendt Læs mere

borovets - Anmeldt d. 07/03 2009 12:38 - Oprettet af Jesper Nielsen

var afsted i uge 9 i 2009.... dejligt område, stort set ingen kø problemmer ud over gondoren om morgen... desværre har området en stor manglen på længere begynder bakker og blå pister, så selv om skiskolerne er billige (50kr for eneundervisning og 30kr for hold) er det ikke et sted for begyndere...lokale befolkningen er meget venlige, og kan stort Læs mere

Min tur til Borovets. - Anmeldt d. 21/01 2008 17:31 - Oprettet af Chresten Frederiksen

Borovets er et mindre skisportsted i Bulgarien. Der er selvfølgelig muligheder der, men det er ikke så stort et område som de fleste steder i Østrig.

Indlæs flere anmeldelser

Mere information om Borovets under banneret

Snemeldinger og vejr

Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
14ºC
11ºC
1,9 mm
2,9 m/s
øst
Mandag
Let regn
Let regn
16ºC
11ºC
0,7 mm
3,6 m/s
øst-nordøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
16ºC
8ºC
0,6 mm
3,0 m/s
nordøst
Onsdag
Skyet
Skyet
15ºC
10ºC
1,1 mm
2,8 m/s
øst-nordøst

Kort over Borovets

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Borovets. Klik på nålene for mere info. Der er 2353 km fra Kolding til Borovets.

Find tilbud på skirejser