Familievenligt freerideparadis

Familievenligt freerideparadis

Familievenligt freerideparadis i Warth-Schröcken? Det lyder lidt modsætningsfyldt, men er det egentlig ikke. Lad os se på det familievenlige først.

Først og fremmest er næsten al indkvartering meget tæt på liften. I mange tilfælde vil man kunne gå til liften i skistøvler, men ellers går der skibusser hvert 10. minut. Når man skal hjem fra ski går der pister helt ned i centrum af byen, så vi tør næsten godt love at man kan stå på ski hjem. Oppe i terrænnet er lifterne moderne og børnevenlige, og der findes mange brede pister i den lettere ende. Og bliver man i lokalområdet Warth-Schröcken er det hele meget overskueligt. Det er næsten umuligt at blive væk fra hinanden.

At det samtidig er et freerideparadis skyldes primært, at her falder så megen sne. Langt de fleste vejrsystemer i Europa som giver sne, kommer som måske bekendt fra nord-vest – en såkaldt Nordstau. Og her ligger Warth som de første højere bjerge, hvilket giver de utrolige mængder sne. Intet andet sted i Europa sner det så meget og så tæt som her, statistisk set.

Kigger man på et pistekort fremgår det også at freeride og touring er i højsædet. Her er næsten flere stiplede touring-ruter, end her er pistekm. Og tager man turen over til Lech, Zürs, Zug, Stuben og St. Anton er det jo steder enhver freeride-entusiast drømmer om eller i det mindste har hørt om.


Som et af de få steder i Østrig er der også mulighed for at prøve heliski i området. Den lokale skiskole har kurser i hele spektret ligefra børneskiskole til freeride-camps på alle niveauer.

3 forskellige liftkort

Skal man på skiferie til Warth kan man vælge mellem 3 forskellige liftkort.

Det billigste er det lokale som dækker Warth Schröcken med sine 14 lifte og 66 km pister. Er man forbi i en forlænget weekend vil det måske være nok til mindre øvede skiløbere.

Er man der længere eller er mere rutineret skiløber vil vi klart anbefale Ski Arlberg som giver adgang til Lech, Zurs, Zug, St. Anton, etc. med sine 94 lifte og 340 pistekm.

En tredje mulighed er det såkaldte 3TälerPass. Det dækker 29 forskellige destinationer i Bregenzerwald, Tiroler Lechtal og Großes Walsertal. Man skal vide, at dette liftkort vil indbefatte bil- eller buskørsel rundt mellem de forskellige steder.
Foto: Auenfeldjet - Tag der offenen Tür 

Begrænset kunstsne-anlæg / natursne er bare bedre 

Normalt når man skal vurdere skisportssteder er et af kriterierne i hvor høj grad stedets kunstsnefaciliteter er udbygget. Lad det være sagt med det samme – De er i Warth meget lidt prangende. Da vi skisport.dk var forbi, talte vi 3 snekanoner. Faktisk er det mange år siden vi har set et sted med så få snekanoner.

Da skisport.dk var forbi sidst i April 2014, var der stadig super forhold

Lad det dog være sagt med det samme. Da vi var forbi sidst i april 2014, kørte vi uden problemet på fin sne helt ned i byen. De har simpelthen ikke et større behov snekanoner med de mængder naturlig sne de hver vinter vinder fra oven. Og når alt kommer til alt, så er natursne altså en meget bedre oplevelse at køre på end pakket kunstsne.
Foto: PfarrerMüller Warth-Schröcken

Ingen rejsebureauer i byen

Skal man til Warth må man forberede sig på, at skulle arrangere sin ferie selv. Der findes nemlig ingen rejsebureauer i byen. Byens gæster er typisk østrigere og sydtyskere som kommer i privatbiler. Det har jo både sine plusser og minusser. På positivsiden er det i vores optik, at byen har bevaret sin ægthed som alpeby og ikke på nogen måde er spoleret af masseturisme.

Læs mere om skiferie i Warth-Schröcken her.

Udgivet af: Thomas Jensen

Fakta om Warth-Schröcken
Skiområdet: 1675-2044 m.o.h.
Byen: 1675 m.o.h.

35 pister i alt
16 stk.
8 stk.
11 stk.

Lifter: 14 stk.

Slæbelifter: 2
Stolelifter: 12

Mere om skiferie i Warth-Schröcken

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen