« Til oversigten

Sverige får nyt skiområde: blandt Skandinaviens største

For første gang i mere end 30 år åbner der et nyt stort skiområde i Sverige. Det ligger lige op ad en kendt danskerfavorit og kommer til at tilbyde skiløb og hygge til hele familien.

Den 17. december, en uge før juleaften 2019 slår et nyt svensk skiområde dørene op for skiglade turister. Anlægget har kostet 1,7 milliarder svensker kroner (knap 1,2 milliarder danske kroner) og er den første åbning af et nyt, stort skiområde i Sverige i over 30 år.

Området hedder Idre Himmelfjäll, og den kommende vinter kommer gæster til at kunne slå sig løs på 22 pister, der serviceres af otte lifter og et veludbygget kunstsneanlæg. Faldhøjden bliver på over 300 meter, og den længste pist snor sig ned af bjerget i hele 3,2 kilometer. Der kommer desuden til at ligge langrendsløjper rundt om bjerget og byen.

Når Idre Himmelfjäll åbner til december, er det blot slutningen på første etape af et byggeri, der er sat til at tage endnu 15 år. Når området til den tid står færdigt, kan gæster nyde over 50 pister og en by med 20.000 senge og talrige restauranter, butikker og alskens andet service. Det gør det til Skandinaviens største turistanlæg.


Her ses Idre Himmfjäll med storebror Idre Fjäll ovre til højre


Familievenligt - året rundt

Målet er, at området skal være en helårsattraktion, hvor aktiviteterne skal tilpasse sig årstiderne. Idéen om en sådan helårsdestination på stedet opstod allerede 1987, og siden da har kampen med myndigheder og budgetter stået på, indtil det første spadestik endeligt kunne tages i august 2018.

Er man bekendt med Sveriges andre skiområder, får Idre Himmelfjäll givetvis en klokke til at ringe. Idre Fjäll er nemlig et af danskernes favoritskiområder, og det nye Idre Himmelfjäll kommer til at ligge lige rundt om hjørnet fra Idre Fjäll. Skiløbet kommer dog til at foregå på et andet bjerg, og de to områder kommer ikke til at hænge sammen.

Ligesom Idre Fjäll slår Idre Himmelfjäll sig stort op på, at området er særligt perfekt til familier. Der vil være masser af faciliteter og aktiviteter til børn, ligesom der vil være mulighed for at køre på snescooter og deltage i forskellige konkurrencer, hvis man savner lidt mere adrenalin.


Der er blevet bygget og bygget, får at få området klar til vinteren

Natur og miljø i centrum

Når området bliver bygget, bliver det med særlig sans for omgivelserne. Inspirationen til bygningerne kommer særligt fra de materialer og metoder, man gennem århundreder har bygget med på egnen. Byen bliver bygget med et nik til samerne, som er et folk, der siden tidernes morgen har boet og holdt rensdyr heromkring.

Ifølge skiområdet selv vil man hellere vise gæsterne, præcis hvor i verden de befinder sig, end man vil forsøge at kopiere andre skiområder i Alperne, Nordamerika eller Skandinavien. Således kan en rejse til Idre Himmelfjäll også få et historisk og kulturelt twist.

Dog har de draget inspiration til pisteanlægningen fra Colorado. I stedet for klassiske brede pister, der kører direkte i faldlinjen, har man valgt at udnytte bjergets ujævnheder og i stedet lavet pister, der snor og slynger sig ned ad bjerget. Det skal give en følelse af, at man kører mere rundt i de oldgamle skove og give et mere varieret skiløb.


Her ses det tydeligt, hvor tæt Idre Fjäll ligger på det nye Idre Himmefjäll

Læs mere om Idre Himmelfjäll her

Læs mere om skiferie i Idre Fjäll her


Sådan så det ud i marts 2019:


Fakta om Idre Himmefjäll

Pister:22 stks. 
Lifte:8 stks. 
Pris:1,2 mia DKK
Højeste punkt:872 meter
Faldhøjde:323 meter
Længste piste:3,2 km


Skiferie forslag i Idre Himmelfjäll

Jupitervägen A2 - 8 p... Jupitervägen A2 - 8 p... Bil fra 405,-/pers.
Jupitervägen A3 & A4 ... Jupitervägen A3 & A4 ... Bil fra 352,-/pers.
Dracovägen 8-10 perso... Dracovägen 8-10 perso... Bil fra 359,-/pers.
Lunavägen 8-10 person... Lunavägen 8-10 person... Bil fra 442,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder