2009 - Et Tour de France i skisportens tegn

2009 - Et Tour de France i skisportens tegn

I juli måned afvikledes verdens hårdeste cykelløb. De bakker som mange ynder at køre nedad om vinteren kæmpede cykelrytterne sig opad, dag efter dag i juli måned.

Det blev til cykelløb I og omkring berømte skiområder i såvel Andorra, Frankrig, Italien og Schweiz.

Det gode ved bjerge der er hårde at cykel opad er at de er sjove at køre nedad på ski eller snowboard, og drømmer du om at kører på ski der hvor cykelrytterne svedte i juli følger her listen med de områder de besøgte.

Pyræneerne - Andorra

Først var det Andorra der lagde asfalt til rytterne i årets tur som endte i Arcalis. Arcalis ligger i 1940 meters højde og er en del af skiområdet Vallnord. Skiområdet går op i 2625 meters højde og byder på ca. 90 km. pister.
Læs mere om skiferie i Vallnord her

Mere Andorra - Grandvalira, 8. etape


2. hårde bjergetape startede i hovedstaden Andorra la Vella for derefter at gå ind gennem byerne Encamp, Canillo, Soldeu for derefter at byde på stejl opstigning mod Port d'Envalira. Alle byerne giver adgang til skiområdet Grandvalira. Andorras største skiområde med næste 200 km pister.
Læs mere om Grandvalira her

15. etape, så går turen til Schweiz

Efter 207 kilometers træden i pedalerne skulle dagens etape ende i Verbier. En by som byder på masser af aktive feriemuligheder og et glimrende skiområde. I 1920 gik et par skiløbere til fods mod toppen for at stå på ski, og siden hen er tusindvis af turister trukket mod Verbier. I 1950 blev de første lifter installeret og i dag er Verbier en del af de fire dale i Schweiz og byder på mere end 400 km. pister.
Læs mere om Verbier her

16. etape, 3 lande og masser af bjerge

Med start i Schweiz gik turen over Col du Grand St. Bernhard til Italien hvor rytter trillede gennem den smukke Aosta dal, videre til La Thuile og op over Col du Petit-Saint-Bernard til La Rosière. La Thuile og La Rosière udgør skiområdet Espace San Bernardo og byder på spændende skiløb for hele familien og mulighed for Heliskiing i den Italienske del af området.
Skisport.dk besøgte forrige år området, og artiklen kan læses her



Etapen sluttede meget tæt ved Les Arcs, en del af Paradiski sammenslutningen som også indeholder områderne La Plagne og Les Coches - Montchavin. Et stort område på 420 km pister ved starten af Tarentaise-dalen.
Læs mere om Les Arcs her eller hele artiklen om skiområdet Paradisski her

17. etape, flere bjerge og mere Frankrig Der fortsættes i området med masser af skiområder og på denne dag kører rytterne bl.a. gennem Megeve inden der endes meget tæt på La Clusaz. Men udover disse er man også tæt på områder som Les Contamines, Samoens og Flaine.

En tour der måske har inspireret dig til skiferie i et af de fire lande der blev besøgt.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen