Skiferie i Grandvalira (Andorra)

Rejsebureauer til Grandvalira: Amisol Travel, SnowTrex.dk, Sunweb

Andorras unikke beliggenhed midt i Pyrenæerne sikrer, at skiløbere godt kan forvente godt skivejr med høj snesikkerhed og masser af solskinstimer hele vinteren fra start december til slut april. Grandvalira er i dag et moderne skiområde, som ligger i 17101-2640 meters også og som skimæssigt er på niveau med mere skiområderne i Alperne. Området dækker byerne Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu, El Tarter, Canillo og Encamp.

Et af Europas største skiområder Grandvalira er et forholdsvist nyt skiområde, som blev grundlagt i 2003, da to af Pyrenæernes ældste skiområder, Pas de la Casa / Grau Roig / Encamp og Soltau / El Tarter / Cannillo blev slået sammen til... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Grandvalira
Skiområdet: 1710-2640 m.o.h.
112 pister i alt
19 stk.
39 stk.
30 stk.
24 stk.

Lifter: 73 stk. / 100.700 pers/time

Stolelifter: 63
Kabinelifter: 4
Andorras unikke beliggenhed midt i Pyrenæerne sikrer, at skiløbere godt kan forvente godt skivejr med høj snesikkerhed og masser af solskinstimer hele vinteren fra start december til slut april. Grandvalira er i dag et moderne skiområde, som ligger i 17101-2640 meters også og som skimæssigt er på niveau med mere skiområderne i Alperne. Området dækker byerne Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu, El Tarter, Canillo og Encamp.

Et af Europas største skiområder

Grandvalira er et forholdsvist nyt skiområde, som blev grundlagt i 2003, da to af Pyrenæernes ældste skiområder, Pas de la Casa / Grau Roig / Encamp og Soltau / El Tarter / Cannillo blev slået sammen til det nye og forbedrede Grandvalira.
I dag rummer Grandvalira 210 pistekilometer fordelt på over 110 pister jævnt fordelt over alle sværhedsgrader. Der er ligeledes over 60 moderne high-speed stole- og kabinelifter, som giver nem og hurtig adgang til store mængder skiløb uden lang ventetid i kø. Over halvdelen af området er desuden dækket af snekanoner.

For de øvede skiløber

Der bliver generelt investeret meget i skiområdet i Grandvalira, som sikrer de besøgende de bedst mulige forhold. Det er ikke kun i lift- og pisteforhold der investeres. Der er ligeledes lavet tre Freestyle Snowparks, hvoraf den ene er åbent om aftenen. Derudover er der to boarder-/skicross baner at give sig i kast med. Alt i alt er der 12 kilometer dedikeret til Freestyle i området.
I Soudeu er Avet-pisten ligeledes optimeret, så den lever op til FIS World Cup krav, så hvis man mangler en udfordring, så kan det anbefales at slå et smut forbi denne sorte pist.
Er man mere til offpist eller ski touring, så er Grandvalira også et godt bud på skiferiens destination. Området er kendt for at have utroligt mange muligheder for offpist indenfor skiområdet, hvor der findes mange markerede ruter, samt et Freeride Center, som er et besøg værd, inden man begiver sig ud i ukendt dyb sne. Grandvalira har desuden organiseret Freeride Junior World Championsship på grund af sin fremragende offpist.

Plads til børnefamilien

I Grandvalira er der plads til store som små uanset niveau på ski. I området findes flere børneruter, hvor de mindste kan teste deres skifærdigheder og opbygge selvtillid med ski under fødderne. Der er også fire forskellige baner fordelt i området, hvor børnene møder forskellige forhindringer og karaktere, så det både er sjovt og lærerigt. Besøg eksempelvis Bababoom Circus Route ved El Tarter, hvor ruten har et magisk cirkus tema. Her skal de mindste skiløbere igennem en række udfordringer og bestå nogle tests, ligesom de bedste cirkusartister, men de forbedre deres teknik og har det sjovt i sneen. Det er Grandvalira Ski og Snowboard skole, der står bag ruterne, og der findes en børnebane tæt ved alle områdets byer.

Masser af aktiviteter

Selv hvis man har brug for en afveksling eller pause fra skiløbet, så byder Grandvalira på en lang række andre aktiviteter. Prøv eksempelvis en tur på snescooter, snesko eller med hundeslæde rundt i det flotte landskab. Skal det være vildere, så er der også mulighed for at prøve kræfter med en svævebane, bobslæde på en bane ned af bjerget eller en tur med helikopter for den ultimative udsigt over bjergene. For de mindste er der også god mulighed for en tur på kælk.

Udvalgte skirejser fra Grandvalira

Søg efter skirejser

Hotel Piolets Soldeu Centre

Beliggenhed: SoldeuAfslapning og velvære200 meter til liftPris inkl. transfer til hotel t/rPris inkl. 6 dages liftkort

Hotel Grand Pas

Beliggenhed: Pas De La Casa100 m. til pistenSpa, pool og pejse hyggePris inkl. transfer til hotel t/rPris inkl. 6 dages liftkort

Hotel Camel Lot

Beliggenhed: Pas De La CasaHyggeligt familiedrevet hotel75 meter til liftPris inkl. transfer til hotel t/rPris inkl. 6 dages liftkort

Billeder og video fra Grandvalira


Brugernes anmeldelser af Grandvalira

Skiterræn
4,40
Liftsystem
4,10
Afterski
2,95
Byen
3,25
Børnevenlighed
4,88
Begyndervenlighed
4,75
Prisniveau
4,71
Offpiste
4,00
Grandvalira har en samlet score på 4,13 stjerner ud af 5. Baseret på 20 anmeldelser.
Andorra i forårssolen - Anmeldt d. 22/03 2017 11:43 - Oprettet af Lone Pedersen

For mange år siden havde jeg tanker om en skitur til Andorra, men det blev først til noget i år. Vi har lige været der i uge 10. Masser af sol, næsten for meget, men dog god sne (lidt tung om eftermiddagen). Et dejligt skiområde med mange gode røde og blå piste, som vi gerne skal besøge igen - og Læs mere

Vinterferie i Andorra - Anmeldt d. 19/02 2017 08:13 - Oprettet af 32

Er netop vendt hjem efter en uge på ski i Andorra. Skiterrænet er fantastisk - yderligere omtale er ikke nødvendigt. Derimod er det en myte, at der ikke er liftkøer i Andorra. Faktisk har jeg aldrig oplevet så meget liftkø som her. 20 minutters kø ved de centrale lifter er normalt, når klokken har passeret 10. Der er først udsigt Læs mere

Fødselsdag i Andorra - Anmeldt d. 16/09 2015 16:57 - Oprettet af Sebastian

Sidste år fejrede jeg min fødselsdag på ski i Andorra, og hvad er bedre end at fejre fødselsdag med en solbeskinnet uge i sneen? Ikke ret meget hvis I spørger mig! Skiområdet var overraskende stort og moderne, og deres forskellige snowparks stod knivskarpt hele ugen, en sand fornøjelse. En øl til afterski under happy hour kostede 1€, hvilket ikke gjorde Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
27ºC
17ºC
0,0 mm
3,9 m/s
sydvest
Fredag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
28ºC
22ºC
0,1 mm
4,8 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
28ºC
23ºC
0,0 mm
5,3 m/s
sydvest
Søndag
Let skyet
Let skyet
22ºC
21ºC
0,2 mm
1,7 m/s
vest-nordvest

Artikler om skiferie til Grandvalira

Andorra: Glædeligt gensyn og oplevelser i særklasse

Andorra - Skiferie i Pyrenæerne


Kort over Grandvalira

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Grandvalira. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Grandvalira.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen