« Til oversigten

Endagsskiløb i Vallåsen

Skisport.dk testede i sidste uge muligheden for at tage på en endagsskitur til Vallåsen.

Skisport.dk har testet muligheden for at tage på en endagsskitur til Vallåsen.

Vi besøgte Vallåsen som ligger 105 km fra København og byder på fem lifter og en højdeforskel på 145 meter. Den korte afstand til København gør Vallåsen oplagt som mål for en enkelt dag i sneen.

Lad os med det samme slå fast at Vallåsen ikke er et stort område. De fem lifter, hvoraf to er stolelifter, giver adgang til seks nedfarter. Da alle nedfarter er placeret på samme bakketop minder de naturligvis en del om hinanden, men det er alligevel lykkes at få lavet rimelig afveksling i bakkerne. Blandt andet er der anlagt en terrænpark med hop og rails.

Den længste nedfart er 1.260 meter lang og ligger placeret ved sidste års nyhed: en 3-stolslift på 1.100 meter. Da vi besøgte området, var der fire åbne nedfarter, disse var udelukkende præpareret med kunstsne. Det er altså muligt at stå på ski, selvom naturen ikke har forsynet området med sne.

Weekendski i kort afstand fra Danmark

Den nære afstand til Danmark gør det muligt at komme til området på mindre end to timer. Enten via Øresundsbron eller Scandlines færger Helsingør-Helsingborg. Området er perfekt til at pudse formen af inden årets skitur til nybegyndere, der vil smage på sneens glæder uden at tage afsted i flere dage og for alle, der bare ikke kan få nok skiløb!

Lej skiene i Vallåsen og stå på ski med vennerne

Der er mulighed for at leje ski i Vallåsen. Skiudlejningen råder over 1.200 par ski og der er desuden mulighed for at leje snowboard og telemarkudstyr. Så skal kæresten, vennerne eller andre på ski for første gang, og vil du selv have nye udfordringer, er her en oplagt mulighed for at prøve kræfter med noget nyt.

- Om ikke andet kan eftermiddagskaffen nydes i Vallåsens cafeteria.
Læs mere om skiferie i Vallåsen.

Andre muligheder for en enkelt dag i sneen:
Isaberg, området ligger 232 km fra København og byder på 8 kilometer pister og en helt ny 6-stols lift.
Læs mere om skiferie i Isaberg

Du kan se oversigt over arrangører af endagsskirejser og korte skirejser på siden om weekendski.