Endnu en ny lift til Skicircus Saalbach

Endnu en ny lift til Skicircus Saalbach

Zwölferkogelbahn som i årtier har transporteret skiløbere fra Hinterglemm og op på toppen af Zwölferkogel bliver nu skiftet ud af en topmoderne 10-personers gondol.

Den karakteristiske røde Zwölferkogelbahn, som siden 1993 har transporteret skiløbere fra Hinterglemm og op til toppen af Zwölferkogel nåede lige at fejre 25-års jubilæum, før det skulle være slut.

I disse dage knokler arbejdere nemlig løs på at få en ny Zwölferkogelbahn klar til kommende vinter. Det er hele liftsystemet og de dertilhørende dal-, midt- og bjergstationer, der bliver nye.

Liften bliver leveret af østrigske Doppelmayr og forventes at stå færdig til december 2019.

Ifølge skiområdet selv kommer den nye lift til at resultere i en mere komfortabel oplevelse, samt mindre ventetid ved og i liften.


Her er markeret, hvor den nye Zwölferkogelbahn skal være


Mindre kø og kortere rejsetid

Først og fremmest bliver rejsetiden kortere idet man nu kan komme hele vejen til toppen på godt otte minutter mod de forhenværende ni og et halvt minut. Desuden kan man også regne med at komme væsentligt hurtigere gennem liftkøerne, idet den nye lift kan transportere 3.500 mennesker i timen mod den gamle lifts 2.400.

De gamle (og noget kompakte) 8-personerskabiner bliver udskiftet med moderne 10-personerslifte, som udover at være mere komfortable formodentligt også får plads til bredere og mere moderne ski.

Video fra byggeriet: En del af en større udvidelse

Selvom det ikke kræver så lidt endda at bygge en ny lift af den størrelse, så er det langt fra det eneste, de har gang i dalen.

Længere nede i dalen er skiområdet ved at bygge en længe ventet lift, som forbinder Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn med Zell am See og danner Østrigs største sammenhængende skiområde.

Læs om forbindelsen mellem Saalbach og Zell am See her.

Desuden ventes et nyt vandreservoir ved Hochalm, som yderligere skal forbedre kunstsneanlæggene i området, klar i oktober 2019.

Fakta om den nye gondol:

Dalstation:1.060 meter
Midterstation:1.530 meter
Bjergstation1.984 meter
Transporttidca. 8 minutter og 10 sekunder
Kapacitet3.500 personer i timen


- Læs mere om skiferie i Saalbach her

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Saalbach
Skiområdet: 1003-2100 m.o.h.
Byen: 1003 m.o.h.

270 pister i alt
140 km blå
110 km rød
20 km sort

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 28

Mere om skiferie i Saalbach

Find tilbud på skirejser