Hvad laver skiområderne udenfor sæsonen?

Hvad laver skiområderne udenfor sæsonen?

Når skisæsonen er slut, går livet i skibyerne videre. Lifter og infrastruktur gøres klar til den kommende vinter, og desuden har mange turister fået øjnene op for sommer i bjergene.

Når skisæsonen slutter, fylder navnene på de skiområder, som danskere i hordevis besøger hver vinter, gradvist mindre i bevidstheden hos mange skientusiaster. Alligevel går livet i de små bjergbyer videre.

De, der kun kender bjergene klædt i hvidt, kan forvente en helt anden oplevelse, hvis de en dag beslutter sig for at besøge deres yndlingsskiområde i sommermånederne.

I Saalbach Hinterglemm, som er en af danskernes favoritsteder i løbet af vinteren, kan de bekræfte, at sommeren byder på noget helt andet end vinteren.

”Bjergene er dækket af frodige skove og enge, og koklokker ringer omkring de vandrestier, som gæster fræser henover på ski i løbet af vinteren,” siger Karin Pasterer fra Saalbach Hinterglemms Turistkontor.

Mange skiområder tilbyder også sommerski. Så kan du starte dagen med ski og slutte den af med MTB eller SUP i dalen. 

Se her hvor du kan stå på ski om sommeren

Pigerne nyder sommerudsigten over Zell am See

Fra ski til cykel

Før i tiden betød overgangen fra vinter til sommer, at byerne ville være mere eller mindre ryddet for turister, indtil sneen igen begyndte at dale. Nu har flere skiområder dog fået øjnene op for hvilke muligheder, denne transformation af bjergene åbner op for.

Om det er på mountainbikespor eller vandrestier eller oppe fra gondolerne, så kan alle, der elsker at være i bjergene, være med i Saalbach,” siger Karin Pasterer.

Lidt længere mod syd i Norditalien ligger verdens største skiområde, Dolomiti Superski, hvor skiløbere hver vinter kan boltre sig på 1.220 kilometer pister. Her holder de gennem sommeren over 100 lifter åbne, som transporterer mountainbikere, vandrere eller klatrere op ad bjergene.

Foto: @Whistaler

I Dolomiti Superski er der masser af muligheder for MTB, vandring, m.m.

Om vinteren er vi Dolomiti Superski, men om sommeren skifter vi navn til Dolomiti SuperSummer. Her har vi både Dolomiti BIKE Galaxy, som består af 12 store områder til mountainbiking, og Dolomiti HIKE Galaxy, som servicerer vandrere og klatrere, som gerne vil slippe for selve gåturen fra byerne og op i terrænet,” siger Diego Clara fra PR-afdelingen i Dolomiti Superski.

Forberedelse til kommende vinter

Ved siden af alt dette er de mere seriøse forberedelser til den kommende vinter i fuld gang.

I Dolomiti Superski bliver alle lifter og kunstsneanlæg tjekket og serviceret, så det hele står klar til skigæsterne. Det er også i sommermånederne at nye lifter og andet infrastruktur bliver bygget.

Oppe nordpå i Idre Fjäll ligger de heller ikke på den lade side, bare fordi sneen stopper med at falde. Udover at byde masser af sommergæster velkommen, servicerer de lifter og forbereder sig til vinterens begivenheder.

Sidste år forberedte vi os eksempelvis på tre verdensmesterskaber i Skicross, Speedskiing og Pukkelpiste i januar, februar og marts,” siger Tommy Halvarsson, der er presseansvarlig hos Idre Fjäll.

I Idre Fjäll arbejder de desuden med at konservere sne fra sæson til sæson, således at de allerede kan åbne skipister og langrendsløjper midt på efteråret. I år konserverer de i omegnen af 200.000 kubikmeter sne.

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Saalbach
Skiområdet: 1003-2100 m.o.h.
Byen: 1003 m.o.h.

270 pister i alt
140 km blå
110 km rød
20 km sort

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 28

Mere om skiferie i Saalbach

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen