Skicamp - Ligesom fodboldskole bare på ski

Skicamp - Ligesom fodboldskole bare på ski

Skicamp er en fire dages skiskole med topundervisning til seje børn og unge der elsker at stå på ski. Det er undervisning på højeste niveau, men i børnehøjde, hvor trivsel og leg er en præmis for læri

Konceptet skicamp bygger på ideen om kvalificeret skiundervisning til danske skibørn i alderen 8-15, og deres forældre. Campen foregår på Hintertux gletsjer i Østrig, hvor terrænet kræver, at alle deltagere som minimum kan køre på blå pister. Det er et krav, at børnene er selvkørende og selvstændige på bjerget, at de kan rejse sig fra sneen og tage alle slags lifter på egen hånd. Børnene er inddelt efter niveau og alder med et maksimum af 7 børn pr. hold.
De fire dage forløber med undervisning både formiddag og eftermiddag. Leg og læring er i centrum og hvert hold har deres eget kampråb og holdnavn. På skicamp bliver skiløb til en hold sport, hvor alle hjælper, roser og støtter hinanden.

Holdmøde - kampråb og strategi udråbes

”Der er en fed energi og en god holdånd, hvor alle hjælper hinanden og bakker hinanden op. Det er fedt at undervise børn, der giver den fuld gas og gør sig umage”
- Underviser på skicamp

På Skicamp bliver der gjort op med den lange slange af børn, der kører efter en instruktør med en tvivlsom uddannelse eller med et sprog børnene ikke forstår. Læring og udvikling er i højsædet og skicamps filosofi er, at det bedst sker igennem tryghed og leg.

Der er også plads til sjov på holdet 

”Det er dejligt at man kan forstå hvad ens skilærer siger. Alle er vildt søde og seje og vi lærer en hel masse nye ting. Alle på holdet gider at stå på ski også selvom man falder, så hjælper vi bare hinanden”
- Emma Rex, 9 år

Indkvartering og leg

Skicamp booker sig ind på et hyggeligt lille hotel i Fingenberg ved Hintertux gletsjer. På hotellet bor der ikke andre end Skicamps deltagere og børnene kan frit løbe og lege på gangene, i det lille spaområde eller i restauranten. Det skaber en helt særlig træningslejr-stemning, fyldt med hygge, passion og leg. 
Finkenberg ligger ca. tyve minutters kørsel i bil fra gletsjeren og det kræver derfor at deltagerene kommer i bil. Skicamp har i samarbejde med deres hovedsponsor BMW Jan Nygaard, lavet en aftale med BMWs hovedkontor i München. Derfor er det muligt at flyve til München og derfra leje en af topmodellerne fra BMWs modelprogram. Det er selvfølgelig også en mulighed at komme i egen bil. Hver morgen efter morgenmad kører alle deltagere sammen mod gletsjeren, og alle står klar til undervisning på toppen kl. 9.30.

”Skicamp er noget helt særligt. Det er lidt ligesom fodboldskole, bare på ski. Hele stemningen er speciel. Vi er her alle sammen fordi, vi elsker at stå på ski. Undervisningen er et miks af leg, koncentration og gåpåmod. De her børn udvikler sig helt vildt på kun fire dage”
- Underviser på skicamp 

Skiskole uden liftkøer

Skicamp ligger fra fredag til mandag og betyder derfor kun to dage væk fra skole eller arbejde. Campsene ligger i efterårs- og forårsmånederne udenfor højsæsonen og fungerer typisk som en opvarmnings- eller afslutningstur for de fleste af deltagerene. På den måde opnås maksimal udbytte uden trængsel på pisterne og lange liftkøer.

Der er plads til nye venskaber i de næste tomme lifter

Det er en hyggelig weekend, hvor passionen for ski fylder alle afkroge af hotellet, og hvor børn på tværs af alder leger og kører på ski sammen. Når skidagen er slut og maverne er fyldte, er der arrangeret sjov og leg for børnene inden sengetid. På den måde lærer de hurtigt hinanden at kende og får nye venner på tværs af holdene.

”Det er vildt sjovt at stå på ski og man lærer en masse og så er det sjovt at man får en masse nye venner og alle gider at være venner med hinanden”
- Christoffer Dalby Mouritsen, 8 år

Efter undervisning fortsætter hyggen - selv hjemme på hotellet

På Skicamp handler det om at børnene skal udvikle sig, på en måde hvor de oplever glæden ved skiløb. Når undervisningsdagen er slut, står børnene og plager de trætte forældre om en sidste tur på bjerget. Det handler grundlæggende om at stå en masse på ski og have det sjovt sammen med andre børn der også elsker skiløb. Der er selvfølgelig tid til kakaopause på de kolde dage, men ofte er det slet ikke nødvendigt, fordi tiden flyver afsted. Det gælder om at give børnene en opfattelse af, at skiskole er sjovt. Det skal faktisk helst være den skole, man ville ønske lå rundt om hjørnet hjemme på villavejen.

Læs også:


Har du oplevet skicamp? Del gerne dine erfaringer:

Udgivet af: Johanne Holmbjerg Bangsgaard

Rejsebureauer til Hintertux
Fakta om Hintertux
Skiområdet: 1500-3250 m.o.h.
Byen: 1500 m.o.h.

52 pister i alt
15 stk.
35 stk.
2 stk.

Lifter: 21 stk.

Slæbelifter: 7
Tog/baner: 3
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 6

Mere om skiferie i Hintertux

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen