Verdens bedste skiområde opruster på alle parametre

Verdens bedste skiområde opruster på alle parametre

Opgradering af lifter, helikopterture og gastronomi er bare nogle af de få nyheder i Val Thorens, Verdens bedste skiområde har lavet en masse nye tiltag frem mod sæsonen 16/17

Boismint bliver en 6-personers lifte

Det er en simpel opgradering, som finder sted ved foden af den røde piste haute combe, når 4-personers stoleliften Boismint bliver erstattet og opgraderet til en 6-personers stolelift. Den nye lift, ligesom den gamle, måler en længde på 1834 meter og har nu en kapacitet på 3000 mennesker i timen. 


Folk der har været i VT, ved at der altid er kø ved Moutiere og Boismint liften, forhåbentlig er det slut nu

Ny stolelift erstatter trækliften Stades

Parallelt med den røde piste Stade Yannick Richard går trækliften (J-bar), som er en af de længste af slagsen i området. Det er en ganske stor nyhed, at liften skal erstattes. Der kommer nemlig en højhastigheds 6-personer stolelift. Længden på denne liftstrækning bliver 1658 meter, og liften kommer til at have en timemæssig kapacitet på 2400 mennesker. Det er den lifte som skal fragte folk op og køre porte.


Se en flot video over hvordan sådan en lifte bliver bygget

QParks skal stå for parken

Til vinteren 2016-17 vil det blive QParks, der skal stå for parken i Val Thorens. QParks er i dag nogle af de bedste i Europa til at lave og shape parks. Det er derfor en positiv nyhed, da parken i VT tidligere har været under stor kritik af de lokale. Funparken vil blive større til den nye sæson, samtidig vil den blive mere kreativ og indeholde 20 ekstra "obstacles" i forhold til sidste år. Parken vil have alt fra begynder til XL linjer. 


Funparken bliver udvidet men kan stadig køres af alle niveauer

Val Thorens Lab

En af de kommende nyheder til 2017-sæsonen er Val Thorens Lab. Et nyt laboratorie til innovativt tænkende turisme, der hver dag påtager sig selv nye udfordringer for at bedre skiløbet, servicen og atmosfæren i det franske skiområde. 

Club Val Thorens 2000

Alle fans af området har nu deres egen klub, som hjælper dem med at få mest muligt ud af Val Thorens, der to gange er kåret som det bedste skiresort. Klubben sprudler af ideer og hver uge, afholdes 100 eksklusive begivenheder for 100 tilfældigt udtrukne medlemmer. Man kan som medlem af denne klub forkæle sine smagsløg med en middag på en Michelin-restaurant, gå en tur under nattehimlen guidet af en af Val Thorens guide, prøve at køre i en pistemaskine eller komme på pisterne før alle andre gæster – alle eventyr i Club Val Thorens bliver uden tvivl uforglemmelige. Ydermere har medlemmer også prioriteret adgang, rabatter og meget mere. Val Thorens hjemmeside har samtidig fået en kæmpe make-over.

Ski Flux

Val Thorens vedligeholdelsesservice har skabt et nyt Ski Flux system, som giver alle skiløbere aktuel information omkring, hvor tætbefolkede pisterne er. Systemet er fuldkommen nyt i Frankrig og det måler mængden af skiløbere via sensorer på pisterne. Førnævnte information bliver vist på skærme lige der, hvor de respektive pister skærer hinanden. Dette giver skiløberne mulighed for at vælge, hvilken vej de vil tage. Ski Flux-systemet bliver afprøvet in Grand Fond områderne, hvor tre kæmpe skærme vil vise alle informationerne minut for minut. Et system vi på Skisport.dk tror vil blive anvendt rigtig mange steder næste år

Er det fremtiden med store skærme på pisten, der viser hvor du skal køre hen for at undgå pladsmangel

Flyv med en gyrokopter

Du kan lette fra landingspladsen på den helt nye heli-station. Netop herfra kan du starte din oplevelsesrejse i en autogyro, som oftest går under navnet gyrokopter. Den ligner en lille helikopter, men den er lettere og med langt mere frie bevægelser i luften. Når du er alene med piloten og skuer ud over de fantastiske landskaber i Les 3 Vallées, er det en fantastisk oplevelse.


Indtil videre har svævbebanen i VT været en stor succes, mon ikke en gyrokopter også bliver et hit

Alpen Art

Aurélie Rey er en lokal pige fra Val Thorens. Hun er datter af Camille Rey, som er bjergguide i Val Thorens og enorm skientusiast. Hun besidder en passion for bjergtoppe, hvilket danner grundlag for hendes nye form for mødested. Alpen Art er navnet. Det er en butik lige i hjertet af byen med et fantastisk 200 kvadratmeter loungeområde. Butikken er en blanding af en udstilling med fotografier, malerier, kunstgenstande og en gourmet café med lokalt og personligt islæt. 

Hver onsdag morgen fra 10:30 til 11:45 omdannes Alpen Art til en yogasal og et børnebibliotek. Om aftenen lever caféen op med champagne og let mad.


Trænger man til lidt ro væk fra skiløbet, kan man kigge forbi Alpen Art

Thrills and Chills - Det frosne vandfald

Det er nu muligt at komme meget tættere på det frosne vandfald i Val Thorens, hvor man førhen kun kunne se det fra stoleliften. Det er nu blevet muligt at klatre op ad det frosne vidunder. Du og din gruppe kan få ekspert undervisning fra en bjergguide, så han guider jer igennem den adrenalin-pumpende og fantastiske oplevelse. 

Gastronomi

Madlavningslektioner på Le Maison

På brasseriet La Maison involveres man i alt fra opskæring, udskæring, madlavning og til sidst sammenblandingen af signaturretten Aligot og Rib of Beef. Chefkokken Cyril Attrazic giver masser af madlavningstips og deler sin passion for produkterne af hans hjemegn; Aveyron cabécou gedeost, Cantal svinekoteletter, lækre udskæringer af oksekødsribben og saltet kød fra bjerget Plateauer i Aubrac-regionen. Alt førnævnte er afrundet med en obligatorisk prøvesmagning. Det skal da prøves!


Sidst Skisport var i Valt Thorens, fik vi dette frokost måltid på La Maison

Masterchef besøger byen

Chez Pépé Nicolas har i anledning af stedets 60 års fødselsdag inviteret en fantastisk mentor, Cédric Mouthon, til restauranten. Han er til daglig køkkenchef på L'atelier 180° nær Geneve og han deltager i sæson 3 af det fransk Masterchef. De skaber sammen signaturretter for restauranten. Menuen byder på traditionelle Savoyard opskrifter krydret med en knivspids af originalitet. 

FIS Ski Cross Alps tour

Val Thorens er denne vinter en del af årets FIS løb, da de er værter for en etape af FIS Cross Alps Tour. Arrangementet bliver rykket et hak op, da de bedste skiløbere har en automatisk plads i finalen og ydermere kan vælge deres modstandere i første løb. Fis Cross Alps Tour skal igennem seks konkurrencer afholdt på meget prestigefyldte resorts: Val Thorens, Arosa, Montafon og Innichen.


Skier Cross er utrolig sjovt at overvære, der er virkelig fart på!

Program

Tirsdag d. 6 december – Officiel banetest og træning

Onsdag d. 7 december – Træning

Torsdag d. 8 december – Kvalificering og bib-distribution

Fredag d. 9 december – Finale 1 

Lørdag d. 10 december – Finale 2

Showet fortsætter

15 og 16 december – 2 Snowboard European Cups

12 og 13 januar – 2 Ski Cross European Cups


De har alt i VT

Skal du forbi Val Thorens til næste sæson, så er der altså 1000 ting du kan give dig til. Se eks. videoen ovenfor, hvor de viser nogle af de få ting du kan opleve. Der er en grund til at området 2 gange er blevet kåret til verdens bedste skiområde.

Læs også 10 ting du bare SKAL opleve i Val Thorens

Udgivet af: Johan Toft-Nielsen

Fakta om Val Thorens
Skiområdet: 1300-3200 m.o.h.
Byen: 2300 m.o.h.

600 pister i alt
200 km blå
250 km rød
150 km sort

Lifter: 189 stk. / 260.000 pers/time

Slæbelifter: 86
Tog/baner: 3
Stolelifter: 66
Kabinelifter: 35

Mere om skiferie i Val Thorens

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen