Ukendt familieperle i Tyrol opgraderer med ny luksuslift

Ukendt familieperle i Tyrol opgraderer med ny luksuslift

Steinplatte på grænsen mellem Østrig og Tyskland har netop opgraderet det hyggelige skiområde med en ny stolelift med høj kapacitet, varme i sæderne, boble og børnesikring.

Bare fordi Østrig i løbet af sommeren har haft lidt færre turister end sædvanligt, har de østrigske skiområder ikke ligget på den lade side og ventet på vinterens skiturister. Område efter område annoncerer i øjeblikket at de har udskiftet gamle lifter eller fået helt nye liftanlæg, der åbner for nye pister og bjergsider.

Og nu stempler det lille skiområde Steinplatte, som ligger hen over grænsen mellem Østrig og Tyskland, også ind i kampen.

De kan nemlig nu glæde kommende gæster med at have erstattet en af de mest centrale lifter med en ny og endnu bedre lift, som øger kapaciteten, komforten og sikkerheden markant for små og store.


Her ses beliggenheden af den nye Kappellenbahn


Østrigsk luksus

Har man nogensinde stået på ski i Østrig, ved man også, at landet har deres helt egen standard for liftsystemer. Og den standard lever Steinplattes nye lift bestemt op til.

Den nye Kapellenbahn, som afløser sin forgænger fra 1995, er nemlig en otte-personers stolelift med boble, varme i sæderne og ekstra børnesikring.

Liften kommer til at gå nogenlunde samme sted som den gamle Kapellenbahn, men både kapaciteten og komforten for både voksne og børn bliver skruet markant i vejret.


Fakta:

Type:8-personers stolelift
Hastighed:5 m/s
Tid:5 minutter og 29 sekunder
Kapacitet:3.200 personer i timen


Mange flere mulige pistekilometer

Skiområdet Steinplatte hører til den lille østrigske by Waidring, og området er længe fløjet under radaren som en østrigsk familieperle, hvilket vi efter selv at have besøgt skiområdet undrer os lidt over. Det er nemlig et skønt skiområde brede og overkommelige pister af den blå og røde slags, som er skræddersyet til børn og lidt mindre øvede skiløbere.

Med sine 42 pistekilometer, er det også den målgruppe, som skiområdet henvender sig bedst til, skrev vores udsendte efter et besøg i Steinplatte, hvor han havde sine børn med – som i øvrigt rigtig godt kunne lide området.

- Læs om vores besøg til Waidring/Steinplatte her


Området er super godt til børnefamilier

Det er dog ikke hele sandheden, når man siger, at Steinplatte er et småt skiområde. For hvis man køber et liftkort i fire dage eller mere, så gælder det nemlig også til en masse andre omkringliggende skiområder – 13 forskellige for at være præcis – med 171 kilometer pister.

Heriblandt findes mere kendte børnevenlige skiområder som Lofer, St. Johann i Tirol og Oberndorf, og dermed kan man altså fint tage nogle skidage i et af disse skiområder, ligesom man passende kan smutte en tur til Waidring og Steinplatte, hvis man bor i et af disse områder.

Tidligere har vi også givet os i kast med at lave en liste over Europas bedste skiområder til børnefamilier, og her kom Steinplatte naturligvis også med.

- De bedste skiområder for familier med børn


Se alt fra vores besøg tidligere besøg her:


- Læs mere om skiferie i Waidring/Steinplatte her

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Rejsebureauer til Waidring / Steinplatte
Fakta om Waidring / Steinplatte
Skiområdet: 784-1869 m.o.h.
Byen: 784 m.o.h.

42 pister i alt
20 km blå
20 km rød
2 km sort

Lifter: 15 stk.

Slæbelifter: 3
Stolelifter: 10
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Waidring / Steinplatte

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen