Sådan er forholdene på Hintertux d. 17. okt. 2018

Sådan er forholdene på Hintertux d. 17. okt. 2018

Vi har sendt Thomas på Hintertux for at teste forholdene af i efterårsferien, hvor en masse skicamps og kurser er i fuld gang. Hør ham fortælle om hvordan sneen er pt.

Efter en fantastisk sommer og et relativt varmt efterår, er det så småt ved at blive tid til ski igen! Skisæsonen nærmer sig og inden man ved af det, så skal der klikkes i bindingerne igen. Thomas har vendt snuden mod enden af Zillertal hvor Hintertux ligger, den eneste gletsjer i Østrig som er åben 365, så hvis man skal finde god sne på denne tid af året, så burde det være der.

Over 400 danskere på Hintertux

Der er pt. et hav af skicamps, instruktøruddannelser, trænerkurser og meget andet. Samtidig træner en masse landshold, for at blive klar til World Cuppen i Sölden om 2 uger. For dem giver det rigtig god mening, at træne nu her, men for turistskiløberen, så kan man godt vente lidt endnu. Det er nemlig kun gletsjeren som er åben, alt andet i området er grønt, der er desværre ikke så meget sne som ønsket på grund af det det varme vejr.

Skitosset for at tage på ski

Nattefrosten er begyndt at sætte ind, hvilket den gjorde for en ca. 14 dage siden og de første store snefald er kommet, men som sagt så har varmen desværre fjernet en del. Gletsjeren har derfor set bedre ud, end den gør pt. Så medmindre man er ekstremt skitosset, så vent med at tage afsted. Der skal lige falde lidt flere store snefald før, at sæsonen for alvor kan skydes rigtig i gang. Man kan dog sagtens stå på ski, men så skal man i hvert fald huske at få slebet kanterne. 

Forleden skrev vi om et rekord tidligt snefald i Norden, hvor der er langrendspremiere i Idre Fjäll d. 19/10. (Dog kun på et mindre spor).

Læs meget mere om snefaldet i Norden her

Du kan roligt begynde at glæde dig

Hvis bare vi får en vinter, som er halvt så god som sidste år, så skal det nok blive en fantastisk skisæson. Du kan se nogle af Thomas' videoer fra sidste år her eller læse et hav af rejseberetninger her.

Og lad os så snart få et ordentligt snefald!

Se Thomas video fra Hintertux her:


Vi håber på, at det om en måned ser lige så fantastisk ud som det gjorde sidste år, hvor vi fik en fantastisk start på skisæsonen. 

Sådan her så det ud i Sölden sidste år d. 14. november


Har du ikke fundet skiferien endnu?
> Find over 800.000 ledige hoteller, lejligheder og hytter her <

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Rejsebureauer til Hintertux
Fakta om Hintertux
Skiområdet: 1500-3250 m.o.h.
Byen: 1500 m.o.h.

52 pister i alt
15 stk.
35 stk.
2 stk.

Lifter: 21 stk.

Slæbelifter: 7
Tog/baner: 3
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 6

Mere om skiferie i Hintertux

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen