Tidligt snefald sparker efterårsskiløbet i gang

Tidligt snefald sparker efterårsskiløbet i gang

Mens efteråret herhjemme har meldt sig på banen i alt sin glans og blæst, har bjerge i både nord og syd fået sne nok, til at efterårsskiløbet flere steder kan sættes i gang før tid.

I Danmark kæmper efteråret mod de sidste rester af sommeren, men i både nord og syd banker vinteren på døren. Flere steder i Sverige er sneen kommet for at blive, og sydpå er det heller ikke lang tid siden, sneguderne overstrøede især Østrigs gletsjere med hvid lykke.


Tidlig start i norden

For nyligt blev flere skiområder i Sverige velsignet med et hæderligt lag sne, og det snefnug har blandt andet Idre Fjäll grebet i luften. Således åbner et af danskernes foretrukne skiområde i Sverige op allerede fredag d. 12. oktober, når langrendssporene står klar. Kun en uge senere, d. 19. oktober, står de første alpinløjper klar, og skisæsonen 2018/2019 er officielt skudt i gang.

Sneen daler nu på flere svenske skisportssteder, og alt sættes ind på en ny, spændende sæson,” siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Også i områder som Kläppen og Stöten er klargøringen til vinteren i fuld gang. Den naturlige sne bakkes op af snekanoner, og førstnævnte har allerede annonceret langrendspremieren d. 23. november, mens hele molevitten slår dørene op d. 14. december.


I Stöten begynder trætoppene at blive hvide

Efterårsferie i syden

Især i Østrig er mulighederne for at tage på efterårsskitur mange og gode. Mange skiområder med gletsjere har nemlig åbent allerede fra efterårsferien og frem.

De altid hvide gletsjere har i årevis fået danskere til at flokkes til steder som Hintertux, Sölden, Kitzsteinhorn og flere for at få benene i form før skisæsonen rigtigt sætter i gang. Her er det både ture i Efterårsferien samt de populære testture, hvor man kan få undervisning og teste kommende sæsons ski, der trækker.

Se her hvor du kan stå på ski i efterårsferien

Her er også to bud på fede efterårsskiture, hvor den ene har fokus på frej og den anden skitræning.I Idre Fjäll har de knoklet med at holde og gemme på det store snefald

Ny teknologi holder på sneen

Når Idre Fjäll allerede kan åbne for langrendsskiløbet i midten af oktober, skyldes det både, at sneen er kommet tidligt, samt at skiområdet har været gode til at holde på sidste sæsons sne.

Idre har nemlig teknologi, der gør det muligt at holde på sneen fra sidste sæson, samtidigt med at de kan producere sne før temperaturen når under frysepunktet, og tilsammen åbner det nye muligheder for tidlig sæsonstart og gør desuden området mere snesikkert.


Her gemmes på en masse kubikmeter sne som gør at de kan åbne skisæsonen tidligt

Nordpå glæder de sig, og det gør vi også herhjemme, for nu er vinteren nemlig lige om hjørnet.

Det er altid noget særligt med sæsonens første sne, og man mærker forventningens glæde, hvis man elsker vinter, vintersport og den hygge, der er forbundet med en skiferie, som mange både svenskere og danskere gør,” siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.


Det er ikke meget flottere end en sneklædt by med en fjord i baggrunden. Her er det skønne LofsdalenKläppen begynder så småt at ligne et skiområdeLofsdalen kan inden længe åbne for skiglade danskere

Se vejr og webcams her

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Idre Fjäll
Skiområdet: 442-960 m.o.h.
Byen: 442 m.o.h.

40 pister i alt
16 stk.
9 stk.
6 stk.
9 stk.

Lifter: 27 stk. / 25.500 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 4

Mere om skiferie i Idre Fjäll

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen