Så er Pitztal gletscheren åben

Så er Pitztal gletscheren åben

Den højest beliggende gletscher i Tyrol har netop åbnet de første ud af 40 kilometer pister.

Tyrols højest beliggende skiområde, Pitztal gletscheren, har netop åbnet de første kilometer pister. Resten af området forventes åbnet i starten af oktober.

Med den næsten nye Wildspitzbahn, der er Østrigs højeste svævebane, kan skiløbere køre op til 3.440 meters højde og starte skiløbet. Hvis man da ikke lige skal ind at nyde den fantastiske udsigt over det blåhvide gletcherlandskab fra panoramacafeen, der også ligger heroppe.

Den er et besøg værd alene af den grund, at det er Østrigs højest beliggende café.

Vejen op til gletscheren

Pitztal gletscheren ligger som ”nabo-gletscher” vest for Söldens Tiefenbach gletscher. Men som bilist er du nødt til at køre ad L16 og orientere dig mod Rifflsee for at finde frem til området.

For at nå op til Pitztal gletscheren skal du tage en skinnebane fra dalstationen Mittelberg, der ligger tæt på skiområdet Rifflsee.

Rifflsee er et lille, men smukt beliggende skiområde ved en sø i 2.200 meters højde. I de senere år er gletscher-skiløbet på Pitztal blevet udbygget og bygget sammen med Rifflesee. Området byder på pister i alle sværhedsgrader.


Svævebanen går IKKE til Wildspitze

Det er lidt misvisende at kalde den nye svævebane til 3.440 meters højde for Wildspitz-banen. Den går nemlig ikke op til bjergtoppen Wildspitze på 3.774. Men til toppen ved navn Hinteren Brunnenkogel. Herfra er der til gengæld flot udsigt til Wildspitze.

Skiløbet på Pitztal gletscheren går fra 1.640 – 3.440 meters højde. Til sammenligning ligger det højest startsted på Hintertux gletscheren i 3.250 meters højde. Hvor Hintertux har åbent året rundt, tilbyder Pitztal gletscheren skiløb fra september til maj.

Når alt er åbent, er der 40 kilometer præparerede pister, 40 kilometer off piste og 12 kilometer alpint langrend på Pitztal gletscheren.

Læs mere om skiløb på Pitztal gletscheren

Fristet til gletscher skiløb? Så bør du se vores beretninger fra vores gletscher besøg i Sölden, besøg på Hintertux Gletscheren eller vores besøg på Mölltaler Gletscheren her.

Udgivet af: Jesper Svennum

Rejsebureauer til Pitztal
Fakta om Pitztal
Skiområdet: 1000-3440 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

79 pister i alt
35 km blå
30 km rød
14 km sort

Lifter: 19 stk. / 15.700 pers/time

Slæbelifter: 11
Tog/baner: 1
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Pitztal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen