« Til oversigten

Ny lift i St. Anton 2019/20

Østrigs største skiområde sender en velkendt klassiker på pension efter 40 års drift og byder på endnu en optimering af skiområdet til vinteren 2019/20.

St. Anton har i mange årtier været en populær skidestination, og efterspørgslen er ikke blevet mindre siden området for to år siden blev Østrigs største sammenhængende skiområde (i dag kun overgået af Saalbach-Zell am See). Generelt er området moderne og optimeret, kun få gamle lifte er tilbage, og nu bliver der en mindre.

I St. Anton er det blevet besluttet, at det er på tide, at den ikoniske 3-stolede Schindlergratbahn går på pension. Den har i 40 år transporteret skiløbere fra Galzig til Schindler Spitze, men blev efter vinteren 2018/19 taget ned, så der kan blive plads til den efterfølger.

Den tidligere 3-personers Schindlergratbahn erstattes af en moderne 10-personers kabinelift, som skal følge samme rute som dens forgænger. Men hvor den tidligere bjergstation lå, skal der nu anlægges en mellemstation, hvorfra liften fortsætter yderligere 420 til den nye bjergstation tæt ved Valluga slæbeliften.   


Her kan man se hvor den nye Schindlergratbahn ligger

Hvad betyder det?

Optimeringen af Schindlergratbahn kommer til at betyde større tilgængelighed for skiløberne. Dalstationen til den nye kabinelift placeres 30 meter syd for, hvor stationen tidligere lå. Det skyldes, at det er mere attraktivt og tilgængeligt i forhold til de omkringliggende pister.

Det samme gælder i toppen, hvor den nye mellemstation vedholder muligheden for at stå af på det højeste punkt, mens endestationen giver flere nedfartsmuligheder end tidligere.

Optimeringen fra en 3-stolet til en kabine med plads til 10 personer øger også effektiviteten. Den nye Schindlergratbahn kommer til at have en kapacitet på 2.800 mennesker i timen og optimerer dermed skiløbernes tid på pisten fremfor i lift.

Dertil kommer det, at en kabine er mere komfortabel end en åben stol, da den beslutter imod vind og vejr på den ellers udsatte strækning. 

Den nye Schindlergratbahn forventes at åbne sammen med resten af området vinteren 2019/20.


De kolde facts


Dalstation:2.035 m
Mellemstation:2.643 m
Bjergstation:2.579 m
Længde:1.770 m
Højdemeter:608 m
Fart:6 meter / sekundet
Kapacitet: 2.800 mennesker / timen
Transporttid:7 minutter og 55 sekunder
Antal gondoler: 68


Se video om den nye lift


Læs mere om skiferie i St. Anton her

Skiferie forslag i St. Anton

Hotel Tirolerhof Hotel Tirolerhof Bil fra 3.129,-/pers.
Landhaus Habicher Landhaus Habicher Bus fra 6.553,-/pers.
Hotel Haus Michael Mar... Hotel Haus Michael Mar... Fly fra 8.949,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder