« Til oversigten

Val Gardena gør det igen

Italienske Val Gardena hører i Italien til blandt pionererne, når det kommer til fornyelse og innovation af områdets lifter. Og igen i år svigter de ikke…

Sidste efterår kunne vi bringe nyheden om, at de i Val Gardena fik Italiens første 8-personers stolelift med varme i sæderne. Men de er langt fra færdige med at opgradere liftsystemet, for til denne vinter åbner endnu en ny og – måske endnu mere – imponerende lift i skiområdet.

Læs om sidste års 8 personers stolelift her

Pinifarina design

De fleste bilentusiaster kender navnet Pininfarina, der i årevis har designet nogle af de smukkeste biler verden har set. Men firmaet bag de smukke designs holder sig ikke kun til biler. For den nye kabinelift ”Piz Seteur” i Val Gardena er nemlig designet af ingen ringere end Pininfarina, hvilket garanterer, at liften i hvert fald visuelt er en fryd for øjet.

Mindre stress ved ind- og udstigning

Men det er ikke kun designet, der er imponerende. For igen i år forsøger de i Val Gardena at hæve barren for liftstandarderne. Kabinerne kobles af kablet ved ind- og udstigning og kører rundt på et eksternt system, der sikrer, at kabinerne kører ekstra langsomt rundt, når ski, stave og børnene skal pakkes ind i liften. Det er ikke den første lift i verden, der har en lavere fart ved ind- og udstigning, men igen forsøger de, at stramme skruen et ekstra nøk ved, at hele seks kabiner er åbne af gangen – det mindsker stressfaktoren, når familien og udstyr skal samles og med ind i kabinen!

Mere plads til at nyde turen

Komforten i de 77 kabiner er også udover det sædvanlige. Det betyder blandt andet, at de 10 personer, der er plads til i hver kabine, får mere plads på turen op.

”Piz Seteur” får en samlet kapacitet på 3.450 personer i timen, og med liftens placering, som en del af Sella Ronda, skal der nok komme tryk på i højsæsonen. Vi glæder os til at sætte bagdelen i de bløde sæder og nyde designet og pausen, inden skiene igen klikkes i!

Sæsonen i Val Gardena forventes i øvrigt at begynde 6. december i år - skal du nå en tur inden jul? Det skal vi…

Læs mere om skiferie i Val Gardena her

Skiferie forslag i Val Gardena

Sportshotel Platz Sportshotel Platz Bil fra 3.404,-/pers.
Hotel Scherlin Hotel Scherlin Bil fra 2.915,-/pers.
Residence Antares Residence Antares Bil fra 4.529,-/pers.
Hotel Alpino Plan Hotel Alpino Plan Bil fra 6.495,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder