Første i Italien: Ny stolelift i Val Gardena

Første i Italien: Ny stolelift i Val Gardena

Det italienske skisportssted Val Gardena har offentliggjort en stor og ganske revolutionerende nyhed. En ny 8-mands stolelift med varme i sæderne skal erstatte den ældre nuværende Gran Paradiso lift

Val Gardena er et italiensk skiområde beliggende i Dolomitterne (Syd-Tyrol), der er kendt for dets mange verdensstjerner, men også for at være et generelt samlingssted for netop verdenseliten. I Val Gardena kan tilgås 175 kilometer pister og 115 kilometer langrendsløjper. Som nævnt tidligere, så indgår området i Dolomitterne, hvilket betyder, at man med et såkaldt Dolomiti Superski Skipass har adgang til intet mindre end 1220 kilometer pister fordelt over 12 skiområder.

Val Gardena har blandt andet en stor funpark at bryste sig af. Den indeholder en stor kicker med tre dertilhørende mindre kickers, en boardercross og en ’snegle-tunnel’; der er altså noget for både unge og ældre.

Foto: Val Gardena Gröden Marketing - www.valgardena.it

Dolomiti Superski byder på flere pistekilometer end du kan nå at køre

Val Gardena har ofte før været kendt som pionerer inden for den moderne skiindustri, hvilket også gør dem til et af de mest moderne skiområder i alperne. Det er ganske innoverende, at Val Gardena pr. 1 december 2016 står klar med denne omtalte 8-personers lift, da det er den første i Italien af sin slags – nemlig med opvarmede sæder. Liften kommer til at være et ganske ægte blikfang, da den i kontrast til sin grå, gennemsigtige forgænger vil blive fremstillet i et moderne, blåt design. 

Den kommende lift gør ikke blot, at turen bliver optimeret og langt mere komfortabel, men også lidt længere. Dette betyder, at de besøgende gæster vil opnå en direkte forbindelse til, ikke kun Sellaronda, men også mod Passo Sella og den mystiske ’City of Stones’. 

Tekniske aspekter ved den nye ”Gran Paradiso”:

Længde: 1005.71 meter

Højdedifference: 231.00 meter

Kapacitet: 2,200 mennesker i timen

Rejsetid: 3 minutter og 21 sekunder

Foto: Val Gardena Gröden Marketing - www.valgardena.it
Landskabet i Dolomitterne råt på en fantastisk flot måde

Udgivet af: Johan Toft-Nielsen

Rejsebureauer til Val Gardena
Fakta om Val Gardena
Skiområdet: 1563-2520 m.o.h.
Byen: 1563 m.o.h.

175 pister i alt
53 km blå
105 km rød
17 km sort

Lifter: 78 stk. / 115.553 pers/time

Slæbelifter: 25
Tog/baner: 15
Stolelifter: 30
Kabinelifter: 8

Mere om skiferie i Val Gardena

Find tilbud på skirejser