« Til oversigten

Ny gondol i Kronplatz kører 21,6 km/t

Det kan godt være, at det italienske skisportssted, Kronplatz i Sydtyrol, ikke er særlig kendt blandt danske skiløbere. Og måske lyder 100 kilometer pister ikke af voldsomt meget.

Til gengæld byder området udelukkende på topmoderne skilifter og ikke  én eneste T-lift. Selv begynderområdet har gondollifter, så Kronplatz kan prale af at have verdens korteste otte- og tolvpersoners gondolbaner.

Nu er der kommet endnu en lift til. Og endda en lynhurtig en af slagsen. Den hedder Belvedere, og den suser af sted med 21, 6 kilometer i timen, hvilket gør den til en af verdens hurtigste lifter.


© TVB Kronplatz - Photo Georg Tappeiner

Lige som to andre gondollifter i området har Belvedere gratis WIFI og opvarmede sæder i kabinerne, der i øvrigt har plads til femten personer.

Som skiområde er Kronplatz særlig interessant for middelgode skiløbere. Området består af tre dele: Kronplatz, der er områdets kerne (med bjerget kronplatz på 2.275 meter), Speikhorn samt Klausberg, der er særligt velegnet til børnefamilier. 

Samlet er der 32 lifter og godt hundrede kilometer pister i skiområdet. Højeste forskel fra top til bund er på 1.375 højdemeter.

Læs mere om skiferie i Kronplatz her.

Skiferie forslag i Kronplatz

Hotel Bad Salomonsbrun... Hotel Bad Salomonsbrun... Bil fra 2.379,-/pers.
Hotel Brunnerhof Hotel Brunnerhof Bil fra 2.479,-/pers.
Hotel Bologna Hotel Bologna Bil fra 2.440,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder