Ny gondol i Kronplatz kører 21,6 km/t

Ny gondol i Kronplatz kører 21,6 km/t

Det kan godt være, at det italienske skisportssted, Kronplatz i Sydtyrol, ikke er særlig kendt blandt danske skiløbere. Og måske lyder 100 kilometer pister ikke af voldsomt meget.

Til gengæld byder området udelukkende på topmoderne skilifter og ikke  én eneste T-lift. Selv begynderområdet har gondollifter, så Kronplatz kan prale af at have verdens korteste otte- og tolvpersoners gondolbaner.

Nu er der kommet endnu en lift til. Og endda en lynhurtig en af slagsen. Den hedder Belvedere, og den suser af sted med 21, 6 kilometer i timen, hvilket gør den til en af verdens hurtigste lifter.


© TVB Kronplatz - Photo Georg Tappeiner

Lige som to andre gondollifter i området har Belvedere gratis WIFI og opvarmede sæder i kabinerne, der i øvrigt har plads til femten personer.

Som skiområde er Kronplatz særlig interessant for middelgode skiløbere. Området består af tre dele: Kronplatz, der er områdets kerne (med bjerget kronplatz på 2.275 meter), Speikhorn samt Klausberg, der er særligt velegnet til børnefamilier. 

Samlet er der 32 lifter og godt hundrede kilometer pister i skiområdet. Højeste forskel fra top til bund er på 1.375 højdemeter.

Læs mere om skiferie i Kronplatz her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Kronplatz
Fakta om Kronplatz
Skiområdet: 835-2275 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

43 pister i alt
25 stk.
13 stk.
5 stk.

Lifter: 31 stk. / 56.550 pers/time

Slæbelifter: 6
Stolelifter: 6
Kabinelifter: 19

Mere om skiferie i Kronplatz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen