Alperne ramt af massivt snefald

Alperne ramt af massivt snefald

I starten af december fik de sydlige alper (Italien, sydfranske) store mængder sne. Her i weekenden var det så nordsiden af alperne samt norden, som har fået en kæmpe snefald.

Vores udsendte som pt. befinder sig i Salzburgerland i Østrig melder om op til en meter nysne. Og hvilken nysne - nysne dalet ved minus 8-9 grader. Det er den sne som skiområderne længe har ventet på, så man kan få skabt en god grund base inden sæsonen for alvor begynder med turister fra hele verden.

Sæsonen sidste år startede fantastisk ud og sikrede en super skisæson. Med det store snefald som er kommet nu, har vi også fået en fantastisk start på denne vinter, det lover godt for endnu en perfekt skisæson. Bunden er i al fald lagt.

Thomas er ankommet til Alperne:


Se video fra det store snefald her


Endelig kom det store snefald

Vi skulle et stykke ind i december, før at sneen for alvor dalede fra himlen. Det var primært de sydlige alper, samt de højtliggende skiområder, der i starten af sæsonen havde fået mest sne. Derfor var det tiltrængt, at både nord og syd blev ramt i weekenden i de områder, som ikke har skiløb over 2.000 meters højde.

Foto: Val Thorens
Sådan så det ud forleden morgen i Val Thorens, som over weekenden fik omkring 1 meter sne

Norden blev heller ikke snydt

I norden væltede sneen også ned, flere populære områder som Hemsedal, Trysil, Idre Fjäll m.fl. fik +20 cm. Så står man og skal på skiferie til jul eller nytår, så kan man godt glæde sig! Fra weekenden og frem skal områderne i nord modtage endnu mere sne, det samme gælder populære områder i syden, hvor eksempelvis St. Anton står til at få 30-40 cm fra lørdag til mandag.

Foto: Trysil

I Trysil væltede sneen ned, hvilket gjorde at endnu flere pister nu er åbent

Vejrudsigten fremadrettet mod julen siger fortsatte minusgrader og løbende snefald. Kan man ønske sig mere?

Se webcams her
Derfor skal du holde skiferie i julen
Se alle skirejser til jul
Læs meget mere om skiferie over nytår
Se alle skirejser til nytår

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen