Freeride junior team– nyt initiativ har set dagens lys

Freeride junior team– nyt initiativ har set dagens lys

Drømmer du om at køre ski på hele bjerget,- i Off-pisten, i puklerne, i parken ? Sidder du også og drømmer foran den ene skivideo efter den anden, og drømmer om at lære at køre de store linjer og er

du junior mellem 10 og 15 år.

Sådan var situationen i et par familier, der sad med børn i denne aldersgruppe, som bare var blevet tændt på at køre Offpiste, drops og pukler, og ja sågar også de forskellige tricks i Freestyle parken.

Skiklubberne rundt omkring i landet tilbyder masser af porttræning og klassisk skiinstruktør træning, men ingen satser på freeride og freeskiing. Og slet ikke på at udvikle talenter indenfor denne disciplin. Kendskabet til de internationale konkurrencer både for juniorer og voksne, er begrænset i Danmark.

En skitur i Sölden, hvor mange deltagere fra landets skiklubber var samlet, og hvor sædvanligvis den eneste træning, der var til børn var portskiløb og klassisk instruktørtræning, blev startsskuddet for det nye initiativ, etablering af et Freeride Team.

Skiklubben Hareskov var med på ide’en, og står nu bag projektet, hvor initiativtagerne blandt andet er forældre til børn, der gerne vil Freeride, og Malene Madsen og hendes bror som selv er vokset i et portski miljø, men som de seneste år har kastet deres energi og kærlighed på Freeriden.

Malene Madsen er pt. Danmarks bedste kvindelige Freerider og hun ved om nogen, hvor meget man er overladt til sig selv i denne form for skiløb, og hvor lidt fokus, der er i Danmark på børn og unge, der gerne vil dyrke Freeride.

Danmark har som nation mulighed for, at skabe en langt større talentmasse indenfor Freeride og Freeskiing, hvis vi skaber de rigtige rammer. Derfor vil Skiklubben Hareskov med det her initiativ netop skabe de rammer, med målrettet træning, såsom skiløb i Offpisten, pukkel træning og træning i ”parken”, hele året.

I dag er det sådan, at der findes masser af træning og ture med et alpint sigte. Men i forhold til Freeride og Friiskiing er sagen en anden. Skiklubben Hareskov ønsker med oprettelsen af et Freeride team at udfylde dette hul. Og derfor henvender Freeride Teamet sig til unge skiløbere netop i alderen ca. 10-15 år med stor passion for Off-pisten, og som brænder for at forbedre sit skiløb indenfor dette felt.

Freeride skiløb er meget andet end skiløb i dyb pudder. Det er skiløb i alle slags sneforhold, drops og ruter ned gennem træerne.

Vi vil derfor med Freeride teamet have en anderledes tilgang til skiløbet end man oplever i det traditionelle regi. I træningen vil vi trække på de tekniske grundlag man finder i henholdsvis disciplinerne Freestyle, alpint skiløb og pukler og tilpasse dem udfordringerne i Off-pisten. Målet er med tiden, at teamet vil kunne udvikle unge talenter, der vil kunne konkurrere på internationalt niveau.

Når alt dette er sagt, er Freeride teamets primære mål at skabe rammerne for en masse fantastiske og vilde skioplevelser - for det er i grunden, hvad Freeride virkelig handler om.

Vi har valgt at vores første tur skal ligge allerede i uge 2, for at gøre alle de interesserede børn og unge klar til at køre endnu mere Freeride resten af sæsonen. Turen går til destinationen, de 4 dale i Schweiz, fordi netop denne destination har store områder med sikret Off-piste. Alle unge stærke skiløbere er velkommende, og vi håber at se så mange som overhovedet muligt, der vil prøve af, om Freeride er noget for dem.

Vi har lavet en hjemmeside, hvor vi løbende vil lave blogs, lægge billeder og videoer op af det kommende team. Det er også planen at hvert teammedlem, vil få sin egen profil på siden, så omverdenen kan følge hver enkelt på sin vej i Freeride verdenen.

Læs mere her på skiklubbens hjemmeside her.

Skrevet af Marie-Louise Andreassen

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Veysonnaz
Fakta om Veysonnaz
Skiområdet: 821-3330 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

400 pister i alt
205 km blå
170 km rød
25 km sort

Lifter: 100 stk. / 70.000 pers/time

Slæbelifter: 47
Tog/baner: 7
Stolelifter: 34
Kabinelifter: 12

Mere om skiferie i Veysonnaz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen