Freeride World Tour er kommet til Chamonix

Freeride World Tour er kommet til Chamonix

Efter et fantastisk event i Andorra, hvor svenske Kristofer Turdell imponerede alle og vandt tourens første stop, er konkurrencen nu kommet til et sandt offpist mekka. Chamonix!

Selve World Touren løb af stablen den 22. januar, hvor atleterne startede det første af 5 stop i Vallnord-Arcalís i Andorra. I konkurrencen hvor det handler om, at komme fra top til bund af en bjergside, på flotteste vis. Det vil sige ved at køre de sværeste ruter/linjer, hoppe ud over klipper, lave tricks og sørge for ikke at vælte.

Rookien tog sejren

I Andorra leverede bla. svenske Kristofer Turdell et enestående løb, der også gav ham 1. pladsen. Du kan se højdepunkter fra hans run/løb herunder, hvor også snowboarders og skipiger giver den fuld gas! Alle vil vinde i Chamonix

Nu er turen kommet til Chamonix, der er et af de mest prestigefyldte steder at vinde. Selve datoen er ikke 100% fastlagt, da der forventes et større snefald i løbet af ugen. Derfor er vinduet for konkurrencedagen åbent fra den 5. februar til den 13. februar. pga. at FWT ønsker, at give deltagerne de bedste forudsætninger for en god konkurrence. Alt sammen bliver dog besluttet den 3. februar, hvor der kigges på alle sikkerhedsmæssige aspekter.

Vi skal nok dele et link med dig på Facebook, ligeså snart at konkurrencen er i gang, så du kan se det hele LIVE. Bare følg vores side her, så sender vi link, så snart eventen er i gang.


Forventningerne er store

Chamonix selv har lavet en video, der viser hvordan det hele kan se ud, på flotte dage hvor atleterne virkelig når deres topniveau. Forventningen stiger i hvert fald ikke mindre af, at se dette klip. Hvor du virkelig kan oplever, hvor svære og farlige forhold deltagerne kører under.


De næste stop på touren:

Fiberbrunn, Østrig 6. marts - 11. marts
Alaska, USA 17. marts. - 25. marts.
Verbier, Schweiz 2. april - 10. april

Skal du selv forbi et af de områder inden for datoerne, så anbefaler vi, at du afsætter en halv til en hel dag, til at se eventen. En dag med fantastisk skiløb, stor fest med live musik, sponsor telte og meget mere.

Turneringen har 62 udøvere fra 14 forskellige lande, hvoraf der er 27 mandlige skiløbere, 14 mandlige snowboarders, 14 kvindelige skiløbere og 7 kvindelige snowboards. Freeride World Tour er rigtig godt præsenteret af nordiske lande, bla. Sverige, der stiller med 6 atleter, som Reine Barkered og Matilda Rapaport. Alle deltagerne kæmper om en samlet præmiegevinst på 467.000 dollars.

FWT er kun for de BEDSTE, men du kan tjene point nok til at komme med hvis du er god nok. Faktisk findes der hvert år en masse turneringer i hele Europa, hvor du kan deltage i Freeride World Qualifier. Du kan så langsomt optjene point gennem rækkerne i FWQ, og gør du det helt fantastisk, kan du ende med, at komme i videoerne ovenfor. Læs mere om hvordan du kan deltage herunder. (Flere danskere har tidligere deltaget.)

Kunne du tænkte dig at deltage?

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Fakta om Chamonix
Skiområdet: 1035-3842 m.o.h.
Byen: 1035 m.o.h.

79 pister i alt
29 stk.
12 stk.
25 stk.
13 stk.

Lifter: 62 stk. / 68.000 pers/time

Slæbelifter: 32
Tog/baner: 7
Stolelifter: 18
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Chamonix

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen